Da li su šamponi u prahu od praha u prahu uzroci raka? | BA.inspinre.com
Modu

Da li su šamponi u prahu od praha u prahu uzroci raka?

Da li su šamponi u prahu od praha u prahu uzroci raka?

Sa toliko događa u našem zauzet životima, ne uvijek imati vremena da se posvete šamponiranja kosu svaki dan. Osim toga, vaše zdravlje kosa patiti ako jesi. Ako je vaša kosa ima tendenciju da izgledaju masne nakon dugog dana rada, škole, i ostvarivanje, dati šampon za suvo pranje probati. Ako niste dodali da svoj ormar, torbicu ili ruksak ipak, propuštaš.

Ono što je suvi šampon?

Dry šamponi potpuno osvježiti svoj masni korijene u između pranja, što vam omogućava da se više dana od svog prošlog stilu. Nema vremena za pranje lokne? Nema problema. Samo malo posuti te magične beli prah i sve je dobro. I vjerovali ili ne, ideja suhi šampon nije nova. Bilo je oko već decenijama; Još uvijek se sjećam moja baka mi je pričala kako je koristila da se protežu njen stil sa ništa drugo nego puder.

Povijesti puder suhi šampon

load...

Puder (poznat i kao talk za kratko) bio je prvi sastojak koji se koristi za obavljanje metoda suho šamponiranje. Sada je prerastao u sladak, fancy aerosol može verzije koje su široko dostupne na većini drogerijama i ljepotu specijalitet trgovinama.

Link na rak

IARC-ova klasifikacija puder kao "moguće" kancerogen odražava neuvjerljivim stanje današnjih dokaza. Daljnje istraživanje je potrebno kako bi se utvrdilo da li i kako puder može povećati rizik od raka jajnika.

Kozmetičkih sastojaka pregled Expert Panel ocjenjuje sigurnost talk za upotrebu u kozmetici i zaključili da puder je siguran za upotrebu u kozmetici. 

SAD Izvještaj o Kancerogeni pokriva kancerogene tvari i magnezij trisilicate, iz koje se proizvodi puder, je primjetno odsutna iz ove liste (US Department of Health and Human Services, 12. Izvještaj o Kancerogeni. 2011. Godine, javno zdravstvo Service-Nacionalni toksikološki program ).

Kozmetičkih sastojaka pregled Expert Panel ocjenjuje sigurnost talk za upotrebu u kozmetici i zaključili da puder je siguran za upotrebu u kozmetici. Međutim, oni su je naveo da se ne smije nanositi na kožu kada je epidermalne barijere nedostaje ili značajno poremećen (zbog infekcije).

Dakle, da li je puder šampon za suvo pranje dobro ili loše?

Raka pluća se ne odnosi na kozmetičke puder sada da s obzirom da je regulisano da bude potpuno bez azbesta.

Talk-free opcije suhi šampon

Ako želite da izbeći puder šampon za suvo pranje, kukuruzni škrob je još jedan odličan ulje apsorber i mogu se naći u nekoliko prirodnih suvim šamponi. Možete pronaći i radnji kupio talk-suhog šampona:

  • Lulu Organics dlake u prahu
  • Burt i Bees Baby Bee Dusting u prahu
  • Alterna kose Kavijar suhi šampon (Imajte na umu da ovo nije kovrčava način Girl odobren jer sadrži silikone)

Da li koristite puder kao suho šampon?

load...