Da li su prirodni sastojci trend ili ovde da ostanu? | BA.inspinre.com
Modu

Da li su prirodni sastojci trend ili ovde da ostanu?

Da li su prirodni sastojci trend ili ovde da ostanu?

Merriam-Webster definira trend u dva kontradiktorna načina. Prva definicija je "opći pokret", koji se može primijeniti na stvari kao što je ideja da sve veći prirodno kovrčava zajednica je pokret zasnovan na dugoročnoj promjenu u načinu razmišljanja. Drugi definicija je "trenutni stil ili davanje prednosti", koji se može primijeniti na kratkotrajne senzacije kao što su prošle godine Instagram lepinja pada hir. Ja bih rekao da želju kovrčava zajednice za prirodne sastojke spada u prvu definiciju; je tu da ostane, a ne samo prolazna želju da ćemo napustiti. 

Indikacije da prirodni sastojci su ovdje da ostanu

U nekim aspektima, jedini pravi način da se zna da li je nešto trend ili ne, to je da se osvrnemo na vrijeme da vidi šta se stalnost i šta izblijedio. Međutim, postoji mnogo dokaza koji pokazuje da smo usred trajnu promjenu u ljepoti industriji. A "Zelena Ljepota Barometar" ankete više od 1.000 žena koje je sproveo Kari Gran, prirodni njegu kože i šminka kompanija, otkrili da je "39% žena tvrde da će kupovati više sve-prirodne ljepote proizvoda u naredne dvije godine nego što trenutno rade. "Pored toga, skoro polovina anketiranih žena tvrdi da je to važno za svoju kosu proizvodi budu sve prirodno.

load...

Osim istraživanja koja pokazuju naše sklonosti prebacivanja, došlo je do povećanja broja žena koje prihvataju DIY proizvode prirodni sastojak. Ne samo prirodno kovrčava žene spremne da ponekad provode sate na pranje dnevno čišćenje, hidratacija i styling kose, mnogi su uložili vrijeme u izradi vlastitih proizvoda. Jabukovo sirće ispiranja i laneno sjeme gel su dva primjera DIY rješenja koja su prirodni i dobro rade.

Jedan od najuzbudljivijih stvari za mene je bilo vidjeti je pojava toliko velikih indie kosu marke s naglaskom prirodni sastojak. Popularnih brendova kao što su SheaMoisture dovesti sve njihova imena kolekcije sa svojim prirodnim sastojcima, kao i mnoge druge marke su sljedeći odijelo. U širem smislu, potrošači su sve više svjesni sastojaka i donošenja svoje odluke o nabavkama na osnovu onoga što je u proizvodu, kao i ono što se može učiniti. Ovo se proteže izvan njega kose na kozmetiku, osobnu njegu, hranu i proizvoda za domaćinstvo kao što se vidi po uspjehu kompanije kao što su Whole Foods i The Honest Company.

Koliko dugo će nam je stalo do prirodnih sastojaka?

Osim dokaza da su prirodni sastojci su tu da ostane, ima šire promjene industrije koja ukazuju na to da ćemo stalo prirodne sastojke za dugo vremena. Kao što je u nastajanju marke su korisnicima pruža odlične proizvode premium sastojcima, lideri većih industriji su se komentar. Mi se počinju vidjeti mnoge velike brendove uključuju i naglasiti prirodnih sastojaka kao što su kokosovo ulje i arganovim uljem. Akvizicija L'Oreal je Carol kćer i akvizicija Clorox o Burt je Pčele prije skoro deset godina su među neke od indikacija da je lepota industriji gigante gledaju prirodnih proizvoda kao dugoročni vozilo rast.

Ove velike kompanije mogu staviti marketing dolara iza proizvoda s prirodnim sastojcima i vidjeti više proizvoda na policama će nastaviti da se podigne svijest o važnosti prirodnih sastojaka. U začarani krug, kovrdžava veterani i nove naturals će nastaviti da traže proizvode sa velikim sastojcima, a vjerujem kompanije će sve zadovoljiti na to u budućnosti. Naš dragi proizvodi su ovdje da ostanu i vjerovatno će biti još bolji jer kompanije inoviraju koristeći čak i širi spektar prirodnih sastojaka.

load...

Mislite li da prirodni sastojci su tu da ostanu, ili su hir? Javite nam u komentarima!

load...