Da li ponašanje kožice na koži utiče na efikasnost proizvoda? | BA.inspinre.com
Modu

Da li ponašanje kožice na koži utiče na efikasnost proizvoda?

Da li ponašanje kožice na koži utiče na efikasnost proizvoda?

Spisak može ići dalje i dalje. Dakle, ono što je kovrdžave da radim?

Odgovor je jasan: shvatiti kako kosa radi, počevši od zanoktica!

Ovdje je istinu o kutikulu ponašanje:

Da bi se shvatilo kosu zanoktica ponašanje, prvo morate razumjeti vlas kose, ili vlasi, strukture.

Henry Vandyke Carter - Henry Gray (1918) Anatomija ljudskog tijela

Vlasi se sastoji od 3 sloja koji u konačnici utjecati na vaše sveukupno zdravlje curl i izgled:

  Zanoktica je fokus ovog članka. Obložen preklapaju ravne, tanke ćelijski slojeva, kosa zanoktica je kao delikatna jer je jaka. To ne otvara. To ne zatvara. Međutim, njegova vanjski sloj se može podići (sa vodom i malo šampona) i da budu poravnati nazad (sa uređaja i ulja).

  load...

  Korteksu je superstar kose vlakana jer sadrži ćeliju strukture koje kuće željenu keratin. To je obavijeno zanoktica. To je najveći dio vlasi koje je prilično velika stvar čini. Važno je da se brine o svoje barijere, zanoktica, što je razlog zašto odabiru pravi proizvod za vaše kovrče je imperativ.

  Medule je haotična kaleidoskop materije i otvorenog prostora u centru vlasi. Iako je tu, radi vlastite stvar, ne treba da brine se sa srži. Neka to ima svoje lijepo ime i idemo dalje.

Dakle, da li kutikulu ponašanje efikasnost proizvod utjecaj?

Pa, da - to radi!

Naravno, ovo je teško pilula, jer možda to nije proizvod stvara problem suhe, nedefinisan kovrče.

Možda, samo možda, to si ti.

Preko GIPHY

Konkretnije, to može biti proizvodi birate negativno utiču kosu zanoktica ponašanje i zdravlje.

Priznajući da je bliži pogled na svoju kosu može pomoći da bolje teksture i kovrdžave za njegu kose kupovne odluke proizvod je prvi korak u izgradnji zdravog pregib režim!

Dakle, ono što proizvodi treba koristiti za održavanje zanoktica zdravlje kose?

Preko GIPHY

U zavisnosti od tvoj temperament, možda ste uzbuđeni ovim odgovor ili dodir uznemiren: Izbor je na vama!

Da. To je kupovinu. Stoga, sa svojim novostečenog znanja, možeš da pozove snimaka!

Ja ne bih bio toliko hrabar da ti dam, najdraža curlfriends, catch-all režim proizvod, jer ono što radi za mog niske poroznosti, guste 4C coily kosa možda neće raditi za vas. Ipak, ja bih podijeliti nekoliko napomena o proizvodima Koristim od grli važnost održavanja kose kutikule.

Uspon i Smooth: Gerilyn Hair kutikule zdravlja Režim

Moje coily kosa je super zdrava i sretna!

  Očistiti sa blagim šamponom: Elucence vlage Benefits šampon je omiljena među kovrdžav svih tekstura. Kao SHOP NaturallyCurly kupac Kisze mogu potvrditi, "Imam 4b niske poroznosti kose i to očišćeno, ali nije ostavio mi je kosa previše oduzeto." Ova preporuka mi je pomogao da proces izbora pri odlučivanju koje sredstvo za čišćenje bi bilo najbolje raditi za moju namotaja. Drago mi je što sam uzeo pažnju.

  load...

  Glatka kosa zanoktice sa regeneratorom: Coily kosa je krhka i pati od neizbježne isparavanje vlage. To je razlog zašto sam koristiti ispire sa kose na redovnoj osnovi. Kako bi se držim namotaja hidratizirana tijekom cijelog dana, izabrao sam nastaviti koristiti noughty kose za intenzivnu njegu koji se ne ispire. Otkrio sam svojim magičnim svojstvima prije nekoliko sedmica i da su bili vrlo zadovoljni svojom sposobnošću da držim kraja hidrirani.

  Seal vlage sa hidratantnim gelom: Ovaj gel je moja nova opsesija: Miss Jessie Jelly Soft Curls! Hidrolizovanog protein pšenice u ovaj gel izvlači vlagu iz zraka i na vlasi kose, što je idealno okruženje za kosu kutikule da ostane glatka. Cjelokupni izgled moje kose, čak i nakon sušenja, jeste izrazito definirane namotaja. Ako ja želim "mokar izgled" nakon mog kovrče su sušene, jednostavno ih zamagliti sa dobrim, stari oblikovao H2O.

Vaš kovrče su svestrani i to je zahvaljujući strukturu i ponašanje vaše kose. Kako je to kul?

Preko GIPHY

Ako niste pokupili na to, ja sam ozbiljan moja kosa zanoktica zdravlje i efikasnost proizvoda. Kao što je spomenuto, to je imperativ da shvatite kako vaša kosa zanoktica ponaša kako bi apsolutno najbolje kupovne odluke za svoj teksturom spirale, kovrče i valove!

Jeste li kao što nepopustljiv o kosi kutikule ponašanje i curl zdravlje? Reci mi sve o tome u komentarima!

Želite više zdravih informacija kosu i savjete? Read New Hair Care kolekcija prilagođena teksturom pregib + Know Your Hair poroznosti za zdraviju, jače pregib + Prednosti Jabukovo sirće sa sestrom Scientist!

Kao i uvek, ostani kovrčava!

load...