Da li mogu svakodnevno da perem svoju prirodnu kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Da li mogu svakodnevno da perem svoju prirodnu kosu?

Da li mogu svakodnevno da perem svoju prirodnu kosu?

U redu. Ja ću biti prvi koji će priznati da sam počinio kardinal kovrčava grijeh: Godinama sam se prala prirodnu kosu šamponom svakih 2-3 dana.

Ponekad sam čak i oprani to uzdah svaki dan.

Kada sam to rekao na moju stilista, ona je odmah odgovorio: "Ne možete to uraditi sa kosom, G!" Naravno, što je tvrdoglav buntovnik sam, rekao sam da u sebi: "Pa, kosu i vlasište su u odličnoj formi, tako da ne znam watchoo pričaš, fam."

Ali, iako je mazga nema ništa na moju tvrdoglavost, znao sam da je moj stilist mora biti u pravu. Zar ne? Mislim, ona je profesionalac, a ne ja. Međutim, ja sam također skeptik koji teoretiše da je od svake glave kovrče je potpuno drugačije, da to mora biti u redu da operem namotaja svaki dan.

load...

Pa, čuo sam mnoštvo stvari iz kozmetičar, vlasnici brenda, at-home-kuhinja-Uradi-Sam, pa čak i moja NaturallyCurly kolege, ali sam i dalje zbunjen!

Mogu li, ili se ne mogu, perem prirodna kosa više od jednom nedeljno?

NC Curl Talk TV voditelj i viši CopyWriter @gerilynhayes doslovno može ubiti svaki stil. Nemojte vi koristite pick za volumen?

Da biste dobili daljnje uvide, dostigao sam da kovrdžave frizera i salon profesionalaca za svoje stručnosti. Evo šta su mi rekli o pranju prirodnu kosu i kovrdže na frekventnoj osnovi:

Nema set-u-kamenu pravilima.

Zaista nije pravilo o šampon frekvencija za bilo koji tip kose. "- Sam Villa, Stylist na Lunatic Fringe Salon (Nashville)

Prema Sam Villa, svjetski poznati suosnivač Sam Villa i Globalnog ambasador Umjetnički za Redken 5th Avenue, ne morate slijediti jedno pravilo kada je u pitanju šamponiranja kosu više od jednom nedeljno., Vi don 't morati slijediti bilo jedno pravilo kada je u pitanju šamponiranja kosu više od jednom nedeljno. On mi je rekao: "Zaista nije pravilo o šampon frekvencija za bilo koji tip kose. Iako se općenito smatrao da čišćenje prečesto može oduzeti kosu i vlasište svojih sebuma i prirodni ovlaživači, nepravilnog čišćenja (ili ne dovoljno često) stvara svoje probleme. "

Villa je otišao dalje kaže: "Lifestyle, dijeta, nivo stresa, genetike, i tako mnogi drugi faktori utiču na to kako kosu i vlasište osjećati i ponašati. Koliko često treba šampon u velikoj mjeri ovisi o tome kako se želi svoju kosu da se osjećaju svaki dan. A odgovarajućih konsultacija sa kvalifikovanim stilista će pomoći da se odredi kako često šampon, koji bi vlasišta i kose tretmani bilo najbolje za nečije teksturu, a koji proizvodi za upotrebu -. A kada "

Učenje to čini da se osećam mnogo bolje o svojoj sklonosti za pranje više od jednom nedeljno. Posebno volim da bez obzira ako imate prirodno uske namotaja ili stick-ravno pramenove, možete se pobrinuti za vašu kosu najbolji način vam odgovara. Volim to!

Šta je razrjeđivanje kovrdžave kose? Koliko često ga treba šamponiranje?

"Trend ka pranje jednom nedeljno ne radi se i za one starije od 40. -Michon Kessler, Licensed Cosmetologist i vlasnik Studio M

Frizer Michon Kessler je bio u poslovnom kose za više od 30 godina i zna ponešto o pranju sve tipove kose. Ona mi je rekla: "Moji klijenti sa tanku iskustvo kosu nedostatak staničnih prometa i nedostatka stimulacije, kao i zakrčenim folikula. Drugim riječima, prorjeđuje potrebno više stimulacije i čišćenje od jednom nedeljno."

load...

Ona je također naglašava važnost korištenja Denman Brush kada se koristi suhi šampon. "To je silicij čekinje neće slomiti ili razbiti krhke kose. Oni su kao neverovatan mini masaža vlasišta," rekla je, "Ove četkice izazvati mnogo manje trenja na vratilu kosu i izazvati mnogo manje lom nego sa dlaka vepra operi ".

Uzbuđen sam da probam to, uglavnom zato što u između mojih zaštitne stilova, ne moraju nužno, ili želite da nasapunati kosu. Iako nisam ljubitelj sprej na suho šamponi, našao sam jedan koji radi lijepo za mene između zaštitne stilova: Refresh & So Clean Bambus, avokada i Pepermint sa hamamelisa suhi gel za kosu od Taliah Waajid. Ova stvar je spasilac za skalp, a ja ću biti koristeći sa Denman, sigurno! 

Dakle, ne mogu oprati više od jednom nedeljno... Awesome!

Ovo je tako dobra vijest, jer ja stvarno ne vidim nikakve negativne efekte na rast ili teksture moja prirodna kosa kad sam oprani 1-2 dana razdvojeni. U stvari, više volim to spriječilo čvorova i hidratizira moju kosu na redovnoj osnovi.

Od Bantu Čvorovi Afro Pride: To je ono doba godine kada Izbor podneske @naturallycurly urednici test proizvoda urednika za naš godišnji dodjelu. Do sada, podnesci su ahhhhhhmazing 💞 ja ne mogu čekati da vam kažem o brend koji ima moj Afro LIT 🔥 (ali moram 😚) Ostanite na našim najavama u nekoliko mjeseci. Za sada, pogledajte moj najnoviji Shenanigans na YouTube ✊🏾 l 8 tr ✌🏾 rekvizite za @devrivelazquez za PIK 🙌🏾😎🙌🏾

Iako znam da je to najbolja stvar za moju prirodnu kosu, mislim da bi dobro slijedeći savjete i razgovor Sam Villa sa svojim stilistom o učestalosti čišćenja rutinu.

Reci mi: da li perete prirodnu kosu više od jednom nedeljno?

🤷🏾♀️

Kao i uvek, ostani kovrčava!

load...