Da li je vino ispiranje dobro za kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Da li je vino ispiranje dobro za kosu?

Da li je vino ispiranje dobro za kosu?

Znaš šta kažu za čašu crnog vina dnevno vođenje kasno u noć munchies dalje? Pa, srećom za nas, tu je još jedan razlog da počne zalihe o vinu.

U posljednjih nekoliko godina, istraživanja su pokazala zdravstvene koristi umjerenog pijenja vina posebno attibuted da crno vino. Naravno, uzeo sam ovaj koncept i ran s njim, iako je prilagođavanje na crveno preko mog bijelo prednost vino je neko vrijeme. Ali šta ako sam ti rekao da su i studies tvrde da je vino ispiranje primenjuje lokalno mogu dati istu benfits, ali još izraženije? Ljudi u industriji lepote su pisanje o upotrebi vina za potrebe kože i za njegu kose i razmišlja da li je vredelo. Dakle, može li vino ispiranja dobro biti dobar za kosu?

Science Behind The Rinse

Većina studija ukazuju na to da vino nanosi direktno na kosu kao ispiranje može imati neke jedinstvene prednosti koje je teško naći negdje drugdje. Važno je napomenuti da želite koristiti crveno vino više bijelo vino od crvene je veći antioksidansima nego bijele. Ispiranje kose sa crveno vino može pomoći sa UV zaštitom, gubitak kose, perut, i iritira vlasište. Crveno vino sadrži sastojak resveratrol, koji pomaže zaustaviti gubitak kose istovremeno stimuliranje vlasišta uz poboljšanu cirkulaciju. Resveratrol se oslobodila upale istovremeno podstičući nove promet ćelija za zdravo vlasište u stanju proizvoditi novi rast. Prema Allure, "Vino ne sadrže resveratrol, koji je pokazao da je snažan antioksidans i koristan za liječenje oštećenja od sunca i efekte starenja", prenosi dermatolog Jason Emer. "I drugi polypheols (kao što su tanini) koje su zajedničke u vinu može biti koristan za starenje i upale, kao što su mislili da se u borbi protiv slobodnih radikala i smanjuju rizik od raka, kada pijan. Da imate dugoročnu korist, međutim, oni vjerojatno treba stalno primenjuje lokalno. "

load...

Hoće li mi boje kose?

Mnoge žene s plavuša ili lakši boje za kosu može brinuti o crno vino umire svoju kosu. Dok crveno vino može se koristiti za stvaranje privremenog boja, obično u kombinaciji sa kanom za postizanje tog efekta. Crveno vino samo po sebi neće promijeniti boju kose. Ako se to ne da je to vrlo blago crvenu boju, može se isprati sa nekoliko pranja. Ako ste zabrinuti o tome, uvijek možete učiniti test pramen kako bi bili sigurni da neće biti problem za vas.

Olivia Papa u skandal. Preko GIPHY

Ne mogu Samo Drink It?

Možete piti crno vino i žeti ti isti koristi u većini slučajeva. Međutim, ako se primjenjuju crveno vino direktno na izvoru, vidjet ćete rezultate brže i na izraženiji način. Kosa će dobiti sjaj na njega kada se vino primenjuje lokalno.

Kako mogu napraviti vina za ispiranje?

To je najbolje napraviti vino ispiranja nakon što shampoo i stanju. Dok su neki ispiranja su najbolji kada potpuno ispran iz kose, kao što su jaja, majoneze, ili bilo šta što može da preuzme razmaženo miris, crno vino je prihvatljivo da se ne isprati u potpunosti iz kose. Jednostavno primijeniti vino kose i vlasišta do zasićene. Isperite ga, ali ne shampoo ga. Ako ste ostavili malu crno vino iza, to neće povrijediti vašu kosu na sve. Možete odabrati da uradi ovaj tretman jednom tjedno ili svakih nekoliko tjedana, ovisno o vašem izboru. Ako ne uživate u mirisu vina, možete razrijediti ga vodom prije nanošenja da kosu, ali rezultati mogu biti manje uočljiv od koristi nerazrijeđen vina.

Vino pomama završila punu vrhunac kada postaje oslonac vaše ljepote rutinu. Sa takvim velike prednosti, ko može kriviti?

load...