Da li je prekasno da poboljšate elastičnost? | BA.inspinre.com
Modu

Da li je prekasno da poboljšate elastičnost?

Da li je prekasno da poboljšate elastičnost?

Vaše individualne elastičnost se zasniva na mnogo faktora koji počinju sa gustoće svakog vlas kose. Ako imate gustu kosu, možete očekivati ​​viši nivo elastičnosti u odnosu na tanke kose.

Brzo elastičnost test

Za brzo mjeru nivoa elastičnost kose, navlažite kosu i odaberite četiri pramenova iz četiri različite sekcije kose. Protežu svake sekcije i prati da vidi, ako se pokvari, proteže se malo, ili se proteže do 50%, a zatim se vraća u prvobitno stanje.

  • Niska - Ako kosa ima teško istezanja ili ne vrati u normalu, ima nizak nivo elastičnosti.
  • Normalno - Ako se proteže malo, a zatim se vraća u prirodno stanje onda imate normalnu razinu elastičnost.
  • load...
  • High - Visoka elastičnost odlikuje se proteže na ili iznad 50% svoje dužine odmor i onda se odbije natrag u svoje normalno stanje.

Pogled ispod površine

Ispod kutikule leže dvije unutrašnje slojeve vratila kose. Zamršeni unutrašnjost medule, gdje se određena boja, a korteks, gdje se pripisuje glavnina težine kose. Ovi slojevi su izrađeni od tvrdog proteina (tj keratin) sastoji se od duge lance aminokiselina drže zajedno peptidnih veza koja sadrži molekule vode interakcije. Prema Texas Collaborative, "Prosječna sastav normalne kose se sastoji od 45,2% ugljika, 27,9% kisika, 6,6% vodika, 15,1% dušika i 5.2a% sumpora."

Iz tog razloga, važno je za kosu da ima balans snage i vlage (H2O) za zdrav nivo elastičnost. Keratin je potrebno za kosu da se ne slomi kada pružao, dok je neophodan za dozvoljavajući kosa kalup, protežu, i vratiti vlagu.

Prema hemičara Tonya McKay, "Kosa elastičnost je u velikoj mjeri zavisi od dva ključna faktora: 1) vodikove veze između molekula vode i keratin niti i 2) disulfidne veze između susjednih grupa kiseline cistein amino, od kojih su oba zavise očuvanje strukture proteina i hidrataciju korteksa. Najbolji pristup kako bi se osiguralo odličnu elastičnost je da održava netaknuta strukture proteina unutar korteksa i odgovarajući nivo hidratacije. "

Da li je prekasno da bismo poboljšali elastičnost?

Zdrava elastičnosti ne može postojati kada postoji neravnoteža uzrokovana hemijska oštećenja, oštećenja topline, oštra rukovanje, prejak kontakt vodom (hygral umor), pretjerane suhoće, ili nedostatka brige. Takav tretman će napustiti obveznice ugroženih i slaba. Sve obveznice u kosa može doprinijeti elastičnost kose.

Znajući unutrašnjeg elastičnost određuje snagu proteina i količinu molekula vode unutar matrice vratila kose; kosa mora imati konzistentan snabdevanje proteina održavanja aminokiselina i hidrataciju. Katrina Mallard, Veteran Salon Vlasnik i Master stilist baca svjetlo na ono što je važno, "Kada su cistein obveznice, također poznat kao disulfid obveznice slomljena zbog kemikalija poput Relakseri, boja, stalni valovi, itd, elastičnost se razvlači izaziva kosu da postanu krhke i slomiti. Rekonstruktivne tretmane poput Afirmisati Fiber čuvar, tretman protein Dudley, itd, se koriste da se popravi šteta. Dužinu vremena potrebnog za liječenje slijedi ovo pravilo: Koliko god je bilo potrebno za kosu da oštetiti pomnožite to sa dva za korekciju ".

load...

Za prekomjerno oštećenje, konsultacije sa specijalista za njegu kose može biti u redu. Uz kombinaciju sistematskog tretmana pomoću visokih performansi proizvoda možete vidjeti poboljšanja, koji pomaže u održavanju vaše kose. Međutim, na osnovu štete, kosa možda nikada neće vratiti na svoju prirodnu elastičnost.

Preventivne mjere

Najbolji način za liječenje gubitka elastičnosti je da to spriječi. Zaziru od prekomjerne kemijskih tretmana, ograničiti topline i UV zračenju, spavaju na satenskim jastučnice, redovno koriste pred tretman šampon, duboko stanje, i rukovati s pažnjom.

load...