Da li je mekana kosa indicije za zdravu kosu? | BA.inspinre.com
Modu

Da li je mekana kosa indicije za zdravu kosu?

Da li je mekana kosa indicije za zdravu kosu?

Meka kosa može predstavljati zdravu kosu u svim tekstura, uključujući i kovrdžava i gruba. Kao frizer, čujem konotacije iz svih vremena među ženama povezujući meke kose sa slabim kose. To nije istina. Ako je neko stari ili bolesni sa pojavom meke kose, to nije nezdravo jer sam svoje mekoće, to je zbog nedostatka kose je elastičnosti, trajnost i korelacije čvrstoće - što naravno može biti odraz drugih internih zdravstvenih faktora.

Fotografija ljubaznošću @ CreateHer / ElsaArauz

SOFT, sjajna, i STRONG

Zdrava kosa je meka, kada je u kombinaciji s tim da jaka i sjajna. Baš kao i kako visok lice koje obavlja, ili superheroj u slučaju Wonder Woman, može imati mješavinu ličnost fin i mekan sa magnetnom sjaj dok odiše moći, a nikada kao lak protivnik koji razbija lako - isto važi i za kosu. Želimo da to bude meka i sjajna sa puno pop dok su jake, bez ikakvih znakova loma. Mekoća je pokazatelj hidratizirana kose i elastičnost, koji su ključni faktori za postizanje zdravog održavanje kose. Isto tako, imajte na umu, mekana i slaba kosa rijetko sija.

load...

ELASTIČNOSTI

U zdrave kose, mekoću odražava imovinu snagu zbog svoje elastičnosti - što je mjera koliko će kosa protezati bez prekida. Baš kao gumicom, jači i bolje performanse gumice mogu varirati u veličini i debljini, dok oni imaju odgovarajuću elastičnost u odnosu na svoju veličinu da se protežu bez razbijanje. Međutim, kada je lastiš je mrvi i suho, u bilo koje veličine gubi svoju sposobnost da se protežu bez razbijanje. To je isto sa različitih tekstura i stepena sitosti, što sve može postići mekoća, sjaj, i snagu, sa odgovarajućim uređajem. Grublje teksture kose često zahtijevaju više od režima uređaj da postigne svoj optimalni nivo mekoća, sjaj i snagu. To je zato što, iako se pojavljuju puniji zbog više vlasi na glavi u odnosu na druge teksture, ima manji promjer pojedinačne dlake, što može učiniti je više podložna pucanju.   

Knotting na kraju kose, i lom nastaje kada je kosa nije pravilno uslovljeno ili nije dobro ukrašene. Mnogi se plaše da trim kosu, ali imajte na umu najbolji uređaj je ponekad rez! Ako se radi taj dio kose, najbolje je da prekini i preći na zdravije stanje kose.

PH Balance

Zdrava kosa je PH uravnotežen. Proizvodi koji vlaže i stanja kose imaju nisku PH, stvarajući ravnotežu. Niska PH sprečava na efekte okruženju koje prirodno žele da se podigne pH kose. Hidratantne kreme su toliko važni jer se smanjiti PH zatvaranjem zanoktica, što stvara veći sjaj, odražavajući više svjetla. Zato meka, sjajna i jaka ide ruku pod ruku sa zdrave kose.

Tako zadržati svoju kosu zdravom... Držeći ga mekom, sjajnom i jaka!

Za više saveta ovako, Prijavite se za naše prirodno kovrčavu newsletter!

load...