Da li je ispravno naplaćivati različite cijene na osnovu vrste kose? | BA.inspinre.com
Modu

Da li je ispravno naplaćivati različite cijene na osnovu vrste kose?

Da li je ispravno naplaćivati različite cijene na osnovu vrste kose?

Kosa je svačija različitog je pogrešno za troškove stil odražava to?

Nepravedno kosu?

Dok prirodni frizerskim salonima može biti život saver na novo prirodne žene koje su pojma kako da se brinu o svojim novim kovrčava griva, neke žene odbijaju na korak jednu nogu unutar salon zbog jedne od glavnih faktora. "Ne mogu da prebolim cijene", kaže Lisa Cannon, koji je bio prirodno dvije godine. "Stilista se punjenje u rasponu od 75 € do 125 € za twist-out i ne mogu to učiniti za sebe za besplatno." Dok cijene su važan faktor u određivanju da li kupci će platiti za salon usluge, oni također trebaju faktor u njihovom tipu kose.

Neki prirodni frizerski saloni naplaćuju svojim klijentima po vrsti teksture imaju, bilo da je to kovrčava, kinky, coily ili talasasta. Samo pletenice, prirodni salon u New Castle, Delaware, navodi dvije različite cijene za neki prirodni frizura. Pod njihovim meni "Get Twisted", kutija pletenice su po cijeni od 80 € i više i ravne obrte se po cijeni od 45 € i više. Pod tim meni je drugi meni pod naslovom "Bi-rasne tekstura." U tom meniju, kutija pletenice su po cijeni od 65 € i više i ravne obrta navedene su kao standard 25 €. Vlasnik Samo pletenice, Nikol kaže: "Radi se o upravljivost." "Postoji mnogo toga što ide u servisiranju tipove kose", objašnjava ona. "To može biti vremena. Proizvoda i poteškoća koji idu u stilu da pojedinac želi. "Ona također navodi da je žena sa Biracial kosa može završiti plaćati više od žena sa kinkier tip kose ako je pojedinac kosa zahtijeva puno vremena da se stila. "Reci vaša kosa je kratka, ali morate glavom punom kose", ona dalje objašnjava: "prosječna osoba može potrajati i do 3 sata. Ovisno o teksturi kose i složenosti stil koji želite, to bi moglo potrajati i do 5 do 8 sati. "

load...

Nicole i faktori u cijenu proizvoda ona koristi na kosi svojim klijentima '. Jedan proizvod koji ona koristi je gospođica Jessie Curly Pudding, što može koštati 38 € teglu. Ako je frizura klijent dobija zahtijeva mnogo proizvoda, ukupne cijene salona posjete će odražavati taj. "Ako imate Biracial klijenta koji ima glavu punu kose to je možda dugo 10-12 centimetara, možda prolazi kroz pola kovrčava Pudding dobiti frizure koje ona želi, i ja bih faktor u toj cijeni s njom stil ", kaže ona.

Monica, direktor Salon De Lara, u Ann Arbor, MI, slaže se sa punjenje klijent baziran na proizvodu, ali ne i na osnovu tipa kose. Ona objašnjava da je kovrdžava kosa svih vrsta zahtijeva više proizvoda jer je grublji nego ravna kosa. "Kada radite ističe vi zapravo imate da malo više rada i morate staviti u više boja tako vrhunaca izgleda prirodno", objašnjava Monika. "Dakle, to je na osnovu samog proizvoda koje ste stavljanje u kosi, a ne tip kose."

Nakon što je čuo o salonima za punjenje po tipu kose imaju umesto samog stila, Lisa Cannon pitao da li je to bio oblik diskriminacije, ali Nikol kaže da nije slučaj. "Namjera stiliste je da nikoga ne uvrijediti, ali ima veze sa različitim aspektima kose. Vremena, stajling-sve je oborio ", rekao je Nikol.

Šta mislite o ovom praksi? Recite nam dolje!

load...