Da li imate kozmetičku alergiju? To su 4 najčešća krivca | BA.inspinre.com
Modu

Da li imate kozmetičku alergiju? To su 4 najčešća krivca

Da li imate kozmetičku alergiju? To su 4 najčešća krivca

Postoji niz alergijskih reakcija iz određenih sastojaka u kozmetičkim proizvodima. Neki simptomi od tih reakcija uključuju spaljivanje, svrab kože, osip, koprivnjača, i crvenilo na mjestu problema.

Prema Vanessa Ngan iz dermnetnz.org, "Grupe alergena koje se pojavljuju na najčešće izazvati kozmetički alergiju su mirisa, konzervansa i paraphenylenediamine (PPD) naći u boje za kosu."

Mirisa

Vanessa Ngan kaže: "Postoji više od 5.000 različitih mirisa koji se koriste u kozmetici i proizvodima za njegu kože. Miris je prisutan u većini vrsta kozmetike, uključujući parfema, šampona, balzama, kreme, kozmetika lica i dezodoransima. "Miris može izazvati reakciju zove kontaktni dermatitis. Kontaktni dermatitis može se održati ako imate alergiju na neki sastojak ili ako vaša koža doživljava štete od iritira u proizvodu koji koristite. Kako možete reći razlika između alergijski kontaktni dermatitis i iritantna dermatitis? Prvo, trebalo bi da vidite zajednica ovjerena dermatolog dijagnosticirati i liječiti bilo osip ili kože problem.

load...

Nadražujuće dermatitis ne uključuje imunološki sistem. Iako je prisutna na koži osip, moglo se aktivira nešto što je nedavno dirnut što je oduzeo ulja i barijera vlage iz kože.

Natrijev lauril Sulfate

Sastojak koji bi mogao izazvati iritaciju za neke ljude je natrijev lauril Sulfate naći u šamponima. Natrijev lauril Sulfate je deterdžent i pomaže pjenjenja šampona. Sa nadražujuće dermatitis može se pojaviti svrab, skaliranje, crvenilo i plikova na koži.

Da šamponi iritiraju ti?

Ako naiđete na iritacije nakon upotrebe šampona, početi plaćati pozornost na sastojke. Možda ćete morati da koristite šampon bez natrij lauril sulfat, ali samo zato da koristite sulfat free šampon ne znači da nema drugih sastojaka u šampon koji može da izazove nadražujuće dermatitisa. Prema dr Mercola, druga imena za natrij lauril sulfat su:

  • Natrijev dodecil sulfat
  • A13-00356
  • Sumporna kiselina, monododecyl ester, natrijeva sol
  • Akyposal SDS
  • Natrijeva sol sumporne kiseline
  • Aquarex ME
  • Monododecyl ester natrijeva sol sumporne kiseline
  • Aquarex metil

Što je alergijski dermatitis?

Alergijski dermatitis se odvija kada dodirnete nešto i vaš imuni sistem preteruje na problem sa alergijske reakcije kao što su osip, osip i svrbež. WebMD.com kaže: "Nećete dobiti osip po prvi put svoju kožu dodirne nešto ste alergični na, ali da dodir senzibilizovanju vašu kožu, a možete imati reakciju sledeći put."

Kontaktni dermatitis može biti uzrokovana Poison Ivy, otrov hrast, sve vrste boja kose, ravnanje kose, tematska lijekova kože, nikla, lateks i sapuna.

Konzervansi

Jednom proizvod koji koristite sadrži vodu, ona mora imati konzervans za sprječavanje rasta bakterija i plijesni. Dva primjera uobičajenih konzervansa naći u nekim proizvodima su formaldehid i Metilizotiazolinon.

Formaldehid se koristi u raznim proizvodima i kozmetici. Neki kozmetički proizvodi koji sadrže formaldehid su šamponi, sušilo za ravnanje tretmana; šminka, losioni, lak za nokte, antiperspiranti, i za ispiranje usta. Prema Vanessa Ngan, "Formaldehid je objavljen u dim gori drvo, ugalj, ugljen, cigarete, prirodni plin i kerozin. Reakcija možete imati od formaldehida zavisi od toga koliko ste izloženi. Izloženost formaldehid plin može izazvati peckanje u očima, nosa i grla, osip na koži, stezanje u grudima, šištanje, umor i glavobolja. "

load...

"Metilizotiazolinona je prvobitno koristi profesionalno, u boje, ljepila / ljepila i sredstva za čišćenje, itd, kao mješavina sa metilhloroizotiazolinon (MCI). Od 2005. Godine, je naširoko koristi u kozmetici i proizvoda za domaćinstvo, kao što su vlažne maramice, šamponi, sredstva za čišćenje i tečnih praonica proizvoda ", navodi dr Lynne Gordon.

Paraphenylenediamine (PPD)

Paraphenylenediamine (PPD) se nalazi u boje za kosu i odgovoran je za davanje trajne boje prirodan izgled. PPD daje dugotrajne rezultate i omogućava kosi da bude tretiran sa drugim kemikalijama, kao što su perms i Relakseri bez blijedi.

Iako to nije uobičajeno, bilo je slučajeva u kojima su žene imale problema sa disanjem, osjetio nauseas, iskusni povraćanje i osip sa otokom nakon dobijanja stalnog uslugu boju kose. Postoje izvještaji o smrti nakon prijema trajna boja s PPD, a to je problem koji je ozbiljnije alergijske reakcije zove anafilaksije.

American Academy of Allergy Asthma & Immunology definira naphylaxis kao "ozbiljan, po život opasnu alergijsku reakciju." Najčešći anafilaktičke reakcije na hranu, ubode insekata, lijekovi i lateks. Ako mislite da ste alergični na sastojke u kozmetici vas možete vidjeti dermatologa koji može pokrenuti test da ti kažem šta ste alergični na.

Da li ste imali alergijsku reakciju na sastojke u kosi ili za njegu kože proizvode? Kakvo je vaše iskustvo?

load...