Da li biste očistili svoju kovrdžavu kosu? Objašnjava stilista | BA.inspinre.com
Modu

Da li biste očistili svoju kovrdžavu kosu? Objašnjava stilista

Da li biste očistili svoju kovrdžavu kosu? Objašnjava stilista

Moram reći da je jedan od top 5 pitanja koja sam se pitao je: "Da li da operem lokne?" Odgovor je: da i ne. To nije toliko treba li oprao, kao što je to kada treba perete kovrče.

Hajde da istraži kada i kako da opereš tip 3 kucati 4 prirodne kose.

Veliki kosa počinje sa svojim šampon i uređaj.

Na šampon zdjelu želite da oprati i otpetljati kosu kistom s drškom (ja koristim Alga Teezer). Kada ste upravo izlazi iz zaštitnog stila poput pletenice, a SEW-u, dva-Strand obrte, to je najbolje da se češljate prije bilo kakve vode pogodi. Ako vaša kosa je izuzetno mat i zamršene, pobrinite se da prst češalj, a zatim koristiti klupko Teezer biste dobili osloboditi od preostalih viška kose.

load...

Sekcija kosu za oko 6 do 8 slučajnim sekcija pojedinačno drže aligatora isječci. Lagano proći kroz krajeve prvi. Parting kosu u sekcije čini više upravljati, posebno za one sa puno kose za rad. Ona također pomaže da bi se izbjeglo stvaranje nove zaplete dok radite. Pobrinite se da uvijek podržavati dužu kosu držeći ga kao da ste o da rep.

Nakon što ste radili svoj put kroz krajeve nastaviti sa kosom najbliži vlasišta i otpetljati. Ako primijetite mnogo Matting važno je da se ne istresem kosu - budite strpljivi i pokupiti na čvorove da ih opusti. Najbolji izbor za izradu čvorova ili zaplete je sa širokim nazubljenim češalj ili čak prste u zavisnosti od vaše kose. Nemojte koristiti sprej bocu s vodom; po mom mišljenju, to ponekad može dovesti do veće nered.

Jednom kada voda udara u kosu neke čvorova postane buntovan i može potrajati duže da rade kroz njih i zato predlažem detangling prije šamponiranja.

Nakon detangling:

Početi sa velikim šampon (volim vlage Love nježni zagrljaj hidratantni šampon jer si dopušta prst otpetljati dok ste šamponiranja). Rad sa kosom u rubrikama umjesto gomilaju sve na vrh glave i ide u za ubiti. Na taj način ćete postići bolje rezultate na kraju i ne spominjem, čistije skalp.

Zatim, stanje sa vlage Love Deep Indulgence hranjiva uređaj. Nanesite uređaj u skladu sa svojim pravcima, koristeći svoj zaplet Teezer da se mali zaplete koji su ostavili za sobom. Ako je vaša kosa je stvarno sasušene, radi liječenja pare od 10 do 20 minuta je odličan. Nakon što isperite uređaj u hladnoj vodi, nanesite vašu dozvolu-u.

Vaš posljednji korak u ovom procesu je vašu dozvolu-u. Za tip 3 do 4 kosu Apsolutno volim koktel Obia Curl Hidratacija sprej, površinski protein krema, a Darcy je Botanicals Curl raščešljavanje mlijeko (miriše na slatke kolačiće krem ​​vanilije). Često sam podići i zamagliti kosu sa OCH (4 do 6 sprejeva), mix SPC sa DB; Ja sprej 5 do 12 sprejeve SPC u ruci (broj sprejeva zavisi od konkretne dužine i debljine vašeg kose).

load...

Zatim dodajte oko četvrtinu do pola veličine dolara DB na emulziju, sa početkom u vlasište sa lakim dodirom pokretima dok rade svoj put do kraja. Iščetkajte kroz kosu sa Alga Teezer, sekcionisanje kosu prema željenom konačnom stilu.

Kada većina žena pere kosu, počnu na kruni ili korijena i raditi svoj put dole. Trebalo bi oprao unazad počevši na poleđini vrata i rade svoj put do pomoći distribuirati prirodnih ulja više ravnomjerno i izbjeći oštećenja kose na kruni.

Tokom procesa stajling:

Pobrinite se da koristite proizvode s velikim sadržajem vlage. Tip 3 do 4 kosa ima tendenciju da bude više krhka zbog stezanje u pregib obrazac, kao i tekstura kose. Dva od mojih omiljenih pre-oblikovanje - kreme koje dolaze pred proizvod stajling - su Original Moxie lisac i vlage Love srodne duše vlage & Styling krema. Oba proizvoda su tečnost bazu krema nevjerovatan temelj za većinu svih prirodnih stilova. Volim da primjenjuju kreme u malim sekcijama, četkanje kroz kosu za ravnomjernu distribuciju i pregib definicije.

Ako nosite šampon i otići stil predlažem samo četkanje kose sa inicijalne primjene proizvoda. Iskreno, ako imate veliki pregib definiranje proizvoda, trebalo bi biti u mogućnosti da reaktiviraju svoj lokne uz jutarnju parnim tušem i mokrim rukama sa Squish i podrhtavanje vaše kovrče pravo prije nego izađeš iz tuša. Nemojte spavati na mokrim kovrče! Perete kovrče dnevno nije potrebno ali možete finger češalj vlažnu kosu da se smanji količina zaplete dobijate na šampon dan.

Kada je u redu da se sigurno oprati suho tipa 3-4 kosu.

  • Ako imate valjak / rod set
  • Ako imate Bantu set
  • Ako nosite veliku pletenicu ili twist set
  • Ako je vaša kosa se razvlači i suši

Osim znati kada treba oprati, imaju pravo četke je od ključnog značaja. Neki četke su bolje za određene aspekte kose četkom od drugih. Na primjer, nikada ne bi trebalo pokušati otpetljati kosu s lopaticama četkom. Širok zubima saće za otpetljava, veslo četke za suho četkanje. Takođe bi trebalo izbjeći veslo četke s plastičnim šipki. Odlučite se za opcije od prirodnih čekinja životinja za najbolje rezultate.

Happy četkanje!

Perete kovrdžave kose?

Neki kovrdžav iščetkajte dok otpetljava. Javite nam željeni način ispod i na Facebooku.

Stacy je vlasnik Augusta, GA-based kovrdžava kosa salon, DyeVerCity. Pratite je na Instagram @DyeVerCity.

Za više korisne članke poput ovog, prijavite se na naš newsletter!

load...