Curly summer series: Vodič za hlor | BA.inspinre.com
Modu

Curly summer series: Vodič za hlor

Curly summer series: Vodič za hlor

Ljeto je oko zabavljaju i uzimanje tereta van iz škole, posla, ili samo od hladnoće. Svi smo spremni da se noge mokre u moru ili više u bazenima. Da, mi smo više skloni da ulazak u bazene tijekom ljeta, i dok je to zabavno, teško je na našem kovrče, namotaja, i valova. Glavni krivac... Hlora.

"Klor je kemijski najčešće koristi kako bi bazena i jacuzzija bez bakterija koje mogu biti opasne za ljude. Klor ubija bakterije kroz prilično jednostavan hemijske reakcije. "Kako Stuff Works

Klor održava nivo pH vode između 7 i 8 s optimalnog nivoa 7.4. To je nivo pH ljudske suze. Uprkos takvim nivoima koji se čini super za ljude, klor može biti izuzetno teškim za kosu. Hlor se pretjerano sušenje (otuda većina nas su super pepeljasto kada izađemo iz bazena), i ima podmukla naviku skidanje kosu svojih prirodnih ulja. To doslovno rastvara ulja koja držimo slojeve kutikule zajedno.

load...

Klor je loš posao za našu uvojcima, ali možemo da se bore protiv svoje negativne efekte na našim kosu pravilno priprema kosu pre nego što se u bazenu i pazeći da ga očiste od naše kose ASAP.

Prije plivanja

Ne samo skočiti u i očekujemo da popravi problem nakon što završite svoj play vode. Morate zaštititi vaše pramenove prije nego što je pogodio bazen.

  1. Mokru kosu temeljito vodom. To će zadržati neke od hlora iz prodiru u vaš vratila kosu jer vaša kosa već apsorbira vodu iz slavine i vrlo malo kloriranih voda će moći dobiti u.
  2. Nanesite mazut kao što je kokosovo ulje na kosu. Kokosovo ulje i maslinovo ulje su velike mogućnosti, kao što su pečat kutikule vaše kose. Oba ulja će pokušati zadržati vlagu u okno kosu tokom plivanja.
  3. Nanesite uređaj. Odabrati jeftin uređaj za suhu ili oštećenu kosu i pospem ga. Kaput korijene, dužina, i vlasišta. To će također pomoći kako bi zaštitili svoje pramenove od surove bazena uvjetima. Ne ispirati ništa! 
  4. Stavi kosu. Ako ne možete da je to. Stavi u lepinji, u obrtima, ili pletenice. Obrtima i pletenice će pomoći u zamršenu kosu, tako da ako vaša kosa je sklona zaplete onda budite sigurni da su opcije preko lepinja. Također možete koristiti kupanje kapu, ali ja nisam ljubitelj njih (imam loše uspomene na njih dok sam bio dijete, nemoj da me ne smeta).

Nakon plivanja

To je vrijeme da se svojim uvojcima vratiti u normalu nakon plivanja. Nadam se da vam je bilo zabavno, jer je vrijeme za rad sada!

  1. Isperite kosu temeljito. Zaista se osloboditi nekih od kemikalija prije nego što su dobili priliku da se vežu za kosu. Što duže to bolje, ali dobar 3 do 5 minuta je dobro vrijeme za rad.
  2. Otpetljati prije nego što šampon. To će spriječiti prekomjerne otirača. Kombinacija klora i isprepletenih šupu dlaka je sasvim glavobolje otpetljati. Primjenom uređaj ili ulje za podmazivanje za detangling prije shampoo će pomoći u sprečavanju mogućih pretjerane matiranje iz sapunice iz šampona.
  3. Očistiti i dobro stanju. Koristite šampon bez sulfata i praćenje sa regeneratorom! Koristite dobre stvari, vaš primo zalihu (svi mi imamo jedan). Ovo nije vrijeme za jeftin uređaj koji ste ranije koristili. Pobrinite se da duboko stanje svaki put kad završite sa plivanje i da, čak i ako plivati ​​svaki dan.
  4. load...
  5. Steer jasno određenih stilova. Podalje od topline stilova nakon kupanja. Ovo će borbu protiv suhoće tako sušenje zraka i bez grijanja stilovi su najbolje. Preskočite udarac za kosu, flat-pegle, i bilo kakvu direktnu topline za nekoliko dana. Ako ste u vodi redovito, a zatim pokušajte bez topline za ljeto da bi vaša kosa šansu za borbu protiv isušivanja.

Možda se čini ekstremnim, ali kad ljeto završi i vaša kosa je šteta besplatno i lijep, vi ćete biti zahvalni za iznošenje vremena da bi vaša kosa zdrava i sretna cijelo ljeto.

Kako se pripremiti svoju kosu prije kupanja? Šta ti radiš kasnije?

load...