Curly girl autora Lorraine Massey daje vodič za osnaživanje ili | BA.inspinre.com
Modu

Curly girl autora Lorraine Massey daje vodič za osnaživanje ili

Curly girl autora Lorraine Massey daje vodič za osnaživanje ili

Jednoj od najprometnijih područja naše CurlTalk forum ovih dana je Going Grey sekciji.

CurlTalker Newtocurls ima problema s pronalaženjem prave proizvode za nju sijede kose, "Ja sam 49, više siva, ali ne sve, a nikako da pronađete pravi, proizvoda ili smanjiti. Počeo sam eksperimentiranje s različitih proizvoda za kosu mnogo, mnogo godina prije.

Teachermrw postavio pitanje "Da li Prihvaćanje ili Running Away iz Vaše sijede kose?" I konac Jeepy je sijede kose Napredak ima skoro 10K na more.

"Siva kosa ne bi nikoga izgledati starije. To je samo mediji nam govore tako. Gray je samo još jedna boja", kaže JeepCurlyGurl.

Kako je vrijeme između salon posjeta za korijen touch ups je stalno smanjen za mene, ja sam se poigravao s idejom puštajući moju kosu idu sive boje. Čak i ako sam obojite svoju kosu kod kuće, to je zamoran zadatak. Ali ono što je alternativa?

load...

Lorraine Massey, koji su nas doveli najprodavanije Curly Girl: Priručnik, koji je promijenio živote miliona kovrčava djevojčica i stvorio novu leksikon 'pooing i čunjeva, pruža vodič za sve one koji žele da se "pustiti svoje prirodne svjetlosti sjaj. " Sa srebrnim kose: Priručnik, Massey je stvorio još jednu osnaživanje kako-rezervirati koji će sigurno postati Biblija za žene koje žele da idu sive boje.

Napisao Lorraine Massey sa Michele Bender, knjiga se bavi mnogo načina da se srebro, uz osvrt na nauke iza proces transformacije, uključujući:

  • Kako raste kroz boje prirodno, bez ikakvih kemijskih pomoći
  • Koristeći naglašava, lowlights i tonera da se uklope u boji
  • Kada se malo pomoć od srebrne boje
  • Najbolji rezovi da zajedno pomoći u procesu
  • Savjeti o revitalizaciji garderobe i šminke rutine
  • DIY recepti, poput Blue rose toniranje kose Bath "Berry" Efektivni tonik za kosu.

Srebrna kose: A Handbook Lorraine Massey i Michele Bender (Workman). Copyright © 2018. Fotografije Jeremy Saladyga.

Knjiga je izrastao iz vlastitih "uncoloring putovanje," Massey je koja je počela kada je čekala između prijatelja u elitnom NY salon.

"Stalno sam vidjeti žene izađu iz salona", piše ona. "Bilo je kao trake od žena, koje sve se činilo da otprilike u isto doba, ostavljajući sa istim beljene plava naglašava i blowfried, ravno frizuru." Zašto svi žele da liče u oba teksture i boje? " Pitao sam se. Šta je bila moja prava boja, u svakom slučaju? Šta sam krio svih ovih godina? " - odlomak iz Silver kose: A Handbook Lorraine Massey i Michele Bender (Workman). Copyright © 2018. Fotografije Jeremy Saladyga.

A zapanjujućih 75% žena priznaje da bojenje kose. Više od četiri desetljeća, žena može da granatira od procijenjenih 70 € na boju kose u Los Angeles - ekvivalent kapara na kući!

Massey bavi razlika između "pustiti sebe go" i "pustiti". I kako ton iz kritike. Jedna žena je morala da se nosi sa mužem koji joj je rekao: "Kada smo se upoznali, potpisao sam za plavuša", kada mu je rekla da želi da ide sive boje.

load...

TRAE Bodge fotografisao Karston Tannis iz Curl revolucija: Inspirativna priča i praktične savjete iz NaturallyCurly Zajednice

Volim stvarne priče posuta u knjizi, jer će bez dvije žene imaju identičan iskustvo kada idu sive boje.

Oni uključuju Jen, a 53-godišnji lični trener i instruktor joge. "To je tako olakšanje ne idem u salon, jer drugi sam otišao, osjećao sam se kao sat otkucava dok bih se ponovo vratiti." Za nju, najteži deo ide srebra je bila linija razgraničenja.

Ashley, 30 otkrila svoje prve sijede kose u 14, i počeo da ga boju. Nakon šest godina, ona se umorila od bojenja i odlučio da ide sive prirodno. "Moj srebro osećam pun i sretan." Ona redovno dobija komplimente na kosi.

Janine, 44, je od svog ranim 20-im bojenja kosu. Ali sa dva mlada djecu, ona više nije imala vremena za to. "Ja se zaustavio na ulici puno ljudi postavljaju pitanja o mojoj kosi i koji žele da se slikaju. Čak sam tražio na audiciju za oglas Dove za njegu kose."

Knjiga se bavi i "Srebrni Wear", prilagođavajući šminku i odjeću koja odgovara vašem srebro brave. Savjeti uključuju "preskočite kaki i tan," i "Promijenite način na koji razmišljate o neutralne."

Želim dati veliki pozdrav Lorraine, za pružanje prijeko potrebna inspiracija za mnoge žene, uključujući i mene. Nisam sasvim spreman, ali mislim da se mnogo bolje znajući da mi je neko pruža sa svim alatima i opcijama mi treba kad odlučite da krene na svoju uncoloring putovanje.

load...