Brusnice leče više nego što ste nekada mislili | BA.inspinre.com
Modu

Brusnice leče više nego što ste nekada mislili

Brusnice leče više nego što ste nekada mislili

Nutritivni sloma brusnice

Botaničkog ime za ovu voljenu voće je Vaccinium macrocarpon i oni su odličan izvor antioksidansa poput fenolnih fitohemikalije. Ovi antioksidansi zapravo mogu smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti i niži krvni tlak. Cranberries su odličan izvor vitamina C, E i K, zajedno sa vlaknima. Prema Odjel za internu medicinu i program ishrane nauka Univerziteta Kentucky, visok vlakno će znatno manji rizik za razvoj koronarne bolesti srca, moždanog udara, hipertenzije, dijabetesa i pretilosti.

Hranjive tvari u brusnicama zapravo umiruju kožu i antioksidansi bore bolesti. Prema WebMD, ovo slatko i kolač voće skoro veći čin svakog drugog voća i veggie sa vitaminima, vlaknima i antioksidansima. Jedna šolja cijele brusnice ima 8.983 ukupnog antioksidativnog kapaciteta sa samo 45 kalorija.

Prednosti Cranberry sjemena ulje za kosu

Tako da znamo koliko je velika je ovo voće za naš organizam, ali da li ste svjesni koliko je korisno je za našu Tresses? Kada je u pitanju naše kose i naš skalp brusnice su jednako moćni na pozitivan način. Najviše volim sjeme ulje brusnice kada žele da koriste za kosu i vlasište i za dobar razlog. Cranberry sjeme ulje je obično hladno pritisne i uistinu je ukupni tijelo i ulje za kosu pokušati.

load...
  • Antioksidansi - Antioksidansi u borbi protiv slobodnih radikala i popravak oštećenja ćelija uzrokovana zagađivača. Oni uključuju organske kiseline kao što su benzojeva kiselina koje će poboljšati vlasišta cirkulaciju i pomoći promovirati zdrav rast kose. Zbog ovog visokog sadržaja antioksidansa i fitosterola, brusnice su odličan dodatak na prirodnu zaštitu od sunca za vaše vlasište i kosu.  
  • Masne kiseline - Brusnica sjeme ulje ima moćne omega-3 masnih kiselina. Ono što je tako dobro o njima? Pa, Omega-3 kiseline pomažu u borbi protiv upala, što je odlično za vlasište bolesti, ali i hrani folikula za jači, sjajnija niti.  
  • Minerali - Da, ovo neverovatno ulje ima čak i minerale koji su blago sa svojim uvojcima. Postoji kalcij, bakar, željezo, magnezij, mangan, fosfor, kalij, selen, natrij i cink. Sok naravno da pije dnevno bi se omogućilo ovih predivnih minerala da bi svoj put sa svojim uvojcima, ali bolji efekat će biti direktno dodan u vašu kosu kroz ulje gdje će nutritivna korist biti isporučeni pravo na vlasište i apsorbuje korijene.
  • Vitamini - vitamina koji želite za sjaj i snagu je vitaminom E i brusnica sjeme ulje se učitava s njim. Vitamini E i C pomoć sa zaštitom od sunca, ali C i bori protiv bakterija na koži glave i štiti od peruti osloboditi vlasište ostataka i ohrabriti kosu da raste kako treba. Pomaže i suhom svrbi vlasište sa svojim antivirusna svojstva. Vitamin C pomaže u poboljšanju cirkulacije krvi, jača i popravke kapilara, tako da to čini za jači, pa čak i deblje pramenove. 

Za DIY ljubitelje

Dan za pranje veša ulje za masažu

Nakon pranja i uređaj, ali prije nego što stajling, primjenjuju brusnice ulje semena (lagano) sa svojim vlasišta i masaža dok se ne upije. Stil kao i obično, a to bi trebalo da pomogne s bilo vlasišta problema koje imate.

Weekly masaža ulje

Jednom ili dva puta tjedno primijeniti brusnice ulje sjemenki (lagano) na vlasište dok se ne upije noću. Povucite kosu u punđu, pokriti prije odlaska u krevet.

load...