Borite se sa gljivicama i dodajte mekoću ovim uljima | BA.inspinre.com
Modu

Borite se sa gljivicama i dodajte mekoću ovim uljima

Borite se sa gljivicama i dodajte mekoću ovim uljima

Bergamot naranče (Citrus bergamia) može se pratiti natrag u jugoistočnoj Aziji i to je široko uzgaja u južnoj regiji Italije. Bergamota ulje je eterično ulje koje dolazi iz bergamot naranče, koja je dio porodice citrusa koja uključuje naranče, limun, limeta, grejp, mandarine, i pomelos. Oni su ukusni, osvježavajući, i smatraju se all-star hrana jer sadrže flavonoide. Mnogi flavonoidi su pokazali da imaju antioksidativne aktivnosti, slobodnih radikala kapaciteta, prevencija koronarne bolesti srca, i antikancerogeno aktivnosti, u skladu sa PubMed. Bergamota ulje je složena mješavina više od 300 sastojaka, a najčešći jedinjenja su linalil acetat (30% do 60%) i linalol (11% do 22%), koji su visoke u anti-upalni aktivnost.

Postoji nekoliko drugih pozitivnih atributa ovog slatkog mirisa ulja, kao što je antiseptik, sredstvo za dezinfekciju, i spazmolitički. Ona ima snažan miris, koji je popularan sastojak u brojnim parfema čini. Kao i mnoge druge ulja, to se prvenstveno potiče od hladnoće pritiskom umjesto destilacijom vodenom parom. Earl Grey čaj još samo crni čaj da nije bilo za eterično ulje nezamjenjiv bergamota. To dobro stapa s drugim citrusa ulja i parovi i crnim biberom, kamilice, muškatne kadulje, čempresa, tamjan, jasmin, muškatni oraščić, ružmarina, sandalovine i ylang-ylanga.

load...

Bergamot koristi za kosu 

Zbog svoje visoke aktivnosti upalnih spojeva, ovo ulje je pogodno za tretiranje peruti i bilo upala na koži glave, a također štiti kožu i kosu od infekcija ako se redovno koristi. Vitamina C naći u svim agrumima je poznat kao jedan od najefikasnijih za jačanje, stimulisanje rast kose i stvaranje sjaj i mekoću. Bergamota ulje će također štititi vaše vlasište protiv gljivičnih infekcija sa svojim dezinfekcijska svojstva.

Kako se koristi Bergamot eterično ulje na kosu

  • Nanesite nekoliko kapi na svoj šampon da pomogne sa pH ravnotežu vaše kose
  • Nanesite na mokru kosu za sjaj i sjaj
  • Dodajte nekoliko kapi na zaštitu od toplote da se kovrče bez ravnu kosu
  • Pomiješajte nekoliko kapi sa kotač i kokosovo ulje mješavina za vlasište masiraju tonik za kosu

Mjere opreza

WebMD kaže da treba izbjegavati izlaganje suncu nakon nanošenja bergamota ulje za kožu ili kosu dok nije potpuno upija, jer sadrži aktivne sastojke koji mogu izazvati probleme na koži kao što su plikovi, kraste, pigmentne mrlje, osip, i kancerogene promjene. Razmislite o miješanje ovo eterično ulje s baznog ulja kod tretiranja psorijaze i gljivičnih infekcija. 

Da li koristite bergamota ulje?

load...