Alison Stewart ostaje verna svojim bravama | BA.inspinre.com
Modu

Alison Stewart ostaje verna svojim bravama

Alison Stewart ostaje verna svojim bravama

"Ja bih da vidim Alison sa mnogo manje kose", rekao je e-mail adresa.

Tog dana, Stewart pročitao da e-mail na zrak. Njen odgovor javnosti: "Moja majka uvijek mi je rekao da brinete o tome šta je to u mojoj glavi, a ne ono što je na njemu."

U industriji u kojoj skladu je pravilo, Stewart je spremnost da lutaju od norme ju je dao pozitivan uzor za kovrčave žene svuda. E-mailove prima najčešće su od kolega kovrdžav potrazi za savjet, a ona je uvijek piše nazad.

"Stvarno treba da ispita ko si i ono što je važno za vas", kaže ona. "Ako neko od vas da nosite sako, da li stvarno promijeniti ko si ti? Ne, ali sam shvatio da mi je kosa stvarno deo koji sam kao crnkinja. Ja nikad u životu poželeo da bude kao i svi drugo da se uklopi u. "

load...

To ne znači da Stewart uvijek prihvatila prirodne teksture da joj je kosa. Kao Afroamerikanka koja je odrastala u 70-ih, ona opustila kosu. Kada je otišla na koledž, ona je donio odluku da ide prirodno. I ona se nije osvrtao.

Karijeru je započela kao politički novinar za MTV News, izvještavanje i proizvode za "Odaberite ili izgubiti" praćenje izbora 1992. I 1996. Godine bio je dobitnik Peabody nagradu za svoj produkcijski rad na prvim izborima pokrivenosti MTV-ja.

"MTV je mjesto gdje sve prolazi", kaže ona. "Ti su bili slobodni da budemo sami. Kovrčava kosa je bio pozitivan na MTV-u. Nisam imati karijeru kosu šok dok nisam uzeo skok za CBS News."

Bila je dopisnik CBS News "Sunday Morning" i prijavio za "48 sata", "Weekend News" i "očiju javnosti sa Bryant Gumbel." Odatle je otišla u ABC News, a zatim u MSNBC u julu 2003. Godine Tokom njenog mandata na mrežu, ona je služila kao dnevna sidro i kao domaćin dnevnih vesti mreže "The Most". Ona također je saradnik u "Danas".

Tokom svoje karijere novinarstvo, Stewart kaže da je svjesno odlučio da neće dozvoliti da lokne postati problem. To ne znači da ona nije obratila tokom godina oko ispravljanje kosi.

U stvari, ona je nedavno odradio pilot emisiju, i stilista želeo da ispravim svoju kosu.

"Ja sam rekao:" Ja sam na TV-u svakodnevnom sa ludim kovrdžave kose. To je ko te je unajmio. Ja stvarno ne razumijem zašto bi želite da ga ispraviti ", kaže ona.

Stewart kaže da, iako je to dosadno, ova vrsta odnosa samo rijetko čini njen ljuti.

"Sjećam se da sam čitao o poznatim sidro koja je rekla da ispravlja svoju kosu, jer je rekla da je to više profesionalno", kaže Stewart. "Taj me stvarno štriklirao. To šalje loša poruka."

"Ja bih da ima više žena koje smatra da mogu biti sami na TV-u, a ne idealizovanog verziju koji bi trebali biti", kaže ona.

Stewart kaže da ovo pitanje nije nužno ograničena na žene. Ona je podsetila kada CNBC sidro Ron Insana prolio svoju periku 2001. Godine - što je potez koji ga je dobio nacionalno priznanje.

"On je bio mnogo bolje izgleda bez njega", kaže ona.

load...

Stewart kaže da je njen pregib povjerenje dolazi dijelom iz našavši stilista koji zna kako raditi s njom kovrče, i pronalaženje prave proizvode za poboljšanje njene uvojke. Ona traje već Christo Christo Petoj aveniji već godinama, te je veliki fan Curlisto Structura losion i kontrola II Gel.

"Samo sam pokrenuti prste kroz kosu, stavi ga, idem u svoju jutarnjeg sastanka, stavili snimke u i difuzne tome", Stewart kaže njene svakodnevne rutine. "To je to."

"Ja sam pronašao način da to izgleda profesionalno i dalje biti istina da sam ja. Vikendom, to je mnogo divljijom. Moj muž voli na taj način. On mi je rekao da se ne stavi stvari u mojoj kosi".

Ali, ona priznaje da je ona još uvijek ima trenutke nesigurnosti o njoj odluku da nosi svoju kosu kovrdžava. Ona je nedavno postavio novinar prijatelj na visokom nivou da li je njen kovrdže su držali leđima na TV vijestima.

"Ja sam rekao:" Hajdemo pravi. Da li da ispravim moju kosu? " Rekla mi je da samo budem ono što jesam. To je važnije. To je nešto što suštinski znao. Trebalo mi je potvrda. Ali ja sam razmišljala o tome. Neću lagati. "

Stewart kaže da vidi napredak u svojoj industriji kao ideala ljepote postaju šire. Ali ona misli da je još dug put.

"Kada vidim prvih vijesti sidro sa pletenicama, to će biti zaista veliki!"

load...