Ako vam reči trajne toplotne štete prestraše, pročitajte ovo | BA.inspinre.com
Modu

Ako vam reči trajne toplotne štete prestraše, pročitajte ovo

Ako vam reči trajne toplotne štete prestraše, pročitajte ovo

U ovom obilan svijet od prirodne kose, mi smo u iskušenju da se ponovo naše topline aparata za oblikovanje veličinu. Mi odvagati prednosti i mane kopanje duboko u našim novčanicima da investiraju u toplotu protectants s obzirom da li ćemo dobiti najviše koristi za naš novac. Ali pravo pitanje je da li zaista potrebna toplota protectants i da li su neophodni?

Kada se primjenjuje topline

Heat nanose direktno na kosu podiže kutikule sloj vratila kose omogućava toplotu da prodre u Strand. Uz izlaganja zanoktica sloj, toplota može napraviti svoj put do korteks, uzrokujući nepovratna oštećenja. Smatra se da je korištenje male količine topline neće izazvati oštećenja. Ipak, struktura kose može patiti i fizičke i kemijske šteta bez zaštitu od toplote.

Kada se primjenjuje za zaštitu od toplote.

Svrha zaštitu od toplote je da se smanji potencijal za izazivanje fizičkih i / ili kemijskih oštećenja sveukupno zdravlje kose. Heat protectants pružaju balansiranje efekt smanjuje rizik od termičkog oštećenja zadržavajući razinu vlage unutar vratila kosa, promovišu zdrave teksturu, elastičnost i sjaj. Još jedna prednost korištenja za zaštitu od toplote, pored održavanje zdrave mane, je njegova sposobnost da se poboljša efikasnost toplinskim oblikovanjem alata (Folica).

load...
Izbor pravog za zaštitu od toplote

Odlučivanje na zaštitu od toplote se sastoji od nekoliko faktora. Prvi poznaje tekstura vaše kose; grubo i fino kosu niti različito reagiraju s određenim topline protectants zbog svoje gustoće i sastojke. Drugo, odabiru koji tip za zaštitu od toplote za kupovinu jer dolaze u obliku sprejeva, gelovi, serumi, i / ili losiona. Na primjer, fino nit naturals mogu preferirati sprejevima jer neće sputavati kosu; gruba nit naturals mogu preferirati ulja i seruma.

U studiji Univerziteta u Mančesteru, zaključili su da koriste suho sastojak na bazi topline protectants može biti korisno protectants na bazi vode. Mnogi protectants sadrže silikone i polimera koji su sastojci mogu naturalistas kloni ali u mnogim testu su dokazali da rade bolje od protectants na bazi vode.

Preporučena topline protectants:
  • Carol kćer dlake balzam, 13 €
  • Creme prirode 7 u 1 Leave In Treatment
  • Carol kćer zaglađujući feniranje krema
  • Svila Elementi Mega svile Heat Protection krema
  • Nexxus Heat Protexx Heat Protection sprej
  • Tresemme termalni zaštitni sprej 
100% prirodni topline protectants

Za prirodnjaci u potrazi za rock udarac ili jednostavno štite kosu od prodora topline sunčevih zraka bez pomoći silikona ovdje su neke prirodne i organske alternative.

  • Ulje sjemenki grožđa
  • Kokosovo ulje
  • Maslinovo ulje
  • Suncokretovo ulje

Poneti...

Dakle, da li nam je potrebna toplota protectants i da li su neophodni? Jednostavan i direktan odgovor je DA. Treba nam topline protectants i oni su neophodni za smanjenje rizika od izazivanja žilavo ravno komada kose zbog neuspjeha da se prijave odgovarajuću zaštitu. Gledajući u sastojke toplote protectants je važno za znati kako će reagirati sa kosom. Na kraju, a za zaštitu od toplote primjenjuje na vaša kosa je bolje nego ništa za zaštitu od toplote na sve. 

Foto by @Eclectic_Vibez.

load...
load...