9 praksi koje će vašu bradu rasti brže | BA.inspinre.com
Modu

9 praksi koje će vašu bradu rasti brže

9 praksi koje će vašu bradu rasti brže

Ponekad ne raste u pravu, ili stalno brijanja ga zato što nikako da ostane posvećen ideji. Muškarci koji su se uspješno uzgaja - i održavana - bradom znam koliko strpljenja, predanost, pravu vrstu alata, i stav zahtijeva. Pisci Rodney Cutler Esquire i Steve od beards.org nas kolektivno dati 9 savjete o tome kako da biste dobili svoj brada gdje želite da bude.

# 1: Poštovati to

Možda je najvažniji savjet na listi. Jednom kada napravite odluku da se počne raste, držite se vaš plan! Ako to učinite nećete dobiti ništa izgubiti! Eksperimentirati i zabavite se! Ako se ispostavi da nije za tebe, to nije kraj svijeta.

# 2: Pick vremena

Važno je da odaberete vrijeme kada znate da ćete biti opušteni ili možda ako ste u potrazi za učiniti nešto drugačije. Sada kada jesen se približava, to bi bilo idealno vrijeme da probaju nešto novo. Budi hrabar.

load...

# 3: Stop za brijanje

Ovaj tip možda izgleda očigledno, ali to je važno kada ste tek počinje. Steve preporučuje suzdržavanje od brijanja i kiparstva svoj novi Fuzz za najmanje četiri sedmice. Steve upozorava da ako počnete da se brije i oblikovati prerano, možda slučajno smanjiti više van nego što želite. Zato se opusti, skloni brijač. Međutim, ako želite da zadržite 05:00 shadow uredan i pod kontrolom, Rodney preporučuje da koristite čekinje trimer svakodnevne ili dva kao što je Philips Norelco Stubble Trimmer (40 €).

# 4: Definirajte svoj dekolte

Steve preporučuje da kada četiri sedmice su se, trebali biste razmotriti definiranje svoj "dekolte", koja se nalazi na dnu bradu oko vrata. Steve preporučuje da to radi profesionalac stilista ili berberski ili još bolje, stilist koji je specijalizovan za bradu stil. Nakon što se definira svoj dekolte, Rodney preporučuje trave i čišćenje tog područja sa Oster Voreq (60 €) svaka tri ili četiri dana.

# 5: Ne dozvolite svrab upropastiti

Ako ste svrab, ne očajavajte. Ovo je samo privremeno! U međuvremenu, Steve preporučuje da koristite običan šampon dnevno i povremeno uređaj. Ako se to još uvijek nije dovoljno olakšanje, nanesite baby ulje ili hidratantnu kremu na svrbi područjima.

# 6: Dajte bradu malo TLC

Jednom bradu je malo duže i neuredni, vrijeme je da se održi! Rodney predlaže podrezivanje s nečim što ima teške uslove rada motora kao što je Wahl Designer (65 €), jednom ili dva puta tjedno. On preporučuje prvo češljanje bradu do riješi neposlušne rubova, a zatim protiv rasta Puf ga. To omogućava bradu da bi lakše smanjiti. Učinite to prije nego što počnete brijanje.

# 7: Dobra higijena

Većina muškaraca peru svoje brade ili sa redovnim šampon ili sapun. Izaberite jedan i koristiti onaj koji vam se najviše sviđa. Ali, ako želite izbjeći ostataka, Rodney predlaže koristeći pranje koji je posebno formuliran za pranje brade poput Bluebeards Original Beard Wash (14 €). Jednom bradu je lijepo i potpuno čista, nježno potapše bradu osušite peškirom - nemoj uprskati osuši.

load...

# 8: Ne odustajte

Steve preporučuje postavljanje cilja za sebe. On preporučuje da čeka najmanje šest tjedana prije donošenja odluke da li ili ne da se riješi to.

# 9: Have povjerenje

Kada imate bradu, rock on! Nemojte dozvoliti da neko drugi mišljenju upropastiti Groove - to je vaša brada i to samo istinski važno šta vi mislite o tome.

Imajući predomislio?

Ako se ispostavi da ima bradu nije za vas, ne brinite - međutim, morate biti posebno oprezni. Trim dalje koliko kose kao možete prije nego što veliki brijanje.

Raste brade može biti teška i izvršenje procesa. Ali na kraju, vi ćete imati nešto za pokazati. Ako je ovo prvi put zaista počinio u bradu, potrebno je malo samopouzdanja i hrabrosti. Ako uspije, super. Ako ste pronašli da nije bilo tebe, onda ne možete reći da niste probati!

Šta mislite da je najteži dio o iskustvu rastućem? Ostavite komentar ispod.

load...