8 Mitovi za peruti su verovatno pali | BA.inspinre.com
Modu

8 Mitovi za peruti su verovatno pali

8 Mitovi za peruti su verovatno pali

MIT 1: Sumpor u proizvodima za njegu kose izazvati perut

Zapravo sumpor je dio anti-perut sastojaka! Pomaže riješi, a ne uzrokovati!

MIT 2: Vrijeme uzrokuje perut

Niska vlažnost može izazvati suhe kože, što dovodi do ljuštenja ali vremenski sama ne uzrokuje perut.

MIT 3: Možete uhvatiti peruti od nekoga

Perut nije infekcija, što znači da ne može biti uhvaćen od kontakta s ljudima s peruti. Morate imati pojedinca osjetljivost ili predispozicija za to.

MIT 4: Perut je uzrokovan loše higijene

Dok pranje kose pomaže, to je uobičajena zabluda. To je zapravo naša unutrašnja osjetljivost na iritacije, sebuma (supstanca naći na našem vlasištu) i mikro-organizam koji živi na našoj koži glave koja zaista izaziva perut. Naravno, dok je perut nije samo rezultat loše higijene, redovno pranje kose s peruti svakako može napraviti veliku razliku.

load...

MIT 5: Styling proizvodi izazvati perut

Ne, ali neki proizvodi za oblikovanje ostavili flakey talog koji izgleda kao perut. (Iz smole koje drže kosu na mjestu).

MIT 6: Perut je uzrokovan suho vlasište

Ovo je malo suvišan u ovom trenutku, ali zapravo perut nema nikakve veze sa isušivanja - a to je uzrokovan previše ulja.

MIT 7: Ako šampon kaže da uklanja pahuljice onda je to perut šampon

Neki pametan marketingu znači da su oni proizvodi su peruti govoreći o uklanjanju vidljive pahuljice (koje će BILO šampon u). Burts Pčele "Feeling flakey" je primjer.

MIT 8: Bakar četke cure perut

Bakar ima anti gljivične svojstva i iako neki ljudi kunu u to, ne možemo pronaći nikakav dokaz da je to istina.

Beauty Brains Suština

Važno je da shvatite da li zaista imate perut ili samo suho vlasište. Onda možete odlučiti kako bi najbolje brinuti o svojim vlasište. Šampon ZPT-based A generalno je prihvaćeno kao najbolje, ali postoji nekoliko različitih aktivnih sastojaka možete odabrati ako vaš skalp je posebno flakey. I sada znate da sumpora u šamponima i na vrijeme ne uzrokuju perut!

load...