7 ulja meša vašu finu, talasastu kosu će vam se zahvaliti | BA.inspinre.com
Modu

7 ulja meša vašu finu, talasastu kosu će vam se zahvaliti

7 ulja meša vašu finu, talasastu kosu će vam se zahvaliti

Ulje sjemenki grožđa + ulje kamilice

Ne samo da je ulje od semena grožđa nemasna, to je puna minerala i linolne kiseline, koja su odlični za njeguje dandruffy skalp. Također je antialergijski, savršeno čak i koristiti na novorođenčadi u većini slučajeva. Grožđa ulje radi sa kamilice ulje pruža umirujuće brtvilo za osjetljivo vlasište i omogućava prirodan sjaj kose da bude vidljiv od korena do krajeva - čak i ako su krhki i suho. Ova mješavina je odličan za liječenje vruće ulje noću, ohrabrujući miran san.

ULJE JOJOBE + ulje peperminta

Jojobe je velike prirodne hidratantne kreme koja je svjetlost i neće težiti dobro kosu. Pepermint ima antiseptički svojstva koja se bori perut i uravnotežiti pH vaše vlasište. Takođe, povećava cirkulaciju krvi, stimulisanje rasta kose (prema AnnCarol.com). Nacionalna biblioteka medicine kaže da koristi eterično ulje pokazuje enzimsku aktivnost alkalne fosfataze, što znači da promovira rast kose.

load...

BLACK SEED OIL + eteričnog ulja lavande

Često naziva "lakšu verziju 'maslinovog ulja, Crna sjemena ulje dobro radi za brtvljenje vlagu na suhu kosu. To odražava svetlo osovinu zdravu kosu, što ga čini idealnim za oživljavanje tanku kosu koja je tupa ili izgleda prljavo. Prema LavenderOilForHair.com, ulje lavande aromaterapija također pomaže u regulaciji cirkulacije krvi u tijelu, uključujući vlasište tako da generalno također promovira zdrav rast kose.

Kako se koristi ulje spoj na finom talasastu kosu

1. Zapamtite: Za svaki 4 kašike baznog ulja, dodajte 1 kap eteričnog ulja u miks. To je najbolje da to u maloj plastičnoj sendvič Baggie i peder ga oko nekoliko sekundi prije nanošenja na kosu.

2. Pečat plastični Baggie zatvorena, a zatim napunite sudoper sa toplom vodom. Uronite Baggie u sudoperu za oko 5 minuta.

3. Nanesite toplu mješavinu ulja sa svojim kose sa jagodicama prstiju.

4. Natopite ručnik u toplu vodu, iscedite ga i omotati ga oko kose. Pustite ga da radi 30 minuta.

5. Šampon kosu s voluminizirajući bez sulfata šampon i isprati temeljito.

6. Osušite vazduha sa mikrovlakana ručnik za uklanjanje viška vode. Oblikujete kosu kao i obično.

Za najbolje rezultate, učiniti jednom u 2 tjedna da dovedete svoje prirodno dobro, valovite teksture vrati u život i 100% zdravlje.

Ovi proizvodi već sadrže ulje stapa trebate

  • Ann Carol Pepermint kamilice, možete pogledati ovdje.
  • EDEN Bodyworks All Natural Jojoba Monoi ulje, možete pogledati ovdje.
  • Nubijski baštine Honey & Black Seed Heat Protect Keratin kosu i vlasište serum, možete pogledati ovdje.
  • Karen Body Lijepa Heavenly ulje jojobe, možete pogledati ovdje.
load...