7 tehnika za definisanje kalupa za kosu tipa 4a | BA.inspinre.com
Modu

7 tehnika za definisanje kalupa za kosu tipa 4a

7 tehnika za definisanje kalupa za kosu tipa 4a

1. Deep uređaj

Vlaga je od suštinskog značaja za održavanje vašeg uvijanje definicije. Ponekad kovrdžanja je rezultat suhoće, ali ne uvijek, jer kosa može biti prirodno frizz. Kada suhu kosu naiđe vlažnost to će se proširiti kao sredstvo za upijanje vlage. Najbolji način da se spriječi ovo čini da vaša kosa pravilno hidratizirana. Perem kosu dva puta tjedno i uvijek duboko stanje nakon što sam razjasniti. Duboko uređaj pomaže u obnovi pH vaše kose pa ako ti se ne prati svoj šampon ili ko-pranje sa dnevnim uređaj ili duboko uređaj, onda sam jako predlažem da počnete. Ja duboko uvjet za najmanje 20 min. Sa plastičnim zatvaračem prije ispiranja.

2. Ne češljanje... Nakon Deep uređaj

Ja sam prihvatio realnost da nemam strpljenja da prst ravnanje kose. Prst ravnanje kose je odličan način da se spriječi lomljenje, ali nisam mogao tolerirati. Ne samo da je bio moj dan za pranje dva puta duže ali s obzirom da sam bio grub je postalo potpuno kontraproduktivno. Ključ za održavanje vaše curl clumpage je da otpetljati kosu prije nego duboko uređaj. Ja otpetljati sa svojim dubokim uređaj prije nego što sam dozvolio da obradi. Kada je vrijeme za ispiranje, ne želite da poremeti vaše curl clumpage sa češljem, kako bi bili sigurni za raščešljavanje kose vrši pre omogućava duboko uređaj za sedenje.

load...

3. Nanesite Proizvodi za mokra dlake

Nakon ispiranja duboko uređaj, dodam hidratantne kreme zatim moji proizvodi za oblikovanje kose dok sam pod tušem. Pokušao sam dodajući proizvoda na vlažnu kosu, pa čak i suhu kosu ali mi je u redu, svici srednje gustoće održavaju svoju definiciju duže kada se prijavim proizvoda mokra kosa. Onda, stavite moju kosu u dvije niske lepinje dok perem ostatak svog tijela.

4. Air-Dry

Pokušao sam plopping sa t-shirt, ali to i dalje uspeva da izazove frizz. Također sam pokušao iskoristiti udarac za kosu na hladan zrak s malom brzinom, ali to traje predugo za moju kosu da se osuši i ruka bude umorni. Air-sušenje omogućava moju kosu da se osuši najmekši i najviše produžena u odnosu na druge dvije opcije.

5. Shake... Tek nakon 90% Dry

Ja rake ali ne tresti dok mi je kosa 90% suhe. Odmah trese svoju kosu nakon nanošenja proizvoda stvara samo frizz. Moja kosa prirodno odvaja i raste tokom sedmice tako ravna kosa nije briga.

6. Šal i Bonnet Ananas

Noću, jednostavno ananas sa satenskom šal i haube minus kose kravatu. Prvo, pognuti se kretali glavu naopako i protresite kosu. Zatim sam završiti satenskom maramu oko potiljak, povlačeći krajeve ka ispred moje kose. Jednom krajevima šal su vezane blizu moje čelo, ja malo povući slobodan kraj šal naprijed kako bi bili sigurni da je ugodno. Na kraju, ja pokriti moja kosa sa haube. Ovo osigurava da su moji krajevi su zaštićeni. I dalje zbunjena? Ja ću imati uskoro tutorial na našem YouTube kanalu twist.

7. Roll Windows Down

U jutarnjim satima mogu ukloniti moje poklopac motora i šal. Voila! Na poleđini kosa mi viri! Zvuči poznato? Dozvolite mi da vam kažem šta ja to ne radim. Ja ne povući svoju kosu da ga legnem i ne osvježiti sa proizvodima. Povukavši i osvježavajuće moja kosa će poticati samo kovrča i skupljanja, tako da uvijek budem siguran da imaju dobru kvalitetu hidratantne kreme ili ostaviti u uređaj. Dakle, šta radiš? Izađe iz kuće i voziti sa prozorima! Ovo radi svaki put. Kombinacija gravitacije i vjetra će pomoći kosu pasti natrag na mjesto. 

load...

Za narednih 3-4 dana ponavljam zadnja dva koraka svaki dan. Moje pranje i otići stil traju nedelju dana, ali zbog moje sebborheic dermatitisa moram razjasniti dva puta tjedno. 

Kako se postigne definirane pranje i otići na Tip 4 kosu?

load...