7 stvari koje ne radite kada nosite periku | BA.inspinre.com
Modu

7 stvari koje ne radite kada nosite periku

7 stvari koje ne radite kada nosite periku

Nosi periku je velika mogućnost da se prebacite svoj izgled bez donošenja trajne promjene u kosu, ali ako niste oprezni oni mogu oštetiti vaše kose i vlasišta i dovesti do ili uzrokovati gubitak kose / oštećenja. Iako možete nositi perike kao zaštitni stil, važno je da se održi zdrave kose rutinu dok se nosi perike. Evo nekoliko stvari imati na umu dok wearings perike.

1. Ne nosite pogrešna veličina

Perike koji se uklapaju u prečvrsto može dovesti do gubitka kose i lom po obodu glave.

Insider tip: Da li glavu mjeriti stručnjak koji se bavi stajling perike.

2. Ne preskačite dan za pranje

To može biti primamljivo da preskočite se na dan pranja, ali budite sigurni da shampoo i stanja kosu kao što bi normalno da biste uklonili prljavštinu i bakterije sa kose i vlasišta.

3. Izbjegavajte perike koji ne dišu

Pobrinite se da investiraju u perikama koji omogućavaju kožu glave da diše. Bez poklopca perike su lagani i omogućavaju više protok zraka u vlasište. Bez poklopca perike ne da se osjećate toplo kao u tradicionalnim periku kape, jer oni imaju otvorene potke na leđima i sa strane.

load...

4. Ne zanemariti vaše kose

Čarapa kape štite kosu pod perike i zadržati svoju kosu ravno tako da perika ne izgleda glomazan, ali mogu dovesti do pucanja ili suhoću duž kose. Da ne bi došlo do oštećenja rubova, povucite čarapa poklopac iza uha. Vaš hairline će biti izloženi, a možete koristiti Milano WiGrip da se spriječi šteta u ovoj oblasti. U Milano WiGrip je podesiva velvet periku bend koji štiti kosu liniju, i čuva perike siguran na glavu. To vam omogućuje da se smanji upotreba češljeva, i snimke ušivenim na bazu periku, koristi za podršku periku na glavu.

5. Izbegavajte ljepila ako je moguće

Ako morate koristiti ljepilo za određeni stil, pokušajte minimizirati koliko često koristite ljepilo, kako bi se došlo do gubitka kose ili lom oko kose.

6. Nemojte koristiti materijale koji izazivaju iritaciju vlasišta

Ako imate osjetljivo vlasište, možda bi trebalo da se drži podalje od perike od sintetičkih kose. Osjetljivost na periku čestice mogu uzrokovati prekomjerne svrab, peckanje, i vlasišta nježnosti.

7. Ne zaboravite da uzmete pauze

Iako perike su zgodni, oni mogu napraviti da zaboravimo da se brine o vlastite kose. Uzmite vremena između nosite perike da se redovnim ukrasi i duboko stanje vaše kose.

Ono što su neki od načina da zaštitite svoje vlasište dok se nosi periku?

load...