7 načina da se bavimo stalnim razdvajanjem | BA.inspinre.com
Modu

7 načina da se bavimo stalnim razdvajanjem

7 načina da se bavimo stalnim razdvajanjem
Foto Yuri - Getty Iamges

Split krajevi su uzrokovane niza razloga, uključujući prenaprezanja topline, pretjerane stil, kemijskih tretmana, nedostatak brtvljenje tih ciljeva, a ne podrezivanje kad svog vremena. Oni uzrokuju naša kosa izgledati neposlušnu i oštećene. Sada, postoje proizvodi koji privremeno popraviti kosu, ali trim je jedini način da ih eliminirati. Dakle, šta radiš kad oni i dalje da se vrate? To je ono što Genny101 želeli da znate o u našoj Curly Q & A.

Pitanje

Bez obzira na to koliko puta sam se ošišala Uvijek sam ispucale vrhove. Kako mogu zaustaviti ovo?

Odgovor

Promijeniti svoje navike kosu. Ako ste ih izvadite iz jednadžbe i čini sigurni da ih rezanja potpuno isključen, onda su ili skloni da ih ili ne mijenja svoje navike kosu da se oslobodi budućnosti split završava dogodi. Evo nekih Easy Savjeti o čuvanju split završava u uvali.

Otpuštaju toplinu

Direktne topline uređaji poput ravne glačala ili udarac za kosu su jako loše za kosu, posebno za kovrčavu kosu. Trebao bi biti da ih rijetko koristi kao nekoliko puta godišnje, kao što je konstantna upotreba može dovesti do svoje ciljeve čak i gore. Postoji nekoliko tehnika za ispravljanje i sušenje kose bez topline, tako da se odluče za one koji i ograničenje toplinskim oblikovanjem u posebnim prilikama.

load...

Hidrat i pečat

Ovi su ključni za zadržavanje dužine kao vlaga zadržava suhoću na zaljev i brtvljenje drži da vlaga u i štiti kosu. Kada pratite ova dva koraka vaša kraja neće imati drugog izbora nego da se u red i ostati hidratizirana i zajedno.

Napravite svoju kosu jači

Ovo je najbolji način da se smanji njihova pojava. Možete biti sigurni da koristite proizvode sa boljim sastojcima i koristiti protein tretmane redovno kao mjesečno. Također samo konsultacije sa salon vjerujete na proizvode koji bi mogli raditi bolje za uvojcima će biti velika prednost da se osigura da dobijate ono što vam je potrebno od njih. Drugi način da se jači kosa je dobro jesti, ostati hidrirani (to važi i za kosu previše) i smanjiti stres.

Operite kosu samo kada je to potrebno

Ne moraju da peru nedeljno ili nekoliko puta tokom sedmice, jer pretjerane šamponiranje može dovesti do isušivanja i pogodili ste... Više split završava. Koristite šampon samo kada je to potrebno i odlučiti za jedan bez sulfata kada nemate prekomjerne naslage.

Pre-poos

Od šamponiranje može biti prilično grubo na kosu, pokušajte da pre-poos jer će pomoći da se zaštiti kosu od trenja i tenzida da oduzme kosu prljavštine, znoja i prirodnim uljima kosu zapravo treba.

Naći veliki odmor-u uređaj

Ostavite-u uređaja pomoći u zaštiti kosu od redovnih habanja i dobro kao oživljavanje kose na tom drugom, trećem, ili duže dana. Oni bi kosa hidrirana i elastična, tako da je manje sklona lomljenja i manje šanse da počne cijepanje. Oni također pomažu sa ekološkim faktorima kao što su suša ili užarenom suncu.

Nemojte odlagati ukrasi

Znam da ponekad ne želimo ukrasi, ali ti se ukrasi kada je to potrebno bori protiv svakodnevno trošenje i suza na kosu. Ukrasi kada je potrebno zadržati split završava u uvali i da će ih zadržati od pogoršava jer će, ako ih ignorisati. Ja obično znam da je vrijeme za moju bi-godišnji doterivanje kada je vila čvorova pokrenuti prikrada. Ili stavi na kalendaru ili tražiti znakove.

load...