6 savjeta za uspostavljanje talasaste kose | BA.inspinre.com
Modu

6 savjeta za uspostavljanje talasaste kose

6 savjeta za uspostavljanje talasaste kose

U NaturallyCurly, znamo da uređaj je jedan od najvažnijih koraka u procesu za njegu kose. Uređaj dodaje vlažnost kose, što je važno za zdravlje vaše kose i pomaže u borbi protiv frizz. Ovdje su dos za i protiv uslovljavanja tvoje valovite kose ovog ljeta.

  1. NE odmjeriti niz valova. Ako ne dobivaju željene rezultate, preispitamo svoj uređaj. Većina wavies potrebna samo lagani uređaj; Ja osobno volim Elucence vlage balansirajući regenerator. Ako mi treba nešto malo teži osvježiti svoju kosu, koristim Paul Mitchell kreme kao odsustvo-u uređaj.
  2. DO pokušati proizvod bez sulfata, ili barem proizvod s blažim sulfata. Sulfata može biti oštra na valovite i kovrčave kose, koji imaju tendenciju da budu više krhka od drugih tipova kose. Nakon eksperimentisanja sa nekoliko sulfat-free uređaja, uključujući Elucence vlage balansirajući regenerator, ja sam primijetio da mi je kosa zadržava više vlage i manje neposlušnu.
  3. load...
  4. NE uslovljavaju svojim korijenima. Mnogi ljudi prave grešku primjene uređaja na isti način na koji se primjenjuju šampon. To nije potrebno, kao korijeni proizvoditi vlastite ulja. Samo trebate koristiti uređaj na dužinu kose.
  5. NEMOJTE koristiti širokim zupcima tuš češalj. Koristeći tuš češalj osigurava da uređaj dobije sve do krajeva kose, gdje je zaista potrebno da spriječi suhe, ispucale vrhove. Takođe pomaže kod detangling!
  6. NE isperite toplom vodom. Topla voda je dobra za ispiranje šampona jer otvara svoju kosu zanoktice, pripremajući ih za apsorpciju uređaj. Ali, nakon što ste primijeniti uređaj, treba isprati hladnom vodom. Ovo zatvara kutikule, brtvljenje u vlagu i ostavljajući kosu glatkom i sjajnom.
  7. DO biti strpljiv. Kada ste uređaj, ostavite proizvod u vašoj kosi 2-3 minuta. Ovo omogućava kosu zanoktice u potpunosti apsorbirati prednosti vašeg uređaja.

Za zdrav hidrirani valovitu kosu inkorporirati ove savjete u svoje redovne kose rutinu i pazi za više savjeta o tome kako održavati zdrav, sretan kosa ovog meseca!

Žele više?

  • 3 Savjeti za pranje valovitu kosu
  • 5 dlake Alati za valovita i kovrčavu kosu
  • Kako da biste dobili Curl Definition
load...