6 navika na staranje za dlake da bi se držala dalje | BA.inspinre.com
Modu

6 navika na staranje za dlake da bi se držala dalje

6 navika na staranje za dlake da bi se držala dalje

Naša frizura izbora imati utjecaja na naše prve utiske. Ako ste u potrazi za nekoliko jednostavnih promjena možete učiniti da izgledaju mlađe ili čak samo odmorni, podalje od ovih starenja navike kosu. 

1. BLUNT frizure

Blunt linija frizure u kojima je kosa je sve jedna dužina može vašu kosu učiniti teškim i bezoblične. Strateški postavljeni slojevi mogu pomoći da se izbjeći trokuta glave i lagani skokovito lokne će zadržati svoj izgled razigran i mladalački. Za stil koji ne teži vaše kovrče, namotaja ili talasa dole, važno je da se pronađe stilista koji se bavi kovrdžava rezove. Ako imate još naći stilista volite, možete pročitati ovu listu 15 najboljih kovrčava stilisti širom svijeta, ili koristite naš Salon Finder čitati komentare salonima i stilistima u vašem području.

load...

2. PRESKAKANJE MATERIJALI

Mnogi od nas doslovce sanjaju da imaju duge, kovrčave kose. Ipak, realnost je da će dužina kraju povucite kosu, dajući vam manje količina (i povlačenjem vaše crte lica dole sa njom), i zanemarene krajevi će dati svoju kosu suhom i nezdravom izgledu. Ukrasi su od suštinskog značaja za sprečavanje pucanja i čvorova, a kosa koja se redovno ukrašene na snazi ​​izgleda zdravije jer su krajevi su najstariji dijelovi naše kose i drži na tanke, ispucale vrhove uklanja iz cjelokupni izgled.

3. Sijede kose

Da li rock vaše prirodno sijede kose ili učestvuju u sivom bojom trend, toniranje vaše sive boje sa plavim ili ljubičastim tonovima će zadržati svoj izgled svježe i moderno. Žute tonove u sijede kose može biti starenje i može biti laskave za određene tonus kože funkcije kao što su tamne prikriva krugovima. Dajte svom siva kosa cool ton ugrađivanjem toniranje šampon u svoj režim poput popularnog Clairol Shimmer svjetla, Lush Daddy-O ili Unite Blonda toniranje šampon.

4. KOMPLIKOVANI frizure

Frizuru izbori mogu imati veliki utjecaj na koliko imate godina izgledati. Nemojte se bojati eksperimentirati s različitim stilovima koji rade sa svojim slobodi, slobodan lokne (wash-and-go), a ne ohol uvijeni ili pleteni up-dos. Dati svoj lagodan, mladalački izgled sa nesavršenom rep, ananas, lisnato, ili neuredan lepinja to izgleda zabavno i bez napora.

5. Obnavljanje oštećene kose

Suho oštećenu kosu nikada ne izgleda atraktivno, bez obzira na svoje godine. Prirodnim uljima naše vlasišta često teško da im do kraja vratila kosu, što dovodi do isušivanja (posebno u kovrčavu kosu). Da biste to spriječili, pobrinite se da vlaže kosu velikodušno. Duboko stanje najmanje dva puta mjesečno dati svoje kovrče ekstra hidrataciju. Za instant rezultate i mekša kosu, probajte bentonit gline masku. Savjet # 2 također će vam pomoći u velikoj mjeri ovdje.

OVERLOAD 6. PROIZVODA

Korištenje previše proizvoda odjednom možete napraviti svoj izgled kose i osjeća teške i krute. Mnogi od nas kovrdžav mogu dobiti malo opsesivno sa proizvodima - ali u ovom slučaju, manje je više! Ako mislite da koriste manje proizvoda je ostavio svoju kosu osjećaj suhe i ravne, koristite razjašnjavanja tretman za čist platna, a zatim početi dodajući ulje ili serum sa svojim stilom rutinu samo jednom je suho za mekoću i da zatvori u svoj vlage.

load...
load...