5 suštinski za stajanje i negu lokuma | BA.inspinre.com
Modu

5 suštinski za stajanje i negu lokuma

5 suštinski za stajanje i negu lokuma

Locs treba redovito čistiti. Neki proizvodi za Locs sadrže sastojke koji će stvoriti masivne naslage. Ovi sastojci mogu uzrokovati kalup i uništiti nečije Locs ako se ne uklone. Chimere Faulk, a loctician i stilista od Atlanta, stvorio je sve-prirodne linije Dr. Locs. Dr. Locs Pre-sredstvo za čišćenje je odličan izbor za uklanjanje prljavštine, ulja, i naslage proizvod na Locs. Pre-sredstvo za čišćenje je super za svaki dan pranje ili kada naslage na najgore.

Kada ste spremni za pranje, Jamajke Mango & Lime Tingle šampon je popularan izbor. To nježno čisti Locs i stimulira vlasište sa čajevca ekstrakata.

Nisu svi loc nose držati na proizvode posebno formulirana za Locs. Neki vole univerzalni proizvodi prirodne kose kao SheaMoisture Raw shea maslac vlage zadržavanje šampon.

Osvježavajući

Osvježavajuće je ključ za održavanje zdravih Locs i držeći ih klimatiziran. Osveživače su stvorene promovirati zdrav rast kose, smanjuju svrbež, i držati Locs tražim i mekom.

load...

Dr. Locs Jinan ispire je dnevni loc sprej za održavanje da vlaži i ostavlja Locs mekše.

Još jedan favorit je Lockology Aloe i Rose hidratantni sprej, koji vlaži i uslove Locs bez stvaranja nagomilavanje proizvoda.

Uređaj

Dok neki smatraju uređaj nije namijenjen za Locs, jer oni mogu ih omekšati previše i razotkriti ih, tu je koristi od njih.

Prema dr Kari Willaims, uređaji mogu i trebaju se koristiti jednom Locs su učvrstila ili sazreli.

Retwisting kreme

Knatty Dread Dreadlocks krema i Taliah Waajid Lock It Up su dva popularna za oblikovanje koji drže kovrče na odstojanju dok je pomagao kosa za zaključavanje pod dlanom valjanje, uvrtanje ili češalj valjanje. Ova dva proizvoda su odlična za ljude koji ne žele vosak u Locs. Uprkos mržnje neki imaju za vosak, drugi zahvalan za maksimalnu čekanju pruža za njihov veoma aktivan stil života. Popularna je jedan Knotty Boy DreadLock Wax.

Ulja

Ulja su bitne u svim njegu teksturom kose. Bilo da koristite čista ili uklopljena ulja, služe nekoliko svrhe u skladu Locs zdravo.

Dr. Locs Yaya Oil je ulje dvostruku svrhu koji koristi avokada i grožđa ulja u borbi protiv isušivanja na glavi i Locs uz vraćanje sjaja. Ulja kao što su bademovo ili kokosovo su veliki kao duboko uređaja kada su lagano premazani na Locs. Ovo je također odlično za zimske mjesece kako bi se osiguralo Locs ostane hidratizirana, ali možete duboko stanje s uljima na svaki dan pranja.

Pokušaja i pogrešaka će uvijek biti vaš vodič, ali težnja za zdravu Locs je kako ti ostvariti predivno kosu!

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

U kosu kolotečinu? Pratite nas na Instagram za inspiraciju.

load...