5 savršenih saveta za kosu za zauzetim majkama | BA.inspinre.com
Modu

5 savršenih saveta za kosu za zauzetim majkama

5 savršenih saveta za kosu za zauzetim majkama

Ah... Radostima majčinstva. Uz nagrade vide vaše potomstvo cvijeta i raste, ste saznali potpuno novi nivo multitasking, jer bez obzira na to koliko volite svoj paket (e) radosti, oni su možda najveća vremena sranje poznat (wo) man.

Svaki kovrčava djevojka zna da je jedan od najvažnijih dugotrajan dijelova njene ljepote režima su njene uvojcima. Dakle, kako je zauzet mama žonglira brine o njoj vunderkind i zadrži lokne (i sitne bitova ') traži fab? Evo nekoliko saveta i trikova!

Savjeti za Busy Moms

1. Upoznajte svoju teksturu

Prvo i najvažnije, znaju i prihvatiti vašu prirodnu teksturu. Nemojte gubiti vreme pokušavajući da svoju kosu u nešto što nije. Iako može biti u ženskom prirodi da žele da istražuju i eksperimentišu sa različitim stilovima i proizvoda, jednom kada nađete izgled, tehnike i režim koji je pokušao i pravi za tebe, drži se toga!

load...

Ako niste našli samo prave proizvode za svoj režim, pogledajte u kovrdžav sa sličnim tekstura i pitati ono što koriste. NaturallyCurly.com i YouTube ima bezbroj resurse da vam pomoći da pronađete svoj sveti gral.

VIŠE: Koji je Vaš Tekstura Tip?

2. Vlaže

Tajna velike lokne vlage! Koristite hranjiva, bez šampona sušenje (volim Jasno ultra Shea šampon). I ja bih da dalje flex moje multitasking mišića u tuš odabirom uređaj koji ne samo da pokriva osnove (ubaci za otpetljava, hidratacija, a ostatak / naslage besplatno), ali i miriše fantastično!

Pravo miris može pretvoriti tuš u mini spa bijeg. Volim slatko peachy miris Elucence vlage balansirajući regenerator. Pokušajte premaz svojim uvojcima u uređaj i pokriva ga sa kapa za tuširanje ili mokrim peškirom. Ne žurite piling-a-presnimavanja, možda čak i uzeti trenutak da obriješ noge (još jedan luksuzni), dok su pare iz tuša pomaže uređaj prodre vratila kosu.

VIŠE: 4 načina da Moisturize Vaš Curls

3. Ravnanje kose

Drugi metod volim da iskoriste kako bi većinu vremena tuš, suha detangling moju kosu noć prije planiram na pranje. Koristeći prste, ili širok zub češalj, a lako ulje (volim kokosovo ulje ili Vrhovnog ulje Elimisha-a), ja radim kroz male sekcije kose da ih nježno otpetljati i staviti u dva Strand obrta. Sutradan sam ući u tuš sa obrtima i dalje na snazi, ovaj način je lakše koncentrirati šampon na mom vlasište i kosa mi je i dalje rasplesti kroz proces pranja.

Nakon što je radio šampon preko mog skalp, ja ukloniti obrtima, dio po dio, a rade šampon sve do kraja. Nakon temeljito ispiranje, ja onda koristiti uređaj, a često puta, jer sam spasio vreme detangling unaprijed, ja razmetanje i primijeniti duboko uređaj (Ja sam opsjednut Curl Junkie Curl Rehab hidratantni tretman za kosu) da dam uvojcima malo više TLC.

VIŠE: Kako otpetljati Coily dlake

4. Operite i idemo

Ako ste poput mene i radije jednostavnost je pranje i otići frizuru, kada izađete iz utočište tuš, pospem svoj vlažan uvojcima u kremastu stajling proizvoda (volim nubijski baštine med & Black Seed Heat Protect Hranjiva uređaj Cream), i dok je glava okrenuta, zamotajte kosu sa starim T-shirt ili krpom specijalno za kovrče poput Curls Like Us Curl krpe, da joj pomogne osuši.

load...

VIŠE: Jednostavan Operite i Go dlake

5. Versatile proizvodi

Još jedan jednostavan način za uštedu vremena (i vrijedne brojač / kabinet prostor) je tražiti proizvode koji rade za više članova vašeg domaćinstva. Kao mama do 3 djevojke, a sve s različitim teksturama kose, ja znam da to može biti pomalo zastrašujuće, ali to je dobro isplati na duge staze.

Neki proizvodi koji sam pronašao da mu se sudi i važi za sve teksture su:

  • Eden Body Works dlake mlijeko (u bilo Pepermint ulje čajevca ili jojobe Monoi)
  • Kinky Curly Knot Danas
  • Shea vlage organsko kokosovo i Hibiscus Curl Enhancing Smoothie
  • Camille Rose Naturals Aloe Whipped Butter gel

Smatram da je svaki od tih proizvoda rade za sve nas, to je samo pitanje kako ih koristimo, a rezultati pokušavamo postići.

Samo zapamti, manje pod stresom i iznuren ste, to je bolje za vas i vaše mališane. Dakle, pobrinite se da u potpunosti iskoriste onih plemenitih trenutke "mi vremena", za opuštanje, podmlađivanje, i maziti. A drago što dovodi do Happy House i imaju dobro održavan glavu talasa, lokne, namotaja, ili Kinks je samo jedan jednostavan način da se tamo!

load...