5 savjeta za set ubojice perm | BA.inspinre.com
Modu

5 savjeta za set ubojice perm

5 savjeta za set ubojice perm

To je dan za pranje i vi ste zaglavi sa zadatkom da odlučite šta stil koji želite nositi na nedelju dana. Ste ovladali svojim obrtom od kao i Bantu čvorova, a sada su spremni za prebacivanje stvari. Shvatite da imate neke perm šipke u ladici, ali nemaju pojma kako ih koristiti. Pa to je tvoj sretan dan, jer ja sam tu da vam pruži 5 koraka koji će vam pomoći da ostvarite svoje najbolje minival štap skup koji će imati svoj kovrče dobro definirana i odgovaraju vašim samopouzdanje.

Fotografija ljubaznošću @alongcamemyzha

Korak 1: Odlučivanje koji tip kose ćete početi sa

Ljepotu frizuru sa perm šipke je da se stil može postići i na suvim i vlažnim na mokru kosu. Većina žena nije ljubitelj "prvog dana" kovrče tako počinje na suhu, protezala kosu vam nudi alternativu za postizanje zvuk na 2. Ili 3. Dan kosa prvog dana.

Korak 2: Izbor svoj šipke izbora

Kada je u pitanju set štap trajnu uvijek biste trebali odabrati proizvode i alate koji rade dobro za teksturu kose. Bez obzira na teksturu trebat će vam proizvode koji će djelovati kao Styler i pružaju držanje i sjaj kose. Na primjer, netko sa debljim teksturom kose mogu odabrati da koriste više proizvoda, dok neko sa tanjim i gubitnik tekstura može samo odlučiti da je koristite. Mislim da moja minival setovima štap izaći bolji kad koristim oba styler kremom na bazi zajedno sa pjenom ili mousse. Svrha ovih proizvoda su da vam kovrče sjajne i skakanje bez ostavljajući kosu osjećaj suho ili hrskavi.

load...

Zajedno sa svojim stilom alat izbora je najbolje kako bi bili sigurni da imate raščešljavanje kose češalj ili četka koja će ne samo da definišete kovrče, ali pomoći kako bi ga lakše za kosu da će završiti oko šipke. Ovi alati će također pomoći u pomaganju da se rasplesti kosu kada je vrijeme da se odvoji vaše kovrče. Možete koristiti Denman četkicu, pacov rep češalj, ili bilo raščešljavanje alat po svom izboru da se obavio posao.

Korak 3: Osigurajte svojim krajevima

Vaš krajevi su ono što može učiniti ili slomiti stilu. Da li roll kosu uz štap ili spiralno ga svojim krajevima mora biti osiguran oko šipke. Da biste osigurali svoj kraj nakon otpetljava kosu nanesite veću količinu pjene do kraja svoju kosu prije nego što počnete procesa valjanja. Ako otkrijete da se krajevi nisu glatko pričvršćivanje na štap, a ne ostati na mjestu To jednostavno znači da trebate dodati više proizvoda.

Vaš krajevi su ono što može učiniti ili slomiti stilu.

Korak 4: Pobrinite se da vaša kosa je 100% suhe

Ne postoji ništa gore od trošenja sati frizuru samo za vas da saznate da je vaša kosa nije potpuno suha. Sjedeći pod kapuljačom za kosu je jedan od najboljih načina na koje možete biti sigurni da je vaša kosa potpuno osuši. Ako nemate kapuljačom za kosu biti sigurni da ste frizuru u vrijeme kada imate adekvatnu količinu vremena da ga pusti osuši. A tip je da oblikujete frizuru rano ujutro ili odmah nakon posla, tako da možete dopustiti kosu da se osuši dok su jeli večeru, čitati knjigu ili gledati svoje omiljene televizijske emisije.

Fotografija ljubaznošću @alongcamemyzha

Korak 5: Odvojiti sve dok ne postignete željeni izgled

Sada kada je vaša kosa suha da je vrijeme za vas da biste započeli proces preuzimanja dole. Kao dodatni korak, možete primijeniti nekoliko kapi vašeg omiljenog ulja na ruke da biste smanjili kovrče kao što odvojite vaše kovrče. Jednom odvojen možete nositi kovrče kao što je i za dodatnu jačinu zvuka možete koristiti pick i pokupiti svoju kosu na svoje korijene.

load...

Sada kada ste završili sve korake navedene gore da je vrijeme da zgrabi fotoaparat, uzmite svoj autoportret, i pokazati svijetu kako predivna vas i vaše kovrče su.

Želimo vidjeti one autoportrete! Ne zaboravite da dijele svoje fotografije s nama na Facebook-u! Za više saveta minival štap provjeri @alongcamemyzha!

load...