5 sastojaka kako bi se izbjegli u proizvodima za kosu | BA.inspinre.com
Modu

5 sastojaka kako bi se izbjegli u proizvodima za kosu

5 sastojaka kako bi se izbjegli u proizvodima za kosu

Čitam etiketu ljepotu proizvoda i vidjet ćete da su svi ponosni da izjavu "besplatno" i uključuju popis veš kontroverznih sastojaka. Neki od njih i njihove funkcije mogu biti poznati kovrdžav u know - kao što su silikoni (okluzivne i potencijalnih nadražujuće), sulfata (sušenje surfaktant), mineralna ulja i vazelina (okluzivne i potencijalnih nadražujuće), i parabena (potencijalno toksičnih i karcenogenih antibiotika ). Ali, bilo je i drugih, poput ftalata i PABA da nisam bio sasvim upoznat sa - pa sam morao da uradim domaći. Ovdje je popis od 5 rjeđe razgovarali kontroverzni sastojci paziti prilikom kupovine proizvoda za kosu:

1. DEA

Dietanolamin (može imati bilo kakve varijacije, uključujući Cocamide, lauril sulfat, Lauramide, čaj, i više). Hemikalija koja se koristi kao vlaženje i pH balanser u šamponi, uređaja i drugih kozmetičkih proizvoda. To daje bogatu pjenu u šamponima, i pomaže u održavanju kremaste konzistencije u losionima, uređaja, i kreme. DEA samo po sebi nije štetan sastojak, ali ima potencijal da bude. Ako je proizvod koji sadrži DEA (ili čaj / trietanolamin) sadrži amino kiseline (koje su gradivni blokovi proteina), u pravim uslovima i tokom vremena, sastojci mogu razbiti i rekombinovati kao nitrozamina koji su visoko kancerogeni. Toliko u činjenici da nitrozamina su navedeni od strane US EPA, US Nacionalni izvještaj Toxicology Program o kancerogenim, i u Kaliforniji pod Prop 65 (koji identificira hemikalije zna da uzrokuje rak i urođene mane).

load...

2. DMDM ​​hidantoina

Dimetil Imidazoldinedione (može imati bilo koja varijacija broja kombinacija oko ili između riječi, je sličan u funkciji i zabrinutost da Imodiazolidinyl / Diazolidinyl Urea). A formaldehid oslobađajući antimikrobni agens koji se koristi u proizvodima za kosu i kozmetičkim da se poveća rok trajanja. Zbog formaldehid koji se oslobađa u procesu očuvanja proizvod, smatra se da je umjerenog do visokog zabrinutost prema Environmental Working Group Skin Deep Cosmetic baze podataka. DMDM hidantoina je poznato da uzrokuje očiju, kože, i iritacije pluća (ako areated), kao i imunotoksičnost kod ljudi. DMDM hidantoina je zabranjen za upotrebu u Japanu.

3. PABA

Para-Aminobenzoeva kiselina (može doći u mnogim različitim "aminobenzoic" formulacije). Funkcionira kao UV apsorber, filter, i krema za sunčanje agent. Jednom popularan sastojak krema za sunčanje proizvoda u 70, ona je ukinuta jer je najčešće uzrokovane alergijski dermatitis (koža) reakcije i fotosenzitivnost. Istini za volju, PABA se ne koristi već godinama - ali kozmetičkim i kosa kompanije kao što je to use "PABA-free" kao prodajno mjesto da potrošači vjeruju da su na neki način kupovine nadređeni, prirodnije, ili manje štetnih proizvoda.

4. Ftalati

A kemijskih grupa je koristila u stotinama proizvoda od plastike (igračke, vinil, ambalaže za hranu, lijekove, itd) i na kosu i kožu proizvoda, uključujući sprejeve za kosu, sapuni, i šampona za. Najčešći ftalati koriste dibutil ftalat (DBP), dimethylphthalate (DMP) i diethylphthalate (DEP). Ftalati su plastifikatora (disperzanata) u proizvodima koji smanjuju lomljivost / pucanje / ukočenost u proizvodima kao što su lak za nokte i kosu, što im omogućava da se formira fleksibilan film. Ftalati se koriste kao otapala i parfem (miris) fiksativima u mnogim kose i kozmetičkih proizvoda. Istraživanje je pokazalo ftalati da ometa reproduktivne funkcije i hormonskih sistema (uključujući i muške neplodnosti i smanjenje spolnih hormona), kao i uzrok oštećenja ploda. Ftalati su također primijetili da uzrokuje proliferaciju tumora dojke ćelija, i učiniti određene anti-estrogena tretmana manje efikasan protiv tumora.

5. Fragrance / Parfum

Iako ovo nije određenom sastojak (ćemo zašto uskoro saznati), to čini predstavljaju neke značajne zdravstvene probleme. Primarna briga je da ne postoji otkrivanje pune sastojak kada je "miris" ili "parfem" je naveden na kose ili kozmetički proizvod. Izvora, a ono što je sastojak čine, i na ono što koncentracija je nepoznat do potrošača. Ovaj nedostatak objavljivanja baca široku mrežu zdravstvenih problema, od kože, respiratornog i alergija oka, do dermatitisa i potencijalne reproduktivne efekte. Iako umjetni mirisi su teško izbjeći, vodeći računa o tome gde padnu u listu sastojaka može pomoći u određivanju koliko je prisutan mnogo. Cilj za proizvode gdje miris je nisko na listi (blizu trajati) za bolju šansu za smanjenje potencijalne iritacije i nuspojava.

load...

Ako ih ne možete izbjeći.

To može biti Downer shvatiti da neke od svojih omiljenih frizerski i kozmetički proizvodi sadrže ove sastojke. Čak i ako ne možete u potpunosti izbjeći proizvode sa ovim sastojcima, evo nekoliko savjeta za sigurnije korištenje:

Općenito govoreći, proizvodi za kosu sastojci su navedeni kako po količini / koncentracije. Što je niža na listi ove sastojke su, manje će sadržavati - čime se smanjuje rizik.

Ako vaš proizvod ne sadrži ove sastojke, budite sigurni da isprati ga i nakon upotrebe.

Ako koristite šampon ili uređaj koji sadrži bilo koji od ovih sastojaka, hladnjak vode za vrijeme čišćenja i uređaj može pomoći smanjiti količinu kemikalija koje se upija u kožu / vlasište.

load...