5 prirodnih povrća za poverenje kose | BA.inspinre.com
Modu

5 prirodnih povrća za poverenje kose

5 prirodnih povrća za poverenje kose

Prirodna kosa je dio ko si - i ne dozvolite nikome da vam kažem da nije. Slično kao i primanje i naknadno posjedovanje vlastite, individualne ličnosti, prirodna kosa je ključna komponenta onoga što čini, ti.

Nemojte se to pogrešno, iako. Samo zato što vaš prirodna tekstura je dio priče što te čini jedinstvenim, ne znači da je to tako lako prihvatiti, ili čak i da volim. Učenje da sija kroz svoju ličnost, a ne oponašajući one koju vidite na TV-u ili u pop kulturi, može trajati godinama - a neki nikada istinski ovladati.

Isto važi i za prirodnu kosu. Nakon godina Disney princeze duge, ravne kose ili Herbal Essences reklama pokazuje vam sve najbolje, iako većina ugodno, način da se šampon, to ne dolazi kao iznenađenje za bilo koga u zajednici prirodnu kosu da ponekad, vaš tekstura mogu dobiti te.

load...

Ali to ne mora biti slučaj. Srećom, postoji nekoliko navika da se polako uključi u svoj život koji može osigurati čak i na one loše dane za kosu (od kojih je čak i naše ravna kosa sestre imaju) osećate ni manje ni više sigurni o vašem kovrče.

Povjerenje Pojačala

Pronađite zajednice

Jedan od najvećih, najbolje dijelove oko prirodna kosa da postoji ozbiljno podršku zajednice tamo. I, onaj koji ne bi trebali uzimati zdravo za gotovo. Pre nešto više od deset godina, nije bilo sajtova kao što NaturallyCurly, ili stotine YouTube kanala, komentari i blogera. Bilo je blizu nule proizvode posebno za prirodnu kosu (osim ako je to ispraviti), a jedini savjet li neko o tome kako da se nosi sa svojim kovrče je da ih poravnati out.

Danas to više nije slučaj - i to je realnost i na i off line. Ako se ozbiljno počinje da pratite svoju koraka unazad na ravniji kose rutinu, prvo pogledajte nekoliko meet up. Ne, ne zato što te žene treba da uvjeriti da ostane prirodno, već zato što vam je potrebno zajednicu prijatelja koji razumije koliko je teško tranzicije, koji su bili tamo i koji će podržati vašu odluku u svakom slučaju, čak i ako to nije u ostati kovrdžava - za sada.

Big Chop (Ozbiljno)

Tranziciji bez velikih cijepanje je u redu. Ona radi za neke ljude, obično ljudi sa puno više novca i perike i stvarno dobar frizer. Ali, to može raditi. Za nas ostale, velika cijepanje je bolja opcija. I da, svi znamo koliko je strašno to je. Ali ima jedna stvar koju ne znam o vama dok ti veliki odrezak da nikada neće, ako ne radi to: koliko si ne kosu.

To može izgledati nelogično na kosu zajednici prirodnih i njegovih vrijednosti, ali to nije. Big cijepanje snage da se suoči sa svetom bez da štit zovemo kosu - a tu su i vrlo malo žena koje su izašle iz tog procesa nije bolja, sretnija i više samopouzdanja za to.

Obrazovati Ostalo

To je lako pasti u zamku razmišljanja da ste početnik ove stvari prirodna kosa. Uostalom, tu su urednici i stručnjak blogera, pa čak i nekoliko slučajnih recenzenata za koje znate po imenu i tipu kose - a oni nisu 100 posto siguran ko si ti, još najmanje. To bi moglo izgledati kao da se vratimo je lako, onda, jer nema nikoga ste odgovorni (ali sebe, naravno). Ali, isprobati predaje drugima i pomaže im da vide svoj puni potencijal.

load...

Čujem neko se žali peruti zbog hladnoće? Preporučiti lo-poo bez sulfata (ozbiljno, to radi bolje od glave i ramena). Znam nekoga ko nikad ne prestaje da govori o njoj neposlušnu krajevima? Ponudite joj malo ruža ili ulja jojobe. Biti dio zajednice prirodna kosa nije samo o tebi, radi se o grli svaki tip kose i žena tamo i dovodeći ih u svijetu u kojem kosa bude tretiran onako kako uvijek treba da bude. A ti si brod za promociju toga.

Koristite Tech 

Koriste tehnologiju u svoju korist i dobiti sebi kovrdžava aplikacije za kosu. Lokne na Go i CurlyNikki Forum aplikaciju su dobre mogućnosti da izgleda kada si okružen ne tako curl-prijateljski ljudi. Tu ćete pronaći zajednice razgovor dalje i mogu čak i skočiti u sa svojim pitanjima i komentarima. Neka pomoć zajednici vi de-stres - ili oduška. Kako god.

Make It posla za vas

Želim neki pravi pregib samopouzdanje? Zatim napraviti svoj kovrče učiniti da nešto novca. Pokrenite svoj YouTube kanal, postao je jedan od onih dobro poznatih recenzenata, nabavi sebi blog i post kovrdžave kose autoportrete koji podstiču druge da prihvate svoje kose i naučiti ih kako da ga lijepa. Na taj način ćete povući u sporednoj gužve i napraviti i svoj život i onih drugih mnogo lakše, sretniji i samopouzdanja. Ili u najmanju ruku postavljati svoje uvojke na našoj Facebook stranici i gledati pregib ljubavi javi se!

Foto ljubaznošću StephanieKola & NaturallyCurly Instagrams

load...