5 najboljih sastojaka za grubu prirodnu kosu | BA.inspinre.com
Modu

5 najboljih sastojaka za grubu prirodnu kosu

5 najboljih sastojaka za grubu prirodnu kosu

Ne znam šta da koristite za grube, suhe kovrče i spirale? Ovdje je popis sastojaka koje su posebno efikasne, zajedno s preporukama proizvod.  

Karakteristike prirodno grube kose

Lako gubi vlagu

Ikada zapitali zašto vaša kosa nije u stanju da održi vlagu? Vjerovali ili ne, kosa koja se čvrsto namotana je finije i za kosu od drugih tipova kose. Kovrdže i namotaja ovog tipa kose otežati kosu prirodne uređaj, sebuma, za apsorpciju i zadržava vlagu. Kada vaša kosa gubi vlagu, postaje suha. Razmotrite svoje režim kosu i Pobrinite se da bi vaša kosa pravilno hidratizirana.

Skloni lom

Kosa tekstura koja curlier i kinkier je prirodno delikatna i lako skloni lom. Sve navlačenja konopca sa češljeve i četke uzrokuje kosu izgubiti svoju sposobnost da zadrži elastičnost i na kraju slomiti. Dati svoju kosu malo ljubavi i ne zaboravite da po tretirati kosu u pravu.

load...
Ovih 5 sastojaka i proizvoda će raditi za najgore probleme vezane za grube kose.

1. Sirovine Shea maslac

Shea maslac je od slonovače u boji nerafinirani maslac da se ostvari African Shea matice. Poznat po svojoj debele dosljednost, shea maslac se često šlag sa mješavinom organskih ulja; takođe se koristi samo kao hidratantnu brtvilo za zaštitu grubu kosu od isušivanja i pucanja.

Pokušajte: SheaMoisture Raw shea maslac sa Frankincense i Myrrh

2. Marshmallow korijen

Marshmallow korijen je prirodna hydroglycolic biljka nalazi u Africi. Poznat po svojim umirujućim i ljekovite sposobnosti, ovaj ekstrakt korijena je dokazano za liječenje opekotine i suha, svrbi koža. Marshmallow korijen je također djeluje kao prirodni Detangler zbog neverovatno klizanja. Ovaj atribut pomaže da se probije ta teška čvorova i klupka, što prstima lako klizi kroz kosu.

Pokušajte: Kinky Curly Knot Danas

3. Bentonit gline

Pronađeno u prirodnim šamponima, bentonit gline je prirodni preparat za čišćenje koji detoksikaciju i dobiva osloboditi od prljavštine i gomilanje proizvoda bez skidanja daleko prirodnih ulja vaše kose. I ne samo to, bentonit gline donosi svoj uvojci vratiti u život, i proizvodnju mekana, svilenkasta, lokne.

Pokušajte: Aztec Secret Indian Healing Clay

4. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje je prirodni ublažavajući izvađen iz zrelog berbe kokos. Za razliku od teških ulja, kao što je ricinusovo ulje, kokosovo prodire vratila kosa za pružanje i održavanje vlage. Jer kokosovo ulje održava ravnotežu vlage, sprečava kosu postane suha i lomljiva.

Probajte: Darcy je Botanicals Organic Coconut & Hibiscus uređaj ulje

5. Hidrolizovani proteina

Razmislite o korištenju tretmana uređaj koji uključuju hidrolizirani protein. Oni osvježiti vaše kovrče, izgradnju i održavanje elastičnost vaše kose i sprečava lom. To je najbolje koristiti hidrolizovani protein tretmani pripremimo svoju kosu za termičku stajling.

load...

Pokušajte: Green Beauty REAL Protein Treatment

Fotografije zahvaljujući @ 4c_hair_chiq

load...