5 načina za pripremu djeteta za pranje dana | BA.inspinre.com
Modu

5 načina za pripremu djeteta za pranje dana

5 načina za pripremu djeteta za pranje dana

Pre-poo

Pre-pooing ima toliko prednosti za kosu vašeg djeteta. Jednostavno nanesite malo ulja (kao što je ulje sjemenki grožđa) za kosu vašeg djeteta dan ranije dan pranja da pomogne osloboditi zapetljavanje. Grožđa ulje je super, zato što pomaže zaključavanje vlage i sadrži vitamin E, vraćajući sjaj kose. Ponekad njihova kosa može postati suho tokom hladnijih mjeseci, tako da stvarno pomaže zadržati hidratizirana. 

Nanesite vodu / koji se ne ispire

Također možete pomiješati vodu sa ispire sa kose i primijeniti ga na svoju kosu da pomognu u otpetljava. Ne želite da otpetljati kosu vašeg djeteta dok je potpuno osuši. Iako kosa je najjači kada se osuši, lakše je manipulirati kada vlage, čime se smanjuje rizik ili iznos od pucanja. Ovo smanjuje napetost na koži glave, što znači manje suze.

Ravnanje kose

Da bi se pripremio za dan pranja, treba osigurati da vaše dijete kosa nešto razvezane prije nego što počnete na dan pranja. Detangling prije oprati dan čini smanjuje šanse za matiranje kada se kovrdža aktiviraju vodom. Pre-pooing ide ruku pod ruku sa sljedećim korakom.

load...

Dio kose u rubrikama

Kada završite detangling vašeg mališana kosu, deo je u četiri dijela i pletenicu je labavo da se pripreme za dan pranja. Ovo pomaže da se temeljito isprati proizvod, naslage, i prolio kose. Sekcioniranje također pomaže da se smanji lom te ubrzati proces pranja.

Zabavi se

Zabavite se priprema za dan pranja. To ne mora biti težak zadatak. Neka bude zabavna igra! Pjevati pjesmu ili sakriti sve alate i pustiti tvoj mali Curlie ih naći. Koristite ga kao priliku da joj dam svoj punu pažnju. Drži je se bave i da se ne plaše dan pranja. Objasniti proces kao što ide korak po korak. Ako učimo djecu da peru dan je zabavno i uzbudljivo, možete olakšati svoje strahove tokom vremena. Sada ćemo se malo zabaviti i dobiti za pranje dan s lakoćom!

Kako da ti pripremimo vaše dijete na dan pranje?

Pročitajte sljedeći šta je i da ne radim za moje dijete na dan pranja.

load...