5 načina izgradnje samopouzdanja mlade devojke | BA.inspinre.com
Modu

5 načina izgradnje samopouzdanja mlade devojke

5 načina izgradnje samopouzdanja mlade devojke

Tu je dirljiv lyric na Jill Scott debi album, Ko je Jill Scott ?, u kojem ona kaže, "Ljubav si me iz mojih folikula dlake na moje nokte na nogama." Tekst za pjesmu "He Loves Me (Lyzel u E Flat), "toliko očaravajuće da mnoge mlade žene poput mene vole pjevati te riječi zajedno s Jill, i padne na to preko ideje" Lyzel "i mogućnost potpuno prihvatanje. Vjerujem da tip punom prihvatanje samoljublja je upravo ono što naši mlade djevojke je potrebno kako bi se hrabro elemente društva koje dovodi u pitanje njihovo samovrednovanje i sposobnosti.

Odrastanje crnac u Americi je iznimno zahtjevna iskustvo, i odrastanju crne i žena je još veći izazov. Stvarno napredovati u društvu moramo naučiti vrlo rano o tome kako da se čuvari naše radosti, ime, vrijednosti i mogućnosti našeg života.

Mnogi od nas nikada neće zaboraviti dan Don Imus koristio svoj radio platformu da pozove grupu mladih crne studentkinja "pelena na čelu motike", a bilo je nekoliko mjeseci od kada je mlada djevojka suočila isključenje iz škole je uskočila u svoje prirodno kosu. I, što je, nažalost, mnoge žene se može odnositi na to kako deflacioniranjem se čini da su njihove inteligencije pitanje na radnom mjestu ili u školskom okruženju, kako zbog svog pola i rasne identiteta. Ipak, ovo su samo neke od teških stvarnosti naše mlade djevojke moraju biti spremni za borbu.

load...

Ja sam za svoju misiju da pomogne mladim ženama borbi protiv te snage pomoću kreiranja i implementacije samopoštovanje zgrade radionice za tinejdžerice. Moj posao kao facilitator je da pruži prostor u kojem tinejdžeri mogu otvoreno i iskreno govore o svojim osjećanjima i iskustva, i da se stvori dinamičan obrazovni okruženju koje im pruža znanje i predviđanje za ublažavanje posljedica negativnih poruka na njihovu psihu. Tokom radionica smo prvi put saznali priču o Saartjie Baartman, crnkinja koja je izložena kao nakaza u Europi 19. Stoljeća. Odmah smo prate ovaj slušajući eksplicitne verzije popularnih pjesama, da se ispita kako mizoginim poruka, često promoviše njihovih omiljenih umjetnika, utjecati na njihove živote.

Neki tvrde da poruke u muzici i pop kulture općenito nemaju stvarni utjecaj na naše mlade ljude. Međutim, ako je to istina onda popularne ličnosti nikada ne bi sletjeti ogroman sponzorskim ugovorima, tinejdžerke neće predstavljati demografske žena ulaganja u lažni stražnjice, a ja ne bih imao tinejdžerki u mom radionicama koji smatraju da je skupo dizajner kopa odrediti njihovu vrijednost.

Dok su radionice su od velike koristi za tinejdžere, ja i dalje vjerujem da moramo više raditi na osnaživanju naše devojke na još ranije dobi. U nastojanju da se upravo to, ja nedavno pokrenuo Kickstarter kampanju za pomoć završiti dječje knjiga koju sam napisao zove znam da mogu! To je priča o devojčici ime Faith s velikim snovima. Cilj ove knjige je da osnaži devojčice da razmišljaju i sanjaju velike snove, i da imaju hrabrosti da preduzmu akciju.

Ako želite da preduzme korake i pomoći izgraditi samopouzdanje devojčica u vašem životu, evo nekoliko stvari koje možete učiniti:

    Verbalno priznati, potvrditi, i pomoći im da brusiti svoje snage.

Da li je devojčica u svom životu želio postaviti slagalice zajedno i riješiti probleme? Ako je tako, nastaviti da podržava taj interes. Nikad se ne zna-možete biti podizanje inženjer.

  1. Ohrabrite ih da se ospori. Daju smjernice. Učiniti sve mora biti učinjeno, ali ne dajte im odustati!

Jednom kada je osoba (čak i mala osoba) prevazilazi jedan izazov, kada se predstavio sa još će imati povjerenja da se suprotstavi. Ova praksa će im poslužiti u svakom aspektu svog života.

load...
  1. Reci im da su divni, inteligentni, nevjerojatan, sjajan, ljubavi, briga, prekrasna, vrsta, slatko, velikodušan..

Ja sam tip osobe koja je brzo pohvalim nekoga ako postoji nešto što se ističe o njima. Oni su mogli dati off veliku energiju, biti veliki vođa, ima super cipele, kosu, nakit, šminka, ili samo super osmijeh. Bez obzira na moje kompliment može biti, to je uvijek originalni, dobro primila, i dan-maker. Siguran sam da postoje mnogi pridjeva možete koristiti da pohvalim vašeg mališana. Upotpunio njenu danas! Ona će te volim (i sama) sve više.

  1. Podrška znam da mogu! na Kickstarter! :)

Znam da ako počnemo ili nastaviti da sve te stvari i više, devojčice u vašem životu će svakako imati samopouzdanja koja se proteže od svojih folikula na svoje nokte na nogama, uz neke ostatke ljubavi da dijele!

Ovaj članak je napisan od strane autora Veronica N. Chapman. Ako želite pomogla svojoj projekta na Kickstarteru, kliknite ovdje. 

load...