4 uvjerljive razloge za detangle pre nego što šamponirate | BA.inspinre.com
Modu

4 uvjerljive razloge za detangle pre nego što šamponirate

4 uvjerljive razloge za detangle pre nego što šamponirate

Moramo očistiti naše kose i vlasišta. Kada se koristi šampon često stvara zaplete jer podiže zanoktica, stvarajući više trenje između svakog Strand. Ako već imate zaplete i dodajte šampon ste ih samo pogoršava; to može biti razlog dan pranje je tako dugo.

2. Tangled, mat kosa se pogoršava kada je mokar od vode ili šampona

Ozbiljno zamršene ili treba raditi na prije dodavanja vode i šampona mat kosu. Ulja, detanglers, a svakodnevno uređaji su najbolji za kosu u ovoj državi. Rade kroz njega dok je suho će vas ostaviti s više dlaka na glavi od kada je mokar. Što više zaplete svoj stvaraju, više ćete povećati šanse za pucanje.

3. Kosa je najčešće krhka kada je mokar

Mnoge kovrčave djevojke nisu ljubitelji suvih raščešljavanje kao misao o borbi kroz suho zapetljavanje zvuči grozno. Problem je "suho raščešljavanje" zvuči gore nego što jeste. Koristite prirodnih ulja (mnogi odlučuju za kokosovo ulje) za više klizanje da smanji lomljenja na suhu kosu. Wide češljeve zub ili čak Denman četka se često koristi u sušnim raščešljavanje kose, ali većina koji ga vole fingerdetangling.

load...
4. Sectioned razvezane kosa znači manje vremena za vrijeme pranja

Osim ako se ljulja TWA ili pixie cut, sekcionisanje kosu prije pranja će se smanjiti rad tokom procesa. To važi i za razvezane kosu previše. Znaš šta mislim, ako ste pod tušem dovoljno dugo za ruke da boli kao što se bore sa šamponom dok sekcije i otpetljati. Već sectioned kosa je lakše raditi šampon u i značajno smanjuje se mogućnost loma.

Koji je najbolji način?

Za vaš najbolji mogući ishod, najbolji način da se otpetljati je prije i nakon što ste šampon. Na taj način ti to dolaze i odlaze i uklanjanje svih šupi kosu uz zapetljavanje i čvorova. Pre-poos su uspješni jer su glavni kosu za šamponiranje po sloj, omekšavanja, i otpetljava kosu prije čišćenja. Uvijek sam zaplete nakon šamponiranja dok nisam počeo sadrže pred-poos. Sada sam koristeći frakcionisana kokosovo ulje kao pred-poo i pun ljubavi kako se bori protiv potrebno još grubo efekte mog šampon.

Ja obično ukloniti većinu zaplete kada ispiranja šamponom, ali uvijek nađem neki još uvijek prisutnim oko kad sam duboko stanje. Sada, šampon možda stvorili neke, ali zato što sam se pobrinuo za većinu njih prije pranja kose, na raščešljavanje je uvijek manja nakon toga.

Da li suho ili mokro ravnanje kose, koristite strpljenja i mnogo alata koji će omogućiti veću produktivnost raščešljavanje sjednice.

Pratite Natalie Live (na slici gore) u Tiny Closet i Instagram.

load...