4 ulja (koja nisu kokosovi oružje) da bi vas provele kroz zimu | BA.inspinre.com
Modu

4 ulja (koja nisu kokosovi oružje) da bi vas provele kroz zimu

4 ulja (koja nisu kokosovi oružje) da bi vas provele kroz zimu

U zavisnosti od toga gdje živite, zimskog vazduha može biti suha i prašta. U kombinaciji sa čestim oscilacije temperature dok putujete između grijači automobila i ureda, te u hladnu, a do kraja dana vi ozbiljno pitanje da li ili ne čak hidratizirana kosu.

Siguran sam da jesi. Ali između vremena i grijanje jedinice, pogotkom za kosu da ostane i osjećaju hidratizirana može biti teško. Vaš ljeto / proljeće ulja možda neće biti na visini zadatka, pa šta ti radiš? Pogledajte ove 4 ulja koji će vam pomoći zadržati vlagu, mekoću, sjaj i ove zime. I zato kokosovo ulje je tako 2014. Godine, ovdje su neke različite opcije.

Možete ih koristiti pojedinačno, spajaju ih za epsku pre-poo ih primijeniti direktno na vaš skalp za stimulisanje masažu, ili ih miješati u svoj omiljeni regenerator za dodatni poticaj za hidrataciju!
load...

1. Arganovim uljem

Trebalo mi je neko vrijeme da se zagrije do Arganovo ulje, jer to može biti prilično skupo. Do nedavno, imao sam problema dolazi preko 2 oz boca koja je bila ispod 20 €. Ali Vitamin Shoppe promijenio sve to! Danas Argan je jedan od mojih rezanih zime ulja jer je lagan, hranjiva, zaštitna, Pomlađujući, i 8 €. Arganovo ulje sadrži visoku koncentraciju vitamina A i E, Omega 6 masne kiseline, karotena, skvalen, fenoli i drugih fitonutrijenata. Vitamin A je snažan antioksidans, a zajedno sa vitaminom E, pomaže u borbi protiv slobodnih radikala za sprečavanje i preokrenuti oštećenja i starenje u kosi.

Osim toga, vitamin A pomaže u proizvodnji sebuma efikasno kaput i vlaže kosu - pomoć za odbranu od lomljenja. Omega 6 masne kiseline kontrolirati gubitak vode pomažući da CIMENT zanoktica slojeva, stimuliše rast kose, a može čak i dati neke olakšanje za suhu, svrbi i peruta vlasištu, dok fitonutrijenata njeguje vlasište na ćelijskom nivou. Od Arganovo ulje je tako hranljivog, malo ide dug put. Jedan ili dva pumpi po pramen kose je dovoljno dovoljno da prenese mekoću, sjaj i vlagu.

2. Jamajke Black ricinusovo ulje

Jamajčanin Crna ricinusovo ulje, za sve svoje debele, smrdljivi-Ness, je jedan od mojih omiljenih zimskih ulja. Omiljena tema mnogih naturalistas, Jamajke Crna ricinusovo ulje (ili JBCO za kratko) je gusta, visoko viskozna ulja s antibakterijskim, antigljivično i vlažilac svojstva. Glavna razlika između JBCO i redovnih žuta ricinusovo ulje je pečenje od ricinusa pre procesa ekstrakcije. To je upravo gdje je spaljenih, zadimljene miris JBCO dolazi iz - i ono što se vjeruje da bi JBCO mogućnost da se poboljša rast kose, i ponovno rasti ranije golim mesta u vlasište. Ja nemam nikakve teško znanstvenih dokaza svojstava rasta JBCO, ali ostaje sječena moj jer je to jedan od najboljih brtvila sam ikada koristio.

Nosim godine oprati i go krug, i sa crvenim krajevima Ombre, treba mi nešto što će da zaštitim krajevima kao što počivaju na jakne, veste, i majice. JBCO drastično smanjiti na mom split krajevima, i to samo može biti pomaže sa smanjenjem vila čvorova ostavljajući moje krajeve glatka i sjajna. JBCO je divna masaža vlasišta ulje (samo budite sigurni da stavite ga u uski vrh aplikatora bocu izbjeći preterane upotrebe), te je odličan za ulje čišćenje kao dobro.

load...

3. Uljem avokada

Još jedna zima omiljena moja je predivno višenamjenski uljem avokada. Ja nisam veliki fan stavljanja hrane na moju kosu, pa sam sebe ne predviđaju uskoro koristeći avokado masku u svako doba.

Međutim, avokado ulje čini divna zamjena, jer je bogata omega 6 i 9 masnih kiselina. Omege 6 i 9 su odgovorni za kontrolu gubitaka vode u kosi, koje cimenting zanoktica sloj. Uljem avokada je puno mononezasićenih masnih kiselina, koje su iste masne kiseline koje čine kokosovo ulje tako divno. U stvari, oni mononezasićenih masnih kiselina se vjeruje da je odgovoran za davanje ulja kosu prodire svojstva, što znači ulje avokada lako upija u kožu i može potopiti u korteks kose, vlaži iznutra.

Da skratim priču, avokado ulje je divno hidratantne kreme, prenosi sjaj, poboljšava elastičnost, pomaže u sprečavanju lom i ispucale vrhove, i olakšava svrbež, ljuštenje vlasišta. Iako dijeli slične nekretnine na kokosovo ulje, ne učvrsti u hladnijim temperaturama kao i njegov tropske kolega. Šta tu ima da se ne voli?

4. (održivog) Red Palm Oil

Iz nekog razloga, smrdljivi ulja uvijek naći svoj put do mog srca. Iako je Red Palm nije ni približno kao nečuven u miris kao JBCO, nije bezazleno mirisna kao arganovo ili uljem avokada. Crvena palmino ulje se bere iz ploda crvene palme samog stabla, umjesto samo jezgra - koji omogućava da zadrži svoju duboko, crvenkasto-narančaste boje dreka. Crveno palmino ulje je bogato karotena, vitaminima A i E, i mononezasićenih masnih kiselina. U stvari, crveno palmino ulje sadrži više beta karoten po unci od bilo koje druge ulja. Na karotena, u kombinaciji sa vitaminima A i E su od vitalnog značaja i vrijedne antioksidanse koji pomažu zaustavljanje i preokrenuti znakove starenja, oštećenja i atmosferske na kosu.

Vitamini A i E su divne za hranjive i stimuliranje folikula, ohrabrujući zdrav rast kose. I upravo smo saznali sve o tome što mononezasićenih masnih kiselina se smatra da su u stanju da to, pa evo još jedan savršeno alternativa kokosovo ulje ako tražite sjaj, mekoću i prodiranja u korteks kose. Jer crveno palmino ulje ne sadrže zasićene masti, to zgusne na nižim temperaturama. U mom iskustvu, izgleda djelomično čvrsto, ali ima neke pokret. Sjedeći teglu ili bocu u toplu vodu za kupanje za 10-15 sekundi dobija sve lijepo i liquidy. U slučaju da ste zabrinuti za održivost, uništavanje staništa, i drugih eko-problema, možete biti sigurni da Nutiva te je pokriven.

I kupuju crveno palmino ulje iz Sprouts redovno, a možete pročitati njihov FAQ i da su svoju zabrinutost ublažila ovdje: http://nutiva.com/company/faq/red-palm-faq/

Ovo su moji lični picks. Šta ulja pomažu te ove zime?

load...