4 stvari koje ne radim za kosu | BA.inspinre.com
Modu

4 stvari koje ne radim za kosu

4 stvari koje ne radim za kosu

Ja rijetko stavio češalj kroz kosu! I ne, to nije zato što moja kosa je zaključana. Otkrio sam da mi je kosa slama najviše kada manipuliše četke i češljeve. Moje niti ne podnosi sve grabljama. Moje niti prirodno rasti zajedno u pramenovi 6-8 pojedinačnih vlasi, gotovo kao mini brave. Shvatila sam da je to vjerojatno prirodni način da mi kažeš da moja kosa ne mora biti češljana ili jako razvezane.

Radije nego očešljam, ja koristim prste za otpetljava. Otkrio sam da su moji prsti su bolje mogućnosti da zadirkuje bilo kakve čvorova i zapetljavanje. Prvo, sekcija i pletenicu moja kosa u osam obrta. Onda, pretpostavljam svaka sekcija u vrijeme i lagano raditi svoj put duž moje kose, otkrivajući zaplete kao ja idem. Za razliku od češljeva, koji imaju tendenciju da imaju neravne rubove, prsti ne zapinjanja i povucite na moje niti. 

Dok je ovaj proces prst raščešljavanje kose može biti više dosadan i dugotrajan nego češljanje, otkrio sam da je u velikoj mjeri doprinijela dužini i zdravlje moje kose.

load...

Ne nosim pletenice sa teškim Extensions

Braiding je prepoznatljiv aspekt brige crna kosa i to s pravom. Oni su svestrani, pristupačan i lako instalirati. Nosio sam pletenice dugi niz godina kao tinejdžer. U stvari, pletenice su bili moji go-to stil i ja sam ih uzdrmao u svakoj boji, dužina i tekstura pod suncem!

Međutim, kao što sam naučio više o njegu kose iz zajednice prirodnu kosu, shvatila sam da je jedan od faktora koji su doprinijeli mom oštećena kosa bila serijski pletivom sa nastavcima. Ja bih koristiti šest do osam paketa pletenice ekstenzije i moje instalacije uvijek su bili vrlo male i uske. To je ne čudi da je moj ivice su neujednačen i ostatak moje kose osušila i neujednačen. Braiding sa nastavcima ne samo isušena moju kosu, također opterećena moje jadne pramenove!

Čim sam prestao pletenica, vidio sam ogroman napredak u zdravlju i dužinu moje kose. Moje dobro, tip 4 niti jednostavno nije mogao izdržati sve manipulacije procesa pletenice i oni su sigurno bili sretni kada sam im dao pauzu. Nosim kosu u pletenicama bez ekstenzija mi je omogućilo da bolje njeguju moje niti. Mogu očistiti i redovno vlaže kosu i prati opće zdravlje moje vlasište.

load...