4 sigurne tehnike istezanja bez toplote za prirodnu kosu tipa 4 | BA.inspinre.com
Modu

4 sigurne tehnike istezanja bez toplote za prirodnu kosu tipa 4

4 sigurne tehnike istezanja bez toplote za prirodnu kosu tipa 4

Iako je uvijek najvažniji za naturals tipa 4 kosu duboko stanje u cilju optimizacije vlažnosti, zahlađenje znači da ne možete pustiti se na duboko uređaj za sekundu. Jedna od karakteristika kose koja je u potpunosti hidratizirana je skupljanje. Da, skupljanje.

Zapamtite ovo: skupljanje je super.

To je pokazatelj da vaša kosa bude zdrava i elastična i stoga otpornije na lom. Ali skupljanje može biti i bol, jer to može učiniti upravljanje i oblikovanje prirodne kose teže. Skupljanje također potiče čvorova i klupka, što može dovesti do loma i gubitak dužine. Zbog tih karakteristika, to je obično dobra ideja da bi vaša kosa u razvučeno država za borbu protiv skupljanje i olakšavaju oblikujete kosu. S obzirom da nema koristi u vlaži vašu kosu samo da se osuši ga, okrenuvši se za zagrijavanje da se protežu vaše prirodne kose treba izbjegavati što je više moguće. U svom mjestu, ovdje je 4 stilova / tehnike koje možete koristiti za postizanje i održavanje protežu na prirodnu kosu. Najbolji dio: oni su toplinski free.

load...

African navoja

African threading je popularan, tradicionalna stajling tehniku ​​koja postoji već jako dugo vremena. Ona je postala popularna u prirodnoj zajednici kose zbog svoje sposobnosti da se protežu prirodne kose i zato što se može nositi i kao zaštitni stil ako se tako želi.

Tipično, crne niti je obavijena oko pramen kose od korijena do kraja. African threading je mnogo manje štetna da feniranja kosu i je efikasnije u potezu od nekih drugih metoda, kao što su pletenice i uvijanje.

Trake

Trake je sličan afričke threading jer koristi nosiocima rep (Goody bendova), ali umjesto navoja, od vas će završiti kosu u rubrikama kako bi vaše namotaja izdužena.

Cinnabuns / Bunning

Bunning je još jedan odličan način istezanja prirodne kose. Možete imati onoliko peciva kao što želite ovisno o dužini kose.

Pletenice i obrtima

To su popularne stilove koristi da se protežu kose. Dok kosa neće imati pucanja nalik izgled s obzirom na to da su ovi stilovi stvaraju teksturu i definiciju, skupljanje je minimiziran ovim stilova. Stavljanje pletenice i obrte u rep ili banding nekoliko zajedno može dodatno rastegnuti kosu.

Pročitajte ne pokušavaju da otpetljati Tip 4 kosu bez Ove 4 Stvari  

load...