4 savete za pranje kovrdžave kose | BA.inspinre.com
Modu

4 savete za pranje kovrdžave kose

4 savete za pranje kovrdžave kose

U svakom od mojih školskih fotografija iz vrtića kroz moje završne godine u srednjoj školi, moja odjeća promijeniti i moje lice sazrijeva. Ali jedna stvar ostaje ista: moj veliki, neposlušnu kosu. Popunjava cijeli okvir fotografije i čini me bojati se sada način na koji je to uradio tada. Šteta stvarno, jer sve mi je bilo potrebno da volim svoju školu Slika je znati kako da očiste moje kovrče kako treba. Sa pravom tehnikom, moja kosa mogla biti čista, hidratizirana i lijepa. Ali možete naučiti iz moje greške! Evo nekih bitnih savjeta za pranje kovrčave kose.

1. Skini pjenu

Najveći pravilo u pranje kovrčava je da zabrani šampon od vaše kupatilo i kosu. Zašto? Jer sadrži sastojke zove sulfata. Ove deterdžente dati šampon svoju bogatu pjenu, ali i oduzeti kosu svojih prirodnih ulja. Ovo je veliki problem za nas kovrčave djevojke jer je naša kosa je suštinski za kosu od drugih vrsta. Moramo objesiti na bilo koji i sve ulja i vlage koje možemo ili ćemo završiti sa kosom sasušene izgleda i kovrdžanja, kovrča i više kovrdžanje. "Kompanije i dalje koristiti ove deterdžente u šamponima, jer su jeftine sastojke i jer ljudi su zavisnici od sapunice", objašnjava Lorraine Massey, autor knjige "Curly Girl:. Priručnik" "Ali vi ih ne treba da očistite vaše kovrče. "Umjesto toga, potražite sulfat besplatno sredstva za čišćenje kao što su DevaCurl No-Poo.

load...

2. Cleanse pravo

Ne ribati kosu agresivno jer oštrije ruke ne rezultiraju čistač kose. "Oduprite se porivu da počne struganje glavu drugi ti pod tušem, jer to remeti osnovni oblik vaše kovrče", kaže Massey. Kada se prirodni oblik vaše kovrče 'prekinuta, te također dobiti neke kovrče. Umjesto toga, neka kaskadni vode kroz kosu kad se pod tuš. Zatim nanesite svoj bez sulfata sredstvo za čišćenje na dohvat ruke i nježno umasirajte ga u svoje vlasište pomoću firma, kružnim pokretima. "Trenja prstima u kombinaciji sa sredstvom za čišćenje će se opustiti bilo prljavštine i proizvoda naslage, ostavljajući kožu glave i kosu očišćeno i deodorized", kaže Massey.

3. Operite manje često

Mama možda rekao da oprati kosu svaki dan, ali to je druga mit za nas kovrčave djevojke. Umjesto toga, možete dobiti uz vlaženje kosu i hidrataciju ga svakodnevno uz uređaj. Ja koristim sredstvo za čišćenje na moju kosu jednom ili dva puta tjedno. Ostatak vremena sam lagano izmasirati vlasište sa regeneratorom. Jednom sam ispiranje koje su pale u vodu, ja usloviti moja kosa još malo.

4. Ostanite poo-free na putu

Šampon je to. To se odnosi čak i one vremenima kada ste očajni. Na primjer, nedavno sam boravio na stvarno dobar hotel koji je ponudio kupatilo proizvode iz potpuno vrhunski. Zaboravio sam moju sulfat-free sredstvo za čišćenje, ali ipak se nisam usudio posegnuti za sitne boce hotela šampona. Umjesto toga, samo sam očistio moj skalp koristim uređaj. (Koristio sam šampon je vrhunski brend na pranje ruku moje donje rublje i kupaće kostime umjesto toga!)

Ostanite u toku ovog meseca za dnevnu dozu savjeta za sretniji, zdraviji lokne, zavojnice i talasi!

Žele više?

DIY Domaći dlake Sredstva za čišćenje

Kovrdžav: Koliko često perete kosu?

DIY Domaći Aloe vera gel

load...