4 proizvoda za kosu niske poroznosti | BA.inspinre.com
Modu

4 proizvoda za kosu niske poroznosti

4 proizvoda za kosu niske poroznosti

Misli na svoje kose kao spužva. Vaš kovrče imaju istu sposobnost kao spužva: potopiti u i upija vlagu.

Kosa poroznost je faktor koji utječe na koliko vlage vaša kosa može apsorbirati. To je kutikule ili vanjski sloj kose koji određuje da li kosa ima visok, normalan, ili niske poroznosti.

Stvar O niske poroznosti.

Kosa sa niskim poroznost ima nevjerojatno kompaktan, stan zanoktice koje ga čine teško upija vlagu.

Ovo čvrsto vezan vanjski sloj je ono što drži vodu i proizvoda iz duboko prodiranje kosu. Ako primijetite da je voda perle na kosu prije nego što se apsorbira ili da je vaš kovrče održavanje suhoće bez obzira na to što radite, prvo saznati poroznost kose a zatim pokušajte dostizanje za nekoliko ovih proizvoda koji mogu pomoći ublažiti vaše frustracije.

load...

VIŠE: Koji je Vaš Poroznost?

Šampon

Kao da imaju malu poroznost kose nije dovoljno dosadan, imaju proizvod nakupljanje na vašu kosu čini još teže za proizvod za apsorpciju.

Koristeći šampon kao Giovanni Tea Tree šampon pomaže da se očisti gunk off vaše kovrče i dobiti taj vanjski sloj premazane za upijanje vlage.

Lakši ulja

Koristeći teška ulja na niskim poroznost vlasi ćete samo ostaviti sa slojem ulja koje neće u potpunosti prodrijeti kutikule, kako bi se ublažio i vlaže kosu.

Iako je kokosovo ulje je glavna za mnoge kovrdžav, koristeći lakši ulja kao što je ulje sjemenki grožđa, jojobe i arganovo ulje može biti efikasna alternativa za svoj tvrdoglav niti.

VIŠE: Kosa poroznosti & Gustoća Test

Deep regenerator

Neki ljudi se kunu u grijani uređaj, dok drugi da je biti previše, ali u svakom slučaju, duboko uređaj je imperativ za nisku poroznost kose.

Možete pokušati Tigi vlage Maniac regenerator ili ići DIY put i koristite biljni alternativa poput kane, amla ili indigo.

Više: 411 dlake Poroznost

Ovlaživači 

Još jedna armatura vlage koristi proizvode sa ovlaživača. Ovlaživača kao med i glicerin pomoć da bi privukli vlage iz zraka i ulije ga u kosu.

Razlike u vremenu i vlaga mogu igrati ulogu u koliko je efikasan određenom vlažilac može biti, tako da eksperimentišu i saznati šta je najbolje za gdje živite.

load...