4 načina da opišete vašu teksturu kose bez šablona | BA.inspinre.com
Modu

4 načina da opišete vašu teksturu kose bez šablona

4 načina da opišete vašu teksturu kose bez šablona

Tekstura opisuje širinu svakog pojedinca vlas kose imate. Kosa tekstura se svrstavaju 3 načina: Dobro, srednje ili debljine. Često ćete naći ljude koji se odnose na gustu kosu kao gruba. Jer fine teksture su delikatna ovo tekstura je više sklona pucanju. To se posebno odnosi ako manipulirati često, kao što su stalno okrećući, pletenica, dodirivanje itd ja sam stvarna žrtva ove! Deblja tekstura gdje je veći širini Strand je često jača i može izdržati više manipulacije bez koliko štete. Razumijevanje vaše tekstura će pomoći u ponovnom evaluaciju zdrav režim kosu, bolje vam pomoći shvatiti koje proizvode kupuju i koji prirodnim uljima rade najbolje za svoj teksture.

Gustoća

Gustoća se odnosi na koliko pojedinačnih vlasi kose imate ukupno. Jednostavan način da mislim o ovome je koliko vlasi imate po kvadratnom inču. Izuzetno gusta kosa može lako postići veliki obiman stilova, jednostavno zato što je kosa kompaktniji po kvadratnom inču. Se ikada zapitali zašto je jedan nevjerovatan blogera twist-ili oprati i idite se tako da se pojavljuju, ali svoj rezultati bili tako-tako? Evo cake....da momci bi mogli oboje imaju isti broj tipu kose (3c / 4b), međutim; gustoća može biti dramatično drugačiji. Kao rezultat toga, u istom stilu će izgledati drugačije na oboje. Za kosu niske gustoće, pokušajte opaperjati vaše lokne više u korijenu za volumen. Također, koristite lagane proizvode kao što su serumi i gel-poput proizvoda za definiranje vaše lokne tako da ne teži kosu.

load...

Poroznost

Poroznost opisuje sposobnost kosu da upija vlagu. Čvrsto vjerujem da je ovo jedan od najvažnijih stvari koje treba znati o svom prirodne kose. 3 vrste nivoa poroznosti su nizak, normalan, i visoka. Niske poroznosti kose je teže vlage za ulazak; Međutim, kada se niti u potpunosti hidratizirana, vlaga je zaključan u uskim. Visoka poroznost kose brzo upija vlagu, ali također može izgubiti vlagu isto tako brzo. Jednom kad shvatite poroznosti kose cijeli novi svijet brige za prirodne kovrče i pojaviti. Ispravno brtvljenje vlage za svoj nivo poroznost će dovesti do više hidratizirana kosa vremenom, zadržavanje dužine i rasta. Zapitajte se: da li mi kosa potrebna laka ulja ili teške Baterse za brtvljenje na vlagu?

Elastičnost

Elastičnost mjeri "stretchiness" vaše kose. Ako je vaša kosa ima teško istezanja kada je mokar i ne vrate u svoje prirodno stanje nakon povlačenja, vaša kosa više nego vjerojatno ima nisku elastičnost. Niske elastičnost također će dovesti do povećanja lom jer je kosa tako krhka. Istraživanja pokazuju elastičnosti ne može postojati kada postoji neravnoteža vlage i proteina. Za malu elastičnost, pretraživanje kosa ključni protein sastojaka u svoje proizvode za njegu kose za jačanje. Međutim, ako imate preopterećenja protein odlučuju za više hidratantna uređaje za održavanje ravnoteže.

load...