4 iznenađujući načini trudnoće utiče na vašu kosu | BA.inspinre.com
Modu

4 iznenađujući načini trudnoće utiče na vašu kosu

4 iznenađujući načini trudnoće utiče na vašu kosu

Dok je vaša kosa može izgledati kao da je sve tanje i raste brže, zapravo nije. Ono što se zapravo događa na veći nivo estrogena su prolongiranje fazi rasta kose (kosa je u jednoj od tri faze rasta u svakom trenutku), a to dovodi do manje prolijevanja.

2. Lica i tijela promjenu kose, suviše

Dok je vaša kosa može izgledati punije, možda postoji neka dlaka niče na drugim mjestima kao dobro. Vaša lica i tijela kosa može biti brži rast tokom trudnoće zbog povećanja androgenih hormona. Depilacija, brijanje ili tweezing može biti vaš jedini saveznici u ovoj borbi protiv lica i tijela kose, ali znam da je privremeno smetnja i svi su sigurne za vrijeme trudnoće.

3. Možda bi trebalo da se drže podalje od lasera

Neke žene doživljavaju mnogo lica i tijela kose za vrijeme trudnoće, a to može postati ružne i dosadne. Dok stalni tehnike za uklanjanje dlaka kao što su laser i elektroliza se smatra sigurnom procedure tokom trudnoće, one hormone koji uzrokuju višak pigmentacija tokom trudnoće može uzrokovati tamnjenje kože nakon procedure uklanjanje dlaka po Nanette Silverberg, direktor djece i adolescenata dermatologije na St. Luke's-Roosevelt i Beth Israel Medical Centers u New Yorku. Dobra vijest je sve što ekstra zamućenosti treba nestati u roku od tri do šest mjeseci nakon porođaja. Izbegavajte za izbjeljivanje kreme i depilatori, jer se oni mogu upija u kožu.

load...

4. Promjena se nastavlja nakon rođenja

Normalan faza opadanja kose (50 do 100 vlasi dnevno rasterećenje) kasni ali kada porođaj, kosa se vraća u normalnom ciklusu i kosa može završiti padaju sve odjednom.

Kako mogu zadržati svoju kosu zdravom tokom trudnoće?

Ovo je pravo vrijeme da se jede opterećenja zdrave hrane kao što su voće i povrće da zdravom rast kose. Biti super nježan sa kosom, pogotovo kada je mokar, a izbjeći toplinskim oblikovanjem i napetost frizure.

Najveća stvar koju treba zapamtiti je da su promjene koje se dešavaju na kosu i tijelo za vrijeme i nakon beba su privremeni. U roku od nekoliko mjeseci mnogo toga što ste naišli nestaće, a vi ćete se vratiti u polu-normalno stanje. Kažem polu-normalan zato što se radi o novorođenče! Da višak kosa prolijevanja je samo kako ti je kosa da se vrati u svoj normalan ciklus kose koja je odgođen za vrijeme trudnoće i taj dodatni breskve fuzz u ružne mjestima treba biti tu za dobro.

load...