3 stvari koje morate uraditi pre zaštitnog stila | BA.inspinre.com
Modu

3 stvari koje morate uraditi pre zaštitnog stila

3 stvari koje morate uraditi pre zaštitnog stila

Ja nikada nisam sreo prirodni koji nije bio u zaštitnu stajling.

Obilje prednosti dolaze s njim - brži rast kose, zadržavanje dužine, zaštitu od elemenata vremena i stil alata, a da ne spominjem, oni su pogodni za one s zauzet života.

Kao i svake velika stvar, međutim, dolazi popis pravila da se pridržavaju kako bi se postigla ono što se želi. Smatram se pojednostavljeno u smislu moje kose rutinu, tako da je moj popis neće biti sve dok neke-- sreće za vas. Iskoristite svoj sljedeći zaštitnih stil sa ovim 3 pravila palca.

1. Deep Clean

Čak i ako ste mali ili nikakav-poo godina, važno je da se oslobodi svoj skalp proizvoda i prljavštine nakupljanje prije instalacije sledeći PS. Na dan pranje pre mog stila, ja se odlučiti za. Tokom mog stvarni zaštitni stil Volim koristiti DevaCurl Ne Poo --all ja radim je podrhtavanje i sprej skalp nekoliko puta da upije višak ulja i prljavštine, jer ja nisam u stanju da temeljito pranje dok imam obrta ili tkati. Sviđa mi se Curl & Shine regenerator za otpetljava i dodavanje mekoću moja prirodna kosa. Svježe iz tuša, ja ću Spritz odsustvo-u kao što su ApHogee vlage-Rich, i zapečati sa svim prirodnim uklopljena ulje ili serum kao Rasa Namaste i nubijski baštine Grow & Jačanje.

load...

2. Niska manipulacija

Noć prije, ja multi-ananas moju kosu (od normalnog metoda ananas obično poravnava leđa pola moje kose). A pletenice-out ili twist-out nije u potpunosti potrebno jer je većina vaše prirodne kose će biti ušuškan u okviru dodao kosu sutradan, u svakom slučaju. Drži se dalje od stana peglanje ili feniranja ranije, kao dobro. Sve to ekstra vuče, tegljenja, sušenje i uvijanje će nositi svoju kosu do trenutka kada je proces stil odvija. To bi moglo dovesti do slabije kose, što završava u lom.

3. Vlaže od korijena do kraja

Živim za uklopljena ulje koje štiti moju kosu, zatvara moje krajeve, i hidrira skalp. Siguran sam da se ne zasititi skalp minuta prije stil, jer to može dovesti do više teškim vremenima u dodavanju kosu ili pletivom. Međutim, ja izmasirati vlasište noć prije (i poslije dan pranje) sa mješavinom esencijalnih i nosilac ulja promovirati rast kose, a moja prirodna će biti ušuškan za narednu sedmicu ili dvije.

 

load...