3 savjeta za sušenje kosu kosu | BA.inspinre.com
Modu

3 savjeta za sušenje kosu kosu

3 savjeta za sušenje kosu kosu

Postoji mnogo načina za liječenje vaše namotaja sa tenderskom ljubavlju brigu tokom svih koraka rutinu za njegu kose. Sve male poboljšanja pravimo na svakom koraku doprinijeti ukupnom zdravlje naše kose i održavanju i raste taj veliki afro. Zdrava kosa će rasti do neba! Evo tri načina za nježno osušite kalemova nakon što ste očistili, klimom i razvezane.

1. Shake ili Squeeze

Misli na svoje kose kao spužva. Postoji više vode krije unutra nego što se čini, tako brzo podrhtavanje ili nježan stisak duž vaše kose može ukloniti višak vlage iz vašeg kalemova. Budući da vaše kose neće biti pokisao mokro, da ćete provesti manje vremena sa blowdryer u ruci (ako je to vaš stil života) ili manje vremena hoda okolo s mokrom kosom.

2. Swap taj peškir za T-shirt

Pamuk / poliester ručnika koristimo da se osuši naša tijela nisu najbolji način da se lagano osuši naše namotaja. Prvo, oni su tako pahuljasto i upijajuće da brzo sisati prijeko potrebnu vlagu iz naše kose. Drugo, vlakna je gruba i mogu ukrasti na našem namotaja, posebno ako trljati ručnikom i nazad iznad glave. Trgovine u ručnik za staru majicu ili mikrovlakana ručnik i stisnuti čvrsto i nježno, ali ne trljati, da ukloni višak vlage iz kose. A majica je dovoljno upijajući da se osuši kosu, ali tanak i dovoljno blag da izbegne prepreke. Mikrovlakana ručnici su upijajući, ali njihova površina nije abrazivna za kosu.

load...

3. Trebate grijati? Koristite difuzor

Ako airdrying vaša kosa nije opcija i morate koristiti topline, pokušajte pričvršćivanje glavu difuzor na fen. Umjesto oštre, direktne topline, difuzor će se proširiti na vrući zrak u veći površinu. Snagu normalan blowdryer i kreće svojim namotaja oko i može poremetiti rotora obrazac ako idete na određeno pranje i otići pogledati. Trebalo bi koristiti srednji ili nizak stupanj kuhanja da biste izbegli oštećenja topline.

Sve što želite dodati? Kako se nježno osušite svici? 

Žele više?

  • Kako Moisturize Coily dlake
  • 6 Savjeti za duboku njegu Vaše Coils
  • Kako otpetljati Coily dlake
load...