3 razloga zašto se 4c kosa razlikuje od drugih vrsta tekstura | BA.inspinre.com
Modu

3 razloga zašto se 4c kosa razlikuje od drugih vrsta tekstura

3 razloga zašto se 4c kosa razlikuje od drugih vrsta tekstura

To je sasvim uobičajeno za većinu naturals sa 4c kosa doživjeti ekstremne skupljanja - 70% ili više - što ga čini se pojaviti mnogo kraći nego što jeste. Kada 4c kosa je u svom prirodnom stanju, svježe oprana, uglavnom suho i bez proizvoda, definisanog pregib obično nije vidljivo. Uske 4c kalemova i čini izuzetno guste kosu koja lako postaje zamršenu i obično nedostaje prirodni sjaj. 

3 razdvajanja faktori tipa 4c prirodne kose

  1. Čvrsto namotaja da uz visok stepen skupljanja
  2. Nizak nivo zadržavanja vlage
  3. Visoki rizik za lom i ispucale vrhove

Zategnutost 4c kalemova pruža sve karakteristike koje ga izdvajaju od drugih tipu kose. Takođe rezultira tanke pramenove kose koji su izuzetno ranjivi i skloni oštećenja i pucanja. Briga za 4c kose zahtijeva mnogo strpljenja i tender loving zaštite. Međutim, jednom kad shvatiš šta radi za kosu, briga za to postaje ne teže nego briga za bilo koji drugi tip kose.

load...

Borba protiv skupljanja i klupka

Skupljanje dovodi do klupka, kao što to čini broj preokreta (kalemova) nalaze se u svakom Strand. Što više preokreta postoje na svakom Strand, više prilika je za svaku zavojnica na zamrsiti i čvor sa susjednim niti.

Jedan popularan način borbe protiv ovog je držeći 4c kosu protezao u rubrikama ili u zaštitnu stilu koristeći metode topline bez poput banding. Kruna moje kose je tip 4c, tako da sam se često vidjeti meshing na korijene u ovom području ako držim mini obrtima u predugo. Jer su korijeni preokreta olabaviti vremenom i novi rast dolazi u, postaje lakše vlasi kose iz baze različitih preokreta u čvor gore.

Ne zaboravite kako bi kosa hidratizirana kada je u zaštitnom ili niskim stil manipulacije. Rocking twist-out ili pletenica-out je još jedna dobra opcija ako i dalje žele da nose svoj kraj van.

Oni bi kosa protezao time smanjujući rizik od zaplete i borbe protiv skupljanja. Ako je učinjeno pravo, twist-out ili pletenica-out ima dodatni bonus pružanja pregib definicije i istezanje na čvrsto smotan niti za dana na kraju.

Držanje vaš tip 4c kosu vlaži  

Tip 4c prirodna kosa pramenovi otežava za prirodna ulja luči vlasište da to bude od korena do vrhova kose. S druge strane, tekstura je više skloni suhoće koje drugi. Držeći odgovarajuća ravnoteža vlage omogućava kosi da bude elastična i manje krhki, što znači manje oštećenje.

Posebno obratite pažnju na svoj kraj kada nanošenja hidratantne kreme, i ne zaboravite da zapečati svojim hidratantnu kremu u kosu pomoću ulja, maslac, ili gel. Dobiti na dubokom uređaj rutinu da pruže svoju kosu sa potrebnim poticaj. Neki naturals odabrati to učiniti nakon svakog pranja, ali ono što je najbolje za gustoće i poroznosti vaše kose.

Držite kosu jak tretiranjem sa proteinima

Extreme skupljanja i predispozicija za zaplete ga čini vrlo lako za 4c kosu razbiti.

Jedna polovina jednadžbe za sprečavanje loma je držeći za kosu hidratizirana. Druga polovina je da bi to jako. Vođenje kosa jaka osigurava da njegove strukture proteina je netaknuta. Protein tretmani pomoći za jačanje kose i popuniti praznine koje postoje u vlas kose, što je manje šanse da se probije.

load...

Zapamtite, Rim nije izgrađen za jedan dan.

A prirodna kosa putovanje nije sprint, to je maraton. Smiri i znajte da ste u njemu na duge staze. Uz malo strpljenja, vjerovati da će nagrada doći prije nego kasnije.

load...