3 najbolja načina za rastezanje kose (za tranzistore) | BA.inspinre.com
Modu

3 najbolja načina za rastezanje kose (za tranzistore)

3 najbolja načina za rastezanje kose (za tranzistore)

Iako je proces u tranziciji može biti teško, učenje kako pravilno se protežu vaše kose može napraviti put do prirodne kose malo lakše za varenje. Pravilno istezanje može pomoći Transitioners u nekoliko različitih načina:

Olakšavanje procesa otpetljava, a smanjuje količina loma iz zapetljavanje.

Pružanje fleksibilne opcije stila - Transitioners mogu uživati ​​twist-outa, pletenica-outa, Bantu čvor-outa, Curlformers, flexi šipke, a više na produljenom kose.

Omogućavajući vam pokazati više dužine. Jedna od najtežih stvari u tranziciji je kada je skupljanje počinje u oko mjeseca 4 i 5 - vaša kosa počinje da izgledaju kraće nego što je bila. To može biti prilično šok za dame navikli duže, teče brave kao svoju kosu raste. Istezanje će pomoći ublažiti to.

load...

Kako možete sigurno protežu vaše kose i spriječiti lom u isto vrijeme? Evo 3 nježan načina da se to ostvari.

1. Trake

Trake (na slici gore) je moja omiljena istezanja metodom. Koristio sam ga kao transitioner da protegnem pletenica-outa i drugih stilova koji su smanjenim previše, i sam ga koristio prije radili ostale stilove poput Curlformers. Trake je veoma jednostavno - samo zgrabite pramen kose i nekoliko ouchless scrunchies i idu na posao! Što je veća sekcija i prostor između scrunchies, manje potezu ćete imati. Manje dijelove i više scrunchies bliže zajedno će rezultirati u više protezao, razbijeni rezultat. Kako bi se osiguralo da vaše savijanje je uspjeh, pobrinite se da:

Koristite ouchless scrunchies kako bi se osiguralo da ne završiti sa lomljenje i kose uhvaćen metalnim kopčama.

Vlaže sekcije pravilno prije muzičkih instrumenata za sprečavanje lomljenja.

Ne uvijajte scrunchies previše čvrsto na korijene. Vaš rubovi će ti se zahvalim.

Pobrinite se kosa je suva prije puštanja scrunchies. U suprotnom, vaša kosa će smanjiti vraćam se.

Uklonite scrunchies sa izuzetnom pažnjom. U suprotnom, što pokrenete rizik od zagušenja ili pucanja.

Pictured BEAUTIFROHAIR

2. Napetost feniranja

Koristeći fen je još jedan popularan način da se protežu tranziciji kosu. Ali zato što uključuje topline, Transitioners treba nastaviti s velikim oprezom. Umjesto da radi na četku i koncentratora mlaznica kroz kosu ili pomoću samog češalj prilog, metoda napetost će pomoći da se osigura razvučeno kosu bez ostvarivanja dodatnih oštećenja kose. Da biste koristili metodu napetost, jednostavno rastati kosu u sekcije. Jedan dio u jednom trenutku, povucite kosu zategnut (ne yanking to) i pomaknite fen (bez dodatka ili s koncentrator mlaznicom), gore i dole dužinu kose (bez kosu dolaze u kontakt sa kosom). Možete koristiti metodu napetost na mokru ili suhu kosu. Jednom dijelu se razvlači, okrenuti labavo ili clip ga. Da bi lom i oštećenja na distanci:

load...

Koristite odsustvo-u, za zaštitu od toplote, ili feniranje krema odgoditi gubitak vode unutar korteksa kose, pomaže u održavanju elastičnosti i ravnotežu unutrašnje vlage.

Držite fen u pokretu, a ne ostati u jednom delu za predugo (radi sprečavanja kosu od isušivanja).

Pobrinite se da redovito smo duboko uređaj za održavanje vlage, elastičnost, zdravlje zanoktica, i spriječiti oštećenje topline, lom, i ispucale vrhove.

Više o duboko uređaj

3. Roller Setovi

Nema brže stil ubica od pola suho valjak

Još jedan veliki proteže metoda 2-za-1 je valjak setovima. Dok sam divlje nije u izvršavanju mojih roler, znam da je dosta Transitioners su koristili ovu metodu da pokažu svoje dužine, a također dobiti veliku protežu i stil od svojih kose. Da izvede veliki roler (potpuno suprotnim mina), pogledajte ovaj post na CurlyNikki! Iako ne mogu vam reći kako se uspješno jedan, mogu vam reći šta ne treba raditi:

Nemojte koristiti previše proizvoda. Štap, tack, i šelak grada.

Pobrinite se da kosa leži u ravnini duž valjak, za uglađeni rezultate.

Kosa treba biti zategnut na korijene, kako bi se osiguralo istezanje i glatkoću.

Pobrinite se da vaša valjci su sigurne! Nema brže stil ubica od pola suvo valjak da padne i ostavlja vam neposlušnu kosu (a to nije izraz ideš za).

Koji način ćete pokušati da se protežu vaše tranziciji Tresses? Ove metode rade za potpuno tranziciju prirodne kose, previše!

load...