15 esencijalnih no-frizz savjeta | BA.inspinre.com
Modu

15 esencijalnih no-frizz savjeta

15 esencijalnih no-frizz savjeta
iStockphoto

Mi znamo kako frustrirajuće neposlušnu kosu može biti, a mi smo tu da pomogne! Napravili smo i ažurirati to mora imati popis naših omiljenih bez kovrdžanja Savjeti za kovrdžavu kosu tako da ste sigurni da imate veliki dan za kosu.

1. Dobra frizura je ključ

Split krajevi su početkom kovrče, pa zaustavi ih prije nego što počnu sa perikom na lokne obrubljen svakih 6-8 tjedana. Skupljanje može biti i veća u vlage, tako to uzeti u obzir prilikom izbora dužinu sljedeći rez. Možete pronaći najbolje stilista za vaše kovrče pomoću NaturallyCurly Salona Finder, i inspiraciju za svoj sljedeći frizura sa ovih 18 najbolje frizure za kovrčavu kosu.

2. Ne shampoo svaki dan

Curly, kinky i valovite kose treba prirodna ulja iz vaše vlasište kako bi se smanjila frizz. Ako kovrdžanja je pitanje za vas, a onda smanjiti svoj šamponiranje na što je manje moguće. Ovisno o vašem stilu života i kosu tipa, to može značiti jednom svaka 3 dana, ili jednom tjedno, a za neke tipove kose čak jednom mjesečno. Za vaše slobodne dane, idite za ispiranje i stanju na putu.

load...

VIŠE: Koliko često perete kosu?

3. Mnogo uređaj!

Hidratizirana dlake = Happy Curls! Aѕ kovrče podleći lako tο suhoća, redovna uređaj je od ključne važnosti.

Jednom kada ste završili šamponiranja, stisni ekstra frοm vlage уουr uvojcima (nikad zavrtanje), a zatim raditi svoj uređaj u frοm korijena do vrha. Evo nekoliko naših omiljenih uređaja za svaki pregib tipa. Ostavite thе uređaj ín za najmanje dva minuta prije ispiranja. Koristeći duboko uređaj jednom nedeljno može biti od velike pomoći ín borbi protiv frizz.

4. Izbjegavajte frotir tkanina ručnici

Izbjegavajte cijeđenje ili trljanje kosu peškirom jer to stvara trenje, lom i ispucale vrhove. Lagano je većina vode SCRUNCH sa svojim prstima dok si još pod tušem. Uvijek izbjeći trljanje ručnikom preko glave jer će to razbiti kovrče ste upravo obliku.

Ključ kada koristite bilo ručnik je flip glavu iznad i SCRUNCH gore. Mikrovlakana ručnike ne samo smanjiti kovrče, ali ubrzati vrijeme sušenja. Mikrovlakana je super-upijajući tkanine koja upija višak vode. Mikrovlakana ne remeti zanoktica - umjesto toga zaglađuje ga, smanjujući kovrdžanje.

5. Sušenje, napa suho ili koristite difuzor

Kovrče i Kinks mogu brzo postati iznuren u kovrče u fazi sušenja procesa stajling. Dok koristite difuzor može dodati mnogo-potreban poticaj gubitnik lokne, sa kapuljačom za kosu je često najbolja opcija za kinkier vrste uvijanje.

Ako imate baš jako pregib i kinky teksturu, pokušajte sa kapuljačom za kosu jer će toplota teče dolje tako da neće poremetiti pregib koliko i fen ili difuzor. Ako nemate kapuljačom za kosu kod kuće, pokušajte sušenje zraka umjesto.

6. Comb uređaj kroz kosu pod tušem

Uređaj je imperativ, a distribucija je ključ. Distribuirati uređaj u tuš da vam pomogne da vaša kosa će upiti više kao pare otvara folikula dlake. Očešljajte kosu, rastanak kao ti. Budite sigurni da se prijave puno uređaja i stvarno rade to tamo koristeći širok-zub češalj.

7. Nikada ne koristite četku

Preskočite četku. Odvojiti vaše kovrče i definirati svoj stil kose sa širokim zubima češalj ili prstima. Ne češljate EVER!

Uzmi sebi širok zubima češalj i očešljaj dok je mokro (ako želite da preko češlja uređaj u tuš da pomogne u zapetljavanje). Četkanje dok mokrim će slomiti kosu, i četkanje dok suho je kovrdžava kosa grijeh.

load...

8. Ne diraj kosu

Ne diraj kosu iako je primamljivo! Što više igrate sa i rasčupaviti kosu tokom dana, više kovrča ćeš dobiti. Ako je potrebno, možete izvesti podneva dotjerati do vlaženje slomljena kovrče i pakovanje ih oko prsta da ih preoblikuje.

VIŠE: Hand u kosi sindrom Ne Just Cause sitnog

9. Koristite anti-ovlaživača

Anti-vlažilac sastojci spriječiti kosu iz upija vlagu u zraku (uzrokovane vlagom). Vlaga uzrokuje kosu da se širi, koju čine iskustvo kao kosa koja postaje "veliki" ili "poufy" tokom dana. Kada je točke rosišta je visok, odlučite se za oblikovanje i proizvoda koji sadrže anti-vlažilac sastojaka.

10. Pomoću pomada podneva

Pomada je odličan za kontrolu kovrča, pa čak i odbija vlagu - ako koristite pravi proizvod.

Koristite ove proizvode vrlo štedljivo prema emulgovanje kosu pomada u dlanove dok je jedva tamo. Onda obranim nježno na površinu kose, pridobijanje vlasi kose u prirodne talase gdje su trebali biti. Pratite sve do kraja za najbolji definition.and ne zaboravi leđa.

Određeni pomade borbenih puffy, kovrčavu kosu. Pomade ne otvrdne u kosi, i zato što su prilično debeli, rade dobro za definiranje kosu dok kontrolu flyaways, što će učiniti vašu kosu izgleda glatko. Pomade i odvagati kosu blago, to zadržavanje ne pojavljuje tako silovit.

11. Nanesite oblikovanje proizvoda kaplje mokru kosu

Dodajte proizvode za kosu dok je još mokra. A dobro mjesto za početak je gοοԁ odsustvo-ín uređaj. Uvijek υѕе uređaj slobodno аftеr pranje, direktno οn уουr vlažnu kosu, obraćajući posebnu pažnju tο krajevima.

Aftеr primjenom thе ostavi ín uređaj, nanesite serum ravnomjerno, mаkіnɡ siguran еνеrу uviti іѕ premazom. Thеѕе koraka, plus duboko sedmični uređaj, ѕhουƖԁ ɡеt osloboditi οf frizz.

Osigurati thаt thе proizvoda уου υѕе dodjeljuju mаԁе fοr уουr tip οf kose аnԁ thе tip οf stajling уου vole. Svaki tip kose različito odgovara vremenskim uslovima. Pobrinite se da koristite pravo bez kovrdžanja proizvode za vaš tip kose.

12. Izbegavajte neposlušnu kosu stresova

Pušenje, prekomjerna uzimanja alkohola ili kofeina (koji su diuretici i imaju učinak sušenja na cijelo tijelo), kemijskih tretmana (uključujući bojanje i perming), i pretjerano konzumiranje prerađene hrane može stvoriti ili pogoršati neposlušnu kosu.

13. SPF za brave

Da biste smanjili oštećenja od sunca, koristite proizvod za kosu sa ugrađenim SPF. SPF štiti kosu baš kao i kožu - i sprečava je od isušivanja.

14. Spavanja na satenskom jastučnicu

Kada spavaš, ti baci i red, što stvara trenje izaziva zaplete, ispucale vrhove i lom. Satin jastučnice smanjiti kovrče koje izazivaju trenje minimiziranjem lomljenje kose i smanjenje ispucale vrhove. A saten jastučnica i olakšava održavanje frizure. Koristite saten kad god je to moguće, da li je to šal haube za zaštitu spirale ili jastučnicu da odmori kovrdžave glave. Spava sa satena pomaže u održavanju vlage u kosi. Pamuka i drugih materijala suvu kosu, koji dodaje da frizz.

Napomena: Neki kovrdžav pitati svile jastučnice. Svila je prirodna vlakna, i dok neki smatraju da svile pruža kosu i kožu koristi, ona ima tendenciju da imaju sitne nepravilnosti u njemu, što može uzrokovati trenje. Preporučujemo satena jastučnice. Satin je vrsta glatka više efikasna u smanjenju frizz.

15. Smanjite vruće stil alata

Toplotu iz stajling alata, kao što su sušila za kosu, curling pegle, ravnim šipkama ili vruće valjci, može ostaviti kosa suha i oštećena, što dovodi do više frizz. Osim toga, kosa ima tendenciju da se lakše formiraju jedinstvene kovrče kada se osuši prirodno.

Pokušati zadržati korištenje tih vruće stajling alate na minimum. Kada Flat Iron ili sušilo za kosu je obavezna, koristite serum na bazi silikona unaprijed za zaštitu kose od vrućine i kontrole kovrdžanje.

load...