12 Korak oporavak za zavisnike sa ravnim gvožđem | BA.inspinre.com
Modu

12 Korak oporavak za zavisnike sa ravnim gvožđem

12 Korak oporavak za zavisnike sa ravnim gvožđem

Vaša kosa je prijatelj, a znate problem: koristite taj stan željeza dnevno, kao da ti život zavisi od toga. Evo u čemu je stvar: ne zavise od toga! Postoji mnogo stvari koje možete učiniti sa svojim prirodnom kosom da se drži podalje od štetnih usijanim željezom. Ključ je osjećaj lijep i raditi ono što je najbolje za vašu kosu!

12 Korak oporavak

1. Priznajte da je vaša kosa je potrebna promjena

Stan glačala su vrlo štetne za kosu. Ako ste ovisni o tome, više nego vjerojatno vaša kosa je suha, beživotno i treba popravak. Priznaj da daska za kosu ne čini vas više osjećati lijepa. To je vrijeme da otkrije šta radi.

VIŠE: 8 aktivnosti sa starim Flat Iron

2. Idite hladna puretina

Zvuči grub? Cutting sebe off od vašeg stana željeza je ponekad najbolji način da preboli. Imam prijatelja sakriti, ili ga baci ako ste stvarno revnosni. Šta god da odluči, to je bitno da bi se smanjila upotreba stan željeza kako bi se otklonile vaše ovisnosti.

load...

3. Pozdravi prirodne kose

Tuširati se. Neka vaša kosa osuši prirodno, a pogledajte dobro pogledati. Šta ti je prirodna tekstura? Da li je to kovrčava? Valovita? Ravno? Šta kosu učiniti kada se osuši? Znajući ponašanje vaša kosa je od suštinskog značaja za rad s njim.

VIŠE: Koji je Vaš Tip kose?

4. Dajte sebi tetošenje

Pogledaj se u ogledalo i reci sebi da će biti u redu. Vaša prirodna kosa verovatno ne da se osjećate privlačno. Nije li to zašto si to ispraviti na prvom mjestu? Ne brinite; postoji mnogo stvari koje se mogu učiniti sa svojim prirodnom kosom da bi se opet osjećati lijepa. Duboko udahnite i recite sebi da radite ono što je najbolje za vas.

5. Vrijeme za otklanjanje kosu

Sada kada ste na putu ka prirodne kose, vrijeme je da se to popravi. Postoji mnogo proizvoda koji možete kupiti da popravite oštećene kose. Pokušajte tražiti proizvode koji popravi sva tri sloja kose, a ne samo na vrhu. Evo šta treba da imate na listu za kupovinu:

 • Vruće tretman ulje
 • Re-uređaj tretman
 • Jojobe
 • Maska za kosu ili duboko uređaj

Napomena: Budite strpljivi. Mnogi od tih proizvoda treba apsorbira u kosu ili vlasište. Što više oštećena kosa ti je, što duže treba čekati za ove proizvode za rad na kosu.

VIŠE: Vraćanje suhu i oštećenu kovrčavu kosu

6. Investirajte u kvalitetne šampona i uređaja

Vaša kosa zaslužuje najbolje, i najzdraviji opcija. Pokušajte ulaganja u sredstvo za čišćenje bez sulfata koji je posebno formulirana da popravi kosu. Sulfata može uzrokovati kosa biti suha i neposlušnu, pa ako znate vaša kosa je sklona takvom, držimo sulfat free za čišćenje. Što se tiče uređaja, želite pronaći onaj koji će popraviti vašu kosu od svih topline.

7. Nabavite frizuru koja radi sa svojim prirodnim teksture

Verovatno bi trebalo odrezati one pržene krajevima. Izabrati šišanje koje će vašu prirodnu teksturu izgledaju dobro s. Dok brainstorming za stilove i rezova, zapitajte se: Da li treba koristiti stan željeza za ovaj rez? Ako je tako, odaberite drugu. Ono što je najvažnije, ošišaj se da se osjećate ugodno i lijepa s. Evo nekoliko korisnih savjeta pri odabiru šišanje:

load...
 • Ako je vaša kosa je stvarno tanka, pokušajte ostati daleko od duge frizure.
 • Ako želite više tijelo, pokušajte kratak frizuru koja je iznad vrata.
 • Long debelih slojeva izgledati najbolje na valovite kose.

VIŠE: Kako izbjeći Bad kovrčava frizura

8. Koji je tvoj stil?

Sada je vrijeme da oblikujete novo popraviti kosu. Prije nego što zgrabite to opet vruće željezo, imajte na umu da postoji nekoliko oblikovanje proizvoda koji mogu poboljšati vašu prirodnu teksturu. Dok je još u fazi popravka, pokušajte ne koristiti bendova kosu ili veze koje će slomiti kose pramenove. Obratite pažnju na žene oko sebe, pregledavati kroz časopise, i odabrati stil koji neće trebati vruće željezo. Možda želite zadržati ove savjete na umu za postizanje vašem stilu:

 • Koristite mousse, svjetlo gel ili stil krema koja neće vagati kosu.
 • Neka vaša kosa se osuše ili koristite difuzor.
 • Jednom kada je vaša kosa suha, glatka malo pomada ili serum preko kosu držati stila.
 • Ako je vaša kosa je kovrdžava, NEMOJTE operi to nakon što je stilu.

9. Održavati svoj zdravu kosu

Tako da ste bacili željeza navika stanu. To je vrijeme da ga zamijeniti s zdravije navike!

 • Duboko stanje tjedno. Vaša kosa treba vlagu koja duboko uređaj pruža.
 • Nemojte previše često ne pere. Svakodnevni četkanje dovodi do lomljenja i split završava.
 • Ne perite kosu svaki dan. Šamponiranje kosu bezveze vlagu iz nje, ostavljajući da se osuši i krhki.
 • Spavati sa satenskom jastuku. Pamuk stvara trenje i ostavlja jedne strane vaše kose ravniji od ostalih.
 • Koriste širok zub češalj. Wide-zupčasti češljeva učiniti manje štete kosu kada je otpetljava.

VIŠE: 7 dana za zdravije kose

10. Odoljeti izazovu

Drži se dalje od stvari kao što su curling glačala, ili čak i sušila za kosu i ako znaš da će te iskušava da se vrati u svoj stan željeza navika. Ako odlučite da koristite fen, pobrinite se da ga koristite na nisku temperaturu koja neće oštetiti vaše novo popraviti kosu. Na kraju, trebalo bi biti u mogućnosti da se vrati u svoj stan željeza. Ali dopuštaju samo sebe to luksuz za posebne prilike; ne oslanjaju na to ili bi mogao skliznuti natrag u svoj starim navikama.

11. Uspostaviti režim za kosu

Do sada ste trebali znati svoju kosu kao svoj džep. Trebao bi biti upoznat sa tim kako vaša kosa ponaša, šta treba, a šta ne izgleda dobro s. Ovo je pravi trenutak da se uspostavi rutinu za njegu i oblikovanje kose.

Odaberite proizvode koji svoju kosu najbolje radi sa, ali iznad svega, uspostaviti rutinu za kosu da ćete uživati. Imati rutina koja ćete uživati ​​će vas ohrabriti da bi ga i održavanje zdrave kose.

VIŠE: Kako stvoriti Healthy Hair Režim

12. Nisi sam

Prelazak na vaše prirodne kose je težak put, ali zapamtite da niste sami. Postoji mnogo žena vani koji se vraćaju u svoje teksture prirodne kose. Dijele svoja iskustva, dobiti nekoliko savjeta, i pitati za savjet od mnogih žena koje su bile uspješne u prihvatanju svoje prirodne kose. Uz pomoć, možete ostaviti iza stan željeza i pozdravi zdrav divnu kosu.

load...