10 zapovesti o tranziciji | BA.inspinre.com
Modu

10 zapovesti o tranziciji

10 zapovesti o tranziciji

Uz to, rekao je, postoje neki principi tranzicije koji se odnose na bilo koju i svaku ženu koja odluči da uzme putovanje. Ovdje sam sažeti tih principa u 10 zapovesti tranzicije.

1. Love kosu

Sigurno ćete vidjeti neke nevjerojatno prekrasnom prirodnom kosom i mislim na sebe: ". Vau, moja kosa više nikada neće izgledati kao da je" Možda neće. Ali vaša kosa može biti jednako zdrave i nevjerojatan u svojem vlastitom pravu. Divim, ali ne zavidim drugima i uvijek cijeniti jedinstvenost vaše kose.

2. Budite zaštitne

Kada je u pitanju zdravlje kose i zadržavanje dužine, morate zaštititi kosu. Živimo u nestrpljiv svijetu gdje želimo brzih rješenja za koje je potrebna minimalna disciplina. Ali to nije realno, posebno kada je riječ o brizi za visoko teksturom kose. Vaš delikatna niti treba rukovati, umotana noću i razvezane lagano.

load...

3. Držite skalp čisto

Dok možete shampoo kosu manje, ipak je važno da zadržite skalp čist. Držeći te pore otvorene i jasno će omogućiti jači kosu da raste od njih.

4. Vlaže

Ovo je velika one.One od najizazovnijih aspekata tranzicije uči kako zadržati svoju kosu od isušivanja. Eksperimentirati sa bez sulfata šampona i naučiti što sastojci promoviraju zadržavanje vlage, a koje ne. Izbjegavajte mineralnih ulja, osim ako ste u potpunosti razumjeti mana da ga koriste. Povremeno, trebate koristiti neku vrstu proteina uređaj ili tretman kao i ovo će pomoći ispuniti u kosi zanoktice i zadržati više vlage. Na dnevnoj bazi, sprej za kosu s vodom i zapečatiti vlage u sa dobrim ovlaživač.

5. Trim svoj kraj

Naravno, ako ste u tranziciji željet ćete prekinuti opušteni krajevima često da se približi vaš cilj od 100% prirodne kose. Pored toga, zdraviji vaša krajevi su, lakše vaša kosa će biti stilu.

6. Smanjite korištenje topline

Posebno na liniji razgraničenja, gdje je prirodno i opušteno kosu susreću, vaša kosa će biti vrlo delikatan. Izbjegavajte oštećenja topline i zadržati svoju kosu kao jaka kao moguće pomoću topline štedljivo, ako uopće.

7. Deep stanje

Posebno kada šamponiranje, želite da prenese vlagu sa kosom u fazama. Prednosti dubokog uređaj može uključivati ​​hidrataciju i zaglađivanje oštećenu kosu zanoktice. Žiri je van šta zaista predstavlja duboko uređaj i ako to stvarno pomaže da ostavite uređaj u više od pet do 10 minuta. Za potrebe ove liste, važno je pronaći efikasan uređaj koji primetno omekšava kosu i priprema se za stajling.

8. Pronađite potpis stil

Jedini način da otkrijemo svoj novi stil potpis je eksperimentirati. To će učiniti vaš život mnogo lakše ako imate go-to stil koji je laskava i pouzdan u svim vremenskim, ali ipak realno za vaš tip kose i načina života. Svi mi volimo da se osjećaju neki privid kontrole kada je u pitanju naše kose, a mnogi od nas smatraju da kontrola izlazi kroz prozor kad smo odustati Relakseri. Dakle, pronalaženje potpis stil će vam dati nešto od toga udobnost i dosljednost natrag.

load...

9. Posvetite dovoljno vremena za njegu kose

Mnogo puta, naša frustracija dolazi iz činjenice da se ne izdvajaju dovoljna sredstva za stvari koje želimo da uradimo. Prije nego što se odlučite da to dugoročno tranziciji, uzeti iskren pogled na sve na tanjiru i pobrinite se da imaju kapacitet da provedu vrijeme na kosu. Ako stvarno nemate vremena da se brine za nju sebe, možda bi raditi bolje za vas da prelazak sa dugoročnim zaštitnu stilu kao pletenice ili tkanje. Razmotriti sve opcije i biti praktična.

10. Otvorite svoj um

Prvi put sam odlučio da nosim kosu u grm, tako sam se brinula o tome šta će ljudi misliti i reći. Od tada, našao sam puno slobode i samopouzdanja da nose moju kosu kao veliki i neposlušnog god želim. Slobodno biti otvorenog uma, kreativni, buntovan, kontradiktorno-šta god želite. Budu spremni za pokret s udarcima i biti fleksibilan.

Koji drugi principi su pomogli želite prijeći kosu? 

Koji su najveći tranziciji izazova za vas? 

Podijeliti s nama u komentarima.

Ovaj post je napisao TheWriteCurlDiary za CurlyNikki.

load...