10 prolećnih napitaka za negu kose | BA.inspinre.com
Modu

10 prolećnih napitaka za negu kose

10 prolećnih napitaka za negu kose

Molimo Vas da pokušate da riješi u naviku pranje kose svaki dan. Vaša kosa treba da ima razumnu količinu ulja u njoj, tako da ne bi trebalo da bude potpuno čista. Osim toga, sve to trljanje zabrlja uzorke zanoktica na dlake i lokne završiti svi ludi - ne na dobar način!

2. Provjerite uređaj tvoj najbolji prijatelj

Možda se oskudevanja na šampon, ali ćete svaki dan da se za to sa condish. Nemojte se bojati da je glatkom pravo na na početku pod tušem. Na taj način, on ima vremena da vlaže dok radite ostatak rutine. Do trenutka kada isprati, vi ćete imati svilenkastu kovrče.

VIŠE: 4 načina da Moisturize Vaš Curls

3. Oduprite se porivu da operem

Četkanja ili češljanja kosu je, u mojoj knjizi, ubica broj jedan od kovrče. Za jednu stvar, to izvlači pregib obrazac i stvara mnogo puf. Pogotovo ne radi to kada je vaša kosa je mokra. Bilo da je vaša kosa je ravna ili kovrdžava, povlačenjem na krhkim mokrim niti uzrokuje lom.

load...

4. Priuštite vlažnu kosu s poštovanjem

Iako je mnogo lakše da samo zamotati kosu turbanom stilu u peškir kada izađeš ispod tuša, na uvijanje i povlačenjem također može dovesti do frizz. Ako je moguće, dobiti mikrovlakana ručnik za razliku od pamuka, i izbrisati kovrdže osušite glavu naopako. Nećete vjerovati kako mnogo brže procesa sušenja je sa mikrovlakana!

VIŠE: Kako suhu kovrčavu kosu

5. Dajte ravna kosa odmori

Znam da ljudi vole da ispravim svoju kosu svaki dan, i iako nisam najveći fan, ja mogu razumjeti žalbe. Ali konstanta topline ne oštetiti vaše kovrče, pa pusti ih besplatno svakih nekoliko dana ili tako. To je malo teže dobiti kovrdže da se ponašaju ako odskakanje između ravne i kovrdžave, ali će biti mnogo zdraviji.

6. Na najbolji prijatelji sa svojim stilistom

Ako ste uvijek hoda od vašeg salona pomalo nesigurna o vašim najnovijim rez, bježati. Molimo vas da ne ostane sa stilista od krivice ili obaveze. Trebalo bi biti u stanju da razgovaram s njim ili nju slobodno o tome što točno želiš od vaše kovrče. Vaš stilista treba da shvate da kovrče se seku drugačija od ravne kose. Trebalo bi uvijek ostaviti stolice stilist je nasmijan!

VIŠE: Kako naći dobar Curly Stylist

7. Prihvatite malo frizzies

Iako to je prokletstvo našeg postojanja kao kovrdžav, kovrča nije nužno najgora stvar na svijetu. To je skoro nemoguće eliminirati sve kovrče na dnevnoj bazi, pogotovo kada se vreme ne sarađuje. Malo fuzz na vrhu ili kadriranje lice izgleda potpuno prirodno, a neki vole taj pogled preko savršeno glatka kovrče. Nemojte gubiti previše vremena i proizvoda pokušavaju poravnati frizz.

8. Pusti ga

Za one od nas kovrdžav koji su stalno u pokretu i imaju teško vrijeme s kovrdže poskakuje svuda, lako je to baciti natrag u rep i završi s tim. Budite oprezni kada je u pitanju kako vaša kosa je osiguran. Rep koji su preuske može dovesti do više lomljenje i čupanje kose, što znači više frizz. Sljedeći put ste u iskušenju da slick nazad, pokušajte nekoliko Bobby igle tu i tamo.

load...

VIŠE: 10 lomljenje kose tretman Savjeti

9. Ignore modnih časopisa

Bez obzira na to što je najnoviji trend je u kosi, ono što dolazi prirodno za svoju kosu i lice. Long, kaskadnim kovrče može biti u i izgledati fenomenalno na neke ljude, ali ako ne možete povući ga, pa šta? Rock ove kratke kovrdže ako je to ono što je najbolje za vas.

10. Volite svoje kovrče

Šta? Čuli ste to ranije? Pa, nikada ne možete čuti previše. Ako ste blagoslovio da se rodi sa kovrče, volim ih i postaviti ih besplatno. Oni možda čini kao puno posla, ali kao i sve, to je i davanja-take odnos. Ih tretiraju dobro i da će te dobiti puno komplimenata!

load...