10 najstrašnijih sastojaka u vašim proizvodima za kosu | BA.inspinre.com
Modu

10 najstrašnijih sastojaka u vašim proizvodima za kosu

10 najstrašnijih sastojaka u vašim proizvodima za kosu

To nije vijest da je naša generacija grli zdraviji način života, sa riječima detoksikaciju, organske i prirodne zahuktava i veći značaj. Mnogi ljudi, kada s obzirom na važnost zdravog života, prvo ispitaju svoje dijete. Zatim, oni mogu početi razmišljati o uklanjanju štetnih kemikalija iz svojih domaćinstava i kozmetičkih proizvoda.

Prema New York dermatolog Anne Chapas, MD, "FDA ne daje smjernice o prirodnim proizvodima za ličnu njegu, bilo da su paste za zube ili maskara... U stvari, kozmetičkoj industriji je generalno samoregulacija od 1938. Trenutno, proizvođači kozmetičkih proizvoda nisu predmet inspekcije ili pregled prije odlaska javnosti. "

U osnovi, to je na nama je da provjerite naše vlastite etikete. A, ako ste baci pogled na zadnjoj strani bočice šampona pod tušem u zadnje vrijeme, možda ste primijetili dugu listu čak i duže, zastrašujuće zvuči imena. Ovaj vodič će vam reći koji od ovih sastojaka trebalo bi podalje od.

load...

1. Krema za sunčanje Chemicals

Avobenzone, Benzophenones, Octylethoxycinnamate, PABA se najčešće koriste sastojci koji se dodaju na proizvode za kosu za zaštitu kose od sunca, jer kosa treba UV zaštitom / UVB previše. Dodatna prednost kreme za sunčanje u proizvodima za kosu je njegova boja štiti kvalitetama, što tretmani boja duže traje. Sa druge strane, jer ne mogu uništiti sunčevu energiju, svjetlo energija pretvara u hemijsku energiju, koja se obično objavljen kao ćelije oštećenja slobodnih radikala. Drugi razlog za zabrinutost je da se ove hemikalije u velike količine mogu se lako upija u kožu i uzrok iritanasa koži kod većine ljudi.

2. Iodopropynyl butylcarbamate

Ovaj konzervans na bazi vode se pojavila u drvo i boje industrije prije nego što je svoj put do kozmetike, gdje se koristi u kremama i losionima za sprečavanje plijesni, bakterije i druge klice širenje. Da li je zaista štetan? Pa, izgleda da Japan da mislim tako, jer je zabranio supstance, i kozmetičkog sastojka Review - nezavisni pregled panel - ograničava njegovu upotrebu u kozmetici to.1% ili manje zbog potencijal da iritiraju kožu u koncentracijama of.5% i iznad. Drugi navode i brzim apsorpciju u krvotok, kao i kožni i inhalaciona. CIR također napominje da nikada ne treba koristiti u aerosol proizvoda zbog opasnosti udisanja.

Pazi na ovim terminima:

IPBC, 3-jodo-2-propynyl butylcarbamate, karbaminska kiselina, Glycacil® i IodoCarb®

Prirodne alternative:

Prirodni konzervans alternative sa antibakterijska svojstva uključuju sjemena grejpa i ružmarina ekstrakti; čajevca, nima sjeme, i majčina dušica eteričnih ulja; vitamin E i vitamin C su također opcija. Ove prirodne alternative spriječiti ulja i masti iz postaje užeglo; Međutim, njihova mana im je kraći rok trajanja.

3. Mliječna kiselina

Ovaj spoj porijeklom iz kiselo mlijeko se koristi u industriji proizvoda za kosu kako bi se omogućilo slom kože i kose nečistoće kako biste pomogli ostalim kože i vlasišta sastojci prodiru dalje. Produžena upotreba može dovesti do očiju i iritaciju kože i zbog toga je ograničena u Kanadi. Želiš mliječne kiseline da bude jedan od prezimena na listi sastojaka kada koristite proizvod s ove hemikalije. Visoka koncentracija može proizvesti kemijski prepravi efekte. Ref: PurifySkinTherapy.com, EWG Skin Deep Kozmetika baza

4. Olovo acetat

Ovo je vrlo česta aditiv boja u modernim proizvodima za bojenje kose i - veliki "C" riječ - mogući kancerogen. Ona je zabranjena u Evropskoj uniji i Kanadi, a, prema Kampanja za sigurnu kozmetiku (CSC), to je jedan od najopasnijih kemikalija naći u njegu kože, jer je "poznata reproduktivne i razvojne toksina povezani sa neplodnosti, urođene mane , i kašnjenja u razvoju. "

load...

Međutim, 2002. Godine, američki FDA je zaključila da, "Prema testove sigurnosti, bez značajnog povećanja u krvi olova je viđen u ispitanika i za vodstvo nije pokazalo da se apsorbira u organizam kroz takvu upotrebu." Dakle, FDA određuje olovo acetata biti siguran kada se slijede konkretne upute navedene na ambalaži Dakle, možete početi primjetiti sljedeće na proizvode koji sadrže olovo acetat: ". Oprez: Sadrži olovo acetata. Samo za vanjsku upotrebu. Držite ovaj proizvod izvan dohvata djece. Ne koristiti na rez ili ostrugati vlasište. Ako iritacija kože razvija prekinuti upotrebu. Nemojte koristiti za brkove boje, trepavice, obrve, ili dlake na dijelovima osim vlasište tijelo. Ne uđe u oči. Slijedite upute pažljivo i oprati ruke temeljito nakon upotrebe. "

5. Lanolin

Lanolin je pročišćena sekretorne proizvod ovaca lojnih žlijezda - ili, jednostavno ovce znoja. Ovo malo neugodan porijekla je zaradio sastojak loš publicitet kao zastrašujuće sastojak u prošlosti, ali to je zapravo nije opasna ako se pročišćava lanolin. Iako lanolin je poznato da uzrokuje alergijske reakcije u veoma mali procenat ljudi, pročišćen lanolin je čist, zdrav proizvod za korištenje. Opsežna istraživanja CIR smatra lanolin da imaju "nisku akutnu toksičnost na osnovu raspoloživih podataka životinja i ljudsko iskustvo", i otišao na reći da je lanolin i srodnih lanolin materijali su sigurne za ljudsku topikalnu primjenu. Ovo je dobra vijest s obzirom na hidratantne koristi.

6. Ftalati

U proizvodima za kosu, ftalati se prvenstveno koristi kao kosa-želiranje agenata u proizvodima. Primijetit ćete to pod pojmom "miris" u vašem listu sastojaka. Ove ftalata, često jednostavno označen kao "miris", su poznati i pohvalio za izradu mirise proizvod trajati duže, ali oni ne mogu biti u potpunosti sigurni.

Dok su ftalati su optuženi za hormona ometanja, studija provedena od strane University of Michigan naći smanjena testosterona kod mladih dječaka izloženi visokim nivoima ofphthalates. Sjedinjene Države su se polako uči štete ftalata može uzrokovati, ali Kanada je već postavljen stroge propise o sastojak.

7. PEG-3 Cocamide

Ovo je pjenjenja agens koji se koristi u proizvodima za kosu za proizvodnju zajedničkog mus-konzistencije. Nacionalna biblioteka medicine, HazMap, napominje da je ovaj sastojak je ljudski imuni sistem otrov; Osim toga, Agencija Sjedinjenih Američkih Država za zaštitu životne sredine, Ured pesticida programa, kaže da je ovaj sastojak može biti uzrok raka kod ljudi. Iako istraživanja za uzrok raka nedostaje, to je vjerojatno najbolje da se drže podalje od ovog sastojka, u svakom slučaju, pogotovo jer nije bitna za djelotvornost proizvoda. Umjesto toga, izaberite sličan proizvod u krem ​​bazu, a ne u pjena-obliku.

8. Amino metil Propanol

Ovaj aktivni sastojak se koristi kao pH regulator koji se općenito smatra sigurnom na nivoima koncentracije ispod 2%. Nažalost, mnogi kose proizvoda, posebno onih zahteva jaku pH regulator (mislim hemijski mijenjanje ravnanje kose ili boje za kosu) zahtijevaju koncentracije znatno iznad 12%, što bi moglo izazvati iritaciju, speficically utiču na područje oko očiju. Zbog toga je moguće iritacije, neki ljudi mogu željeti da za korištenje prirodnih proizvoda koji privremeno mijenja stanje njihove kose, a ne proizvode koje imaju za cilj da ga stalno mijenja, budući da je potonji nosi veći rizik.

9. Nitrozamini

Nitrozamina nastaju kada se određena jedinjenja (obično čaj i DEA) koja se koristi sa određenim konzervansa koji mogu razbiti u nitrate. Čaj i DEA se obično koriste kao sredstva za kvašenje ili pH Podešavači u kozmetičkim proizvodima. Konkretno DEA se koristi kao emulgator u šamponi, sredstva za čišćenje i deterdženata pruža bogat kasnije i visoko željeni konzistencije, dok TEA se koristi kao miris, pH regulator i emulgator.

Međutim, kada se miješa s posebnim supstancama oni mogu razbiti u nitrozamina. U Velikoj Britaniji Odjel za Business, Enterprise i regulatornu reformu opisuje nitrozamina kao "više toksični za životinjske vrste od bilo koje druge kategorije kemijskih kancerogena." Kanada je zabranila i misli da je nesigurno za upotrebu u kozmetici. Dok je uobičajeno u američke kozmetike, nitrozamina nisu navedeni na etiketama proizvoda jer su nečistoće, pa pogledajte da izbegne sastojke kao što su: Triethanolamine, dietanolamin, DEA, TEA, cocamide DEA, cocamide MEA, DEA-cetil fosfat, DEA oleth-3 fosfat, lauramide DEA, linoleamide MEA, myristamide DEA, oleamide DEA, stearamide MEA, TEA-lauril sulfat.

10. Parabens (metil, butil, etil, propil)

Ova podmukla sastojak se koristi u proizvodima kao konzervans, ali se rijetko ispravno označen. Najlakši način da se izbegne ovo sastojak je da koristite proizvode sa oznakom "bez parabena". Iako parabene se obično nalaze u tumorima raka dojke, više istraživanja je i dalje potrebna kako bi se utvrdilo da li parabena zapravo uzrokuju rak dojke. Ipak, mnoge žene biraju da idu na put bez parabena i opredjeljuju za proizvode koji sadrže prirodne konzervanse. Loša strana prirodni konzervansi je da oni ne sačuvaju proizvoda za dugo, tako da će vaše kozmetički proizvodi imaju kraći rok trajanja od ste navikli.

Najbolje prakse

Važno je da donose odluke o tome šta si stavio na kosu i tijelo, ali da bi se to, moraš imati barem osnovno razumijevanje onoga što sastojaka koje želite izbjeći. Držeći na oku za tvari navedene je odličan početak.

load...