10 jednostavnih frizura za finu kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Modu

10 jednostavnih frizura za finu kovrdžavu kosu

10 jednostavnih frizura za finu kovrdžavu kosu

U potrazi za nekim stil inspiraciju za svoj fino, kovrčavu kosu? Da se ne brine jer ima dosta opcija za promjenu svoj izgled. Dobro, kovrdžava kosa često bori sa gubitkom volumena i pojavljuju stan. Međutim, to je mekša tekstura može pomoći vrlo lako upravljati stilova. Dakle, izaći iz vaše zone komfora i pokušajte ovih 10 frizure.

Slika na kojoj se Rocio @ risasrizos

Twisted Low Chignon

Start 2. Dan uvojci kako bi se osiguralo da imate više volumena za ovaj stil. Razdvojiti kosu u 3 sekcije: dvije odvojene sekcije blizu vrha glave za obrte i natrag odjeljak za rep.

Zatim, stvoriti mali rep sa članom leđa i siguran sa elastičnom. Pređite na vrhu sekcije i okrenite prve dionice uzimajući male količine kose u preokret. Twist dok ne dođe do vrha rep. Zatim pričvrstite ga ćete ga umetnuti preko konjski rep i pinovanje Bobby igle. Ponovite na drugoj strani. Na kraju, spremno je konjski rep i uvrnutog sekcije se u punđu i učvrstite sa Bobby igle.

load...

Slika od Charmaine @charmsie

Ananas Updo

Skoro svaki kovrčave djevojke go-to frizura je ananas podignutom kosom. Jedan od najjednostavnijih stilova jer zahtijeva samo elastična. Okupiti kovrče u visok konjski rep i pričvrstite sa elastičnom. Lagano povuče konjskim repom kako bi neke od kovrče prema čelu i voila, instant podignutom kosom!

Pineappling je također popularan način da se nositi kovrdžava kosa na spavanje, tako da jednom kad imate 2 nove go-tos.

Slika od Charmaine @charmsie

Pletena Bantu Čvorovi

Bantu čvorova su lijepe i lako. Možda više vremena, ali sam proces je jednostavan. Prvo, odlučiti koliko čvorova tada stvoriti odjeljak za kosu vertikalno ili horizontalno. U svakom dijelu stvaraju manji dio za individualne čvor. Laku kontrolu rub duž baze i koriste izglađivanje četkom Ravnanje bilo neravnim područjima.

Zatim osigurati u rep sa mini elastičan i otpetljati sa češljem. Stvoriti pletenica onda zamotati pletenicu u punđu. Osigurajte s Bobby igle. Sa finije teksture, možete dodati pletenica kosu bulk se izgled kao Charmaine ima na ovoj slici.

Ponovite postupak na svakom mali dio i glatke linije kose sa kontrolom ivica i četkicu za zube.

Slika na kojoj se Jeanna @ jeanna_80

Curly Faux Hawk

Jednostavan način da rade na rastegnutim uvojci je da se stvori kovrdžave promašaj jastreb. Stvoriti 3 sekcije: niske, srednje i visoke, i osigurati lastika. Držite svake sekcije blizu jedna drugoj, tako se pojavljuju kohezivni kao jedno poglavlje. Ako je vaša kosa ima šiške, ostavite ih za rockabilly izgled.

Lagano povucite svaki rep vertikalno i zakačite neposlušnog dlake. Zakačite baze praska prostor u skladu sa promašaj jastreb.

Slika od Kira @kirathelight

Half-Up Double Buns

Dvostruko lepinje svagda čini se da dobro rade u toplom vremenu i povucite kosu na licu. Ovaj određeni stil ne povucite kosu na vratu, ali i dalje sadrži zabavan izgled. Početi stvaranjem tri sekcije. Jedan veliki dio na donjoj polovini kosu i dva na vrhu split kroz sredinu.

load...

Stvoriti rep na svakom od dva vrhunska sekcije i osigurati sa elastičnom. Na svakom rep zamotajte kosu oko stvaranja malog lepinja i osigurati Bobby igle. Ostavite donjoj polovini besplatno i povećati kovrče prskanjem u ispire sa kose ili stil krema. (Stil tip: Pin uljepšane ogrlicu oko kose začiniti izgled.)

Slika od Gena @glammeup

Elegantan Obimna rep

Jednostavan način da dodate volumen rep je stvaranje dva! Prvo, stvoriti potkovice odjeljak gore. Zatim gurnite dio naprijed i labavo osigurati konjskim repom sa elastičnom, snimak ili Bobby igle. Okupiti kosa koja pada iz tog konjski rep i pričvrstite ga u labavu, niske rep s donje polovine kose.

Tug gornjem potkovice sekcija tako da ne leži ravno na vlasište i ostaviti labave pipke u uši.

Slika Rocio @risasrizos

Obiman Half-Up Half-Down Hairstyle

Počevši od 2. Dan kosu ili stariji, stvoriti odjeljak na gornjoj polovini glave. Zatim, stvoriti još jedan odjeljak potkove i clip stranu. Sa preostalim gornji dio, povucite se u visokom rep.

Unclip sekcija potkovicu i labavo zakačite u vrhu rep. Koristite Afro pick za dodavanje volumena na slobodi kovrče.

Slika od Rochelle @discocurls

Scarfed Ananas

Elegantan i jednostavan, a scarfed ananas može dotjerati glavu. Nakon povlačenjem kosu u visoki rep, osigurati sa elastičnom i pustiti lokne pasti u lice ili sa strane.

Koristeći dugo šal, početi postavljanjem centar šal u podnožju glavu, a zatim pakovanje dva kraja prema naprijed. Preklopite dva kraja i nastaviti omatanje dok ne dođete do kraja. Tuck u krajevima u bilo kojem dijelu šal.

Slika od Rochelle @discocurls

Twisted Half-Updo

Iskoristite prednost prethodno protezao frizuru ili okrenuti kako bi stvorio ovaj hirovito, uvrnut pola podignutom kosom. Odjela za kosu na pola i clip dalje donju polovinu. Na gornjoj polovini, stvoriti 5 odvojene sekcije. Zatim, na svakom pojedinačnom odjeljku napraviti dva-Strand twist. Nakon što ih sve obrte stvoreni okupiti u srednje rep. Koristite prste opustiti svaki obrt. Konačno, unclip donjem dijelu i dlačica s prstima ili Afro pick.

Slika od Ladon @boldlyblendingout

Fluffy uzicom rep Sa čari

Iako, čini se da je pola-up, stil pola-down, nastala je uz malu pomoć od kovrdžave vezice rep jedinice. To je potpuno opcionalno, ako je vaša kosa duže ili puniji. Međutim, ako je dlaka je kratka i vrlo dobro, to je jednostavan način da se stvorila iluzija.

Počevši od dan 3 ili 4 za kosu, refresh kovrče s vodom, a zatim distribuirati svjetlo čekanje gel za meke čekanje. Okupiti kosu u visoki rep i koriste svinje četka za kosu glatke bilo potresa. Osigurajte sa elastičnom.

Dalje, olabavite vezice rep i ubaciti u prilogu snimke oko perimetra u konjski rep. Koristiti dodatne Bobby igle da osigura jedinicu. Zlato čari su korištene da dodate sjaj u stilu klizanja je ukosnicu u njih i stavljanje ih u formaciji krunu.

Koje su neke od svojih omiljenih frizura za tanku, kovrčavu kosu? Podijeliti s nama ispod u komentarima.

load...